Jump to content

Windows 11

Featured Replies

Ako ti dodje ponudjen kroz windows update onda je verovatno ok. 

Direktno ISO ili ondaj upgrade assistent mislim da nije vredno rizika.

• Replies 97
  • Views 6.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Dok odoh u šetnju i nazad, završilo se bez problema. Laptop je vrlo minimalan (čak samo 4GB RAM, ali pošto mi inače ne treba, nemam nameru da ga apgrejdujem.)   Ima nekoliko tema, od kojih s

• Ako kojim nesrećnim slučajem kao mejl klijent koristite Mail (važi i za Windows 10) App, verovatno ste primetili da je Microsoft rešio da ga zameni sa (konačno, besplatnim) Outlook-om. Međutim, to nij

• Jedan od razloga što sam skoro batalio Win i MacOS, prešao na Linux, dosta mi je iskreno više ograničenja, zahteva za milion naloga, 300 čuda i slično..

Posted Images

Ja sam se zaglavio na W10 i nikako da prihvatim W11 posle bar deset pokušaja da se pomirimo.

Čim mi na nekoj mašini ostane duže od 5 dana i pokušam da nešto sredim nikako da nađem gde se to saklilo i ode u kantu celi Win .... Ova zadnja zajebancija sa oko 9GB đubreta, u vidu zaostalih fajlova sa nepotrebnim drajverima, me je samo učvrstila u odluci.

Čim se to ne zove Win12, nema ni potrebe da više experimentišem.

Ja sam od pocetka Win11 nezadovoljan sa smerom koji su krenuli. 

Popravljaju oni bugove i ubacuju nove mogucnosti sve ove godine (WSL2, Terminal i winget su fantasticni, vizuelno je isto moderniji)  ali kad  imas od pocetka lose bazne ideje i pravce sve je to sto kazu stavljanje karmina na svinju. ( dovoljno je uporediti Settings i stari Control Panel)

WinUI 3 (UWP) na koji sve vise sistemskih aplikacija prelazi je jednodostavno ocajno resenje za moderne monitore i nije nikad trebao ugledati svetlo dana na desktop racunarima. Ta greska je nastala u sustini jos na Win8 i onda se posle Win 10 ponovo nastavila.

Za privatne svrhe mislim da je Linux sa KDE Plasma 6.2 iskreno konacno prestigao Windows. U mom slucaju sav hw radi isto ili bolje na njemu, stabilnost je izvanredna (sto znaci moze i bez telemetrije ako se hoce) i sav software koji koristim na win ima verziju za Linux ili je Linux alternativa bolja.

Na drugoj strani Windows je i dalje neprikosnoven u profesionalnoj i enterprise upotrebi. I to se nece verovatno nikada promeniti.

4 hours ago, bags said:

Ako ti dodje ponudjen kroz windows update onda je verovatno ok. 

Da, kroz update. Ja sam odradio upgrade pocetkom godine, kad sam kupio novi komp, a na poslu mi je kolega odradio update. Navikao se brzo, radi vrlo korektno.

Sledeca faza je upgrade laptopa tj. mora reinstal jer mi je W10 legacy.

21 hours ago, bags said:

Za privatne svrhe mislim da je Linux sa KDE Plasma 6.2 iskreno konacno prestigao Windows. U mom slucaju sav hw radi isto ili bolje na njemu, stabilnost je izvanredna (sto znaci moze i bez telemetrije ako se hoce) i sav software koji koristim na win ima verziju za Linux ili je Linux alternativa bolja.

Na drugoj strani Windows je i dalje neprikosnoven u profesionalnoj i enterprise upotrebi. I to se nece verovatno nikada promeniti.

Odavno je Linux sa Plasmom bolji od Windowsa. OpenSUSE Tumbleweed je odličan OS, koristim ga i na desktopu i na laptopu. Imam Windows 11 na jednom SSD-u, ali vrlo retko ga pokrenem, uradim update i isključim :).

• 3 weeks later...

Stigao novi 24h2 i kod mene. Osim sto mi je ponovo izbrisao grub config za dual boot sve je apsolutno isto.

466138782_494471466955825_78302535348832