Jump to content

Uništavanje životne sredine u Srbiji

Featured Replies

On 18. 8. 2024. at 15:26, Quince said:

Postaviću glupo pitanje: kako su ti zakoni tek sada tema u javnosti? Ili su bili tema kad su donošeni a ja to prespavala (mogući scenario), ali svejedno, kako su oni u skladu sa ustavom?

to su dobra pitanja i za one koji su bili opozicija, te 2015 godine (muzika iz grlom u jagode u pozadini posta)

• Replies 1.4k
  • Views 89.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• kud u maglu Simoviću
    kud u maglu Simoviću

cela priča o istrgnutom kontekstu bi možda i mogla da prođe da se ne pominju nedeljice ovako me niko, ni scenarista, a pogotovu ne reditelj i bilović ne mogu ubediti da nije u pitanju product pla

• hrvatima je realno. eno baba em placa stojece kante, em placa svako odnoshenje. pomije se tradicionalno recikliraju po komshiluku, ko ima stoku, ali za sve ostalo dolazi uplatnica. jedan nash je ist

• Sestre Bronte
    Sestre Bronte

mislim da je u ovom slučaju mnogo važniji pad litijuma nego pad vučića, cena je trenutno nekih 20% u odnosu na ono što je bila pre dve godine   oko 75% potražnje za litijumom je posledica po

Posted Images

On 18. 8. 2024. at 19:04, Sestre Bronte said:

to su dobra pitanja i za one koji su bili opozicija, te 2015 godine (muzika iz grlom u jagode u pozadini posta)

A još više za vlast do 2012.

On 18. 8. 2024. at 15:26, Quince said:

Postaviću glupo pitanje: kako su ti zakoni tek sada tema u javnosti? Ili su bili tema kad su donošeni a ja to prespavala (mogući scenario), ali svejedno, kako su oni u skladu sa ustavom?

nemam kapacitet da proučim sve trenutno, ali ovde imaš siže o tome šta je bilo 2021. kada su hteli nove izmene u tom zakonu da donesu. to JESTE stopirano kao rezultat protesta, zajedno sa privremenim stopiranjem Jadar projekta:

https://www.istinomer.rs/analize/zakon-o-eksproprijaciji-da-li-ce-privatni-interes-nadvladati-javni/

ovde je važeći zakon, obrati pažnju na ceo opis u crnom hajlajtu (bilo je neke odluke Ustavnog suda 2013, ne znam o čemu...)

https://www.paragraf.rs/propisi/zakon_o_eksproprijaciji.html

"Sl. glasnik RS", br. 53/95, "Sl. list SRJ", br. 16/2001 - odluka SUS i "Sl. glasnik RS", br. 20/2009, 55/2013 - odluka US i 106/2016 - autentično tumačenje

Edited by pt 2.0

On 18. 8. 2024. at 19:38, pt 2.0 said:

(bilo je neke odluke Ustavnog suda 2013, ne znam o čemu...)

Reveal hidden contents

Edited by napadaj

Sveučilište Yale rangira 180 zemalja na temelju 24 ekološka kriterija kvaliteta zraka vode očuvanje prirodnih životinjskih, biljnih i mineralnih bogatstava, bioraznolikosti i dr.

20240821_202655.jpg

Edited by borris_

Srbija, 79., regionalno predzadnja. Samo je BiH iza nje. 

Iznenađenje mi je da je Turska ovako nisko. 

Naš rezultat poražavajuć, blago rečeno. 

Da tacno Turska je na zadnjem mjestu i regiji. 

Koliko vidim ovaj index pokazuje relativan napredak u odnosu na prethodnih 10 godina, tj. da li se zemlja popravlja, nazaduje ili stagnira. Ali ne govori ništa o startnoj poziciji, pa ne čudi da su sve zemlje na vrhu deo zapadnog sveta. No prosečni Amerikanac je i dalje gori po životnu sredinu od prosečnog Kineza, iako nema sumnje da je Kinez gori po životnu sredinu danas nego pre 10 godina.

Edited by Venom

Vlasi (se) ne daju!

Jbt optuženi za "versku, rasnu i nacionalnu mržnju protiv svih Kineza koji žive i rade u Srbiji" :isuse:

oće nas zavadu sa naši japanci

pa neće da može

Biće nova Timočka buna :ph34r:

Ne radi sajt