Jump to content
IGNORED

Случај Петница

Recommended Posts

Posted
2 minutes ago, foto said:

1994. digitalna kamera upotrebljiva za tako nesto nije postojala u srbiji.

Procitaj jos jednom sta sam napisao: posto je skljocnuo toliko puta ona misli da u aparatu nije ni bilo filma. Ko pominje digitalne kamere 94. godine???

Posted
2 minutes ago, namenski said:

Nemoj tako, ipak si prestrog, obaska sto je problem mnogo, mnogo, siri od petnice: ko se od nas u nekimtm godinama nije odmeravao kroz pijenje, dopustenje, trpljenje odraslih i odraslijih da se bude s njima, slusa ponekad ubaci neka rec, privuce paznja, ispadne vazan...

I duvan, i jos svasta i treba tako.

Problem nastane kada neko od pomenutih odraslih u tome snimi sansu da iskoristi upravo ovo o cemu pricam i sto - da ne bude zabune - smatram pozitivnim i potrebnim iskustvom...

A najveci problem postane kada lik koji je snimio tu sansu iskoristi...

Ma ovaj to koristio za Grooming, za navodjenje na bludne radnje

Posted
Just now, vememah said:

A što je problem škljocati praznom analognom kamerom?

nikakav. samo se nadovezujem na izjavu da je okino 40tak puta i da je rec o praznoj kameri

Posted

Mogu da potvrdim, Božić je apsolutno znao za žrtve i tu nema bukvalno nikakve dileme, same su mu rekle uostalom neke od njih.

Inače, ne procenjujem ga kao marionetu kao što neko napisa, itekako on ima agency™ u celoj priči. I ima još par ljudi iz uprave koji iz nekog razloga sad nisu eksponirani ali su odlično znali i zataškivali.

• +1 1
Posted
1 minute ago, foto said:

nikakav. samo se nadovezujem na izjavu da je okino 40tak puta i da je rec o praznoj kameri

Odakle jednom nastavniku u Petnici novac za digitalnu kameru 93 94 kada smo bili pod sankcijama i ratom?

Posted
1 minute ago, burekdzija said:

Procitaj jos jednom sta sam napisao: posto je skljocnuo toliko puta ona misli da u aparatu nije ni bilo filma. Ko pominje digitalne kamere 94. godine???

slazem se, i vec sam napisao, samo da neko ne bi rekao da je tada u petnici bila neka kodakova dcs varijanta. ako je i bilo, u sta vrlo sumnjam jer je nije imao ni mup, te, prve kamere su na svoje kartice mokle da zabeleze 20tak snimaka i to veoma sporo.

Posted
Just now, Shitgenstein said:

Mogu da potvrdim, Božić je apsolutno znao za žrtve i tu nema bukvalno nikakve dileme, same su mu rekle uostalom neke od njih.

Inače, ne procenjujem ga kao marionetu kao što neko napisa, itekako on ima agency™ u celoj priči. I ima još par ljudi iz uprave koji iz nekog razloga sad nisu eksponirani ali su odlično znali i zataškivali.

Mislis da Bozic ima veci uticaj no Mijatov???

Meni izgleda ko ljigavac i podguzna muva Božić

Posted (edited)

Ne znam čiji je veći™ al rekla bih da jesu uporedivi.

edit: Majić, ne Mijatov :D 

Edited by Shitgenstein
Posted
10 minutes ago, namenski said:

ipak si prestrog

*a?

Posted
4 minutes ago, Shitgenstein said:

Ne znam čiji je veći™ al rekla bih da jesu uporedivi.

edit: Majić, ne Mijatov :D 

Ne znam zasto kada ponislim na Majić, meni samo u glavi onaj sudija.

A Vigor mi je Mijatov

Posted
2 minutes ago, Rowanoke said:

Ma ovaj to koristio za Grooming, za navodjenje na bludne radnje

Pa ja i (pokusavam) da pricam o starijima pa jos dovoljno vestim da se podupru autoritetom ustanove (kada je rec o petnici) koji zloupotrebe klinacko sve sto leti to se jede...

Ipak, treba priznati da na jednog takvog majmuna dolazi - siguran sam da skoro svako moze da se seti barem jednog - neko cije nam je drustvo u nekim godinama itekako znacilo i iz cega smo poneli itekako vredna iskustva i saznanja...

Nemas prava da generalizujes i umanjujes vrednost te vrste kontakta i iskustva koje ono (moze) da znaci.

Sustina je ne toliko u prepoznavanju - to je u nekim godinama tesko - nego u njegovim vrsnjacima, okruzenju, nadredjenima, sta god, koji nema sanse da to ne primete, registruju.

Dal starovremski, batinama, dal prijavom, dal otkazom, svejedno: jadno je ako se cutalo i trpelo zarad mira u kuci i reputacije.

Ali to vec vise govori o njima, mislim na petnicu, nego o njemu: slicnih pojava imas i imaces svuda gde se mesaju generacije.

• Hvala 1
Posted
6 minutes ago, chandra said:

Znas sta, ja sam sve vise ubedjen da to traje od ranije, mozda i od pocetka 80-tih. S. nije tada bio zlocudni zapusteni starac, no mlad momak, duhovit, zgodan, harizmatican, obrazovan, s mnogo potencijala, a prve polaznice nisu bile decenijama mladje, no njegove vrsnjakinje. One su porasle i otisle, nastavile su da dolaze neke nove, a ovaj je bio sve stariji, smrdljiviji, sa sve vise gorcine zbog zivotne neostvarenosti, zatocen u Petnici gde ga je pratila harizma. I tako mu je negde prosao trenutak u kojem je trebalo da shvati da vise nije ni legalno, ni legitimno, ni na bilo koji nacin prihvatljivo da se te devojcice skidaju za njegove slike, da shvati da ono sto je nekada moglo biti "muvanje" vrsnjakinja prelazi u seksualno uznemiravane, pa zatim i nasilje odraslog coveka nad decom. Ima nesto tragicno u njegovoj prici. Ono, transformacija Smeagola u Goluma. Da mi neko ne ucita - nema tu nicega sto moze da ga opravda. Bez obzira na "tragicnost"... zbog ovoga sto je radio, zasluzio je kaznu bez ikakvih olaksavajucih okolnosti, osudu, zatvor, izolaziju, okretanje ledja, razvlacenje po medijima i uopste sve gomile govana kojima ce biti mazan dok je ziv.

S druge strane, kod ovog gmaza Bozica nema apsolutno niceg tragicnog, samo odvratnog. Covek je dupelizac, naucno, intelektualno, moralno, socijalno limitiran. Osoba bez potencijala. Fizicki izrazito odbojan, vecita podguzna muva ocajnicki zeljna da ga jednom nekada prime u neko cool drustvo, pa makar to bili rotarijanci,  krug oko Tadica, Brnabicka... On je, verujem, najvise ceznuo da nekako stekne harizmu kakvu je ovaj S. imao - a ostale su mu fejk titule i sva kosmicka nebitnost, pa da je i triputa primljen u francuske vitezove. Uopste ne sumnjam da bi bio spreman da zataska i mnogo gore stvari samo da se njegov teskom mukom osvojeni status ne propadne. Ukoliko se zavrsi tako sto ce on nastaviti da gazduje Petnicom, mogu komotno da granatiraju stanicu i sravne je sa zemljom.

Svaka ti je na mestu.

Ali ja mislim da nema sanse da ga kazne jer su unistili dokaze. 

Nemam pravnickog znanja, ali mislim da su oni pripremili dobro da zataskaju i odugovlace.

Na kraju zrtve ce izvuci debeli kraj.

Posted
24 minutes ago, askeladden said:

Cisto hronologije radi,Bozic koji je sada rukopostavljen za direktora je 78.godiste.A astronomija mu je draza od bela leba,znaci sa Savanom je u kontaktu od samog pocetka,92,93 kad je vec taj dosao u Petnicu?Za 20godina da ne provali sta se desava nema sanse.Buduci da mu je Petnica sve i svja kao i vecini osoblja,naravno da su pokrivali i cuvali doticnog ne njega radi vec sebe radi.

Naravno da je morao da zna.

Neverovatno je da oni u martu kad je krenula prica o Aleksicu nisu izasli sami i izneli pricu u javnost. Cemu su se nadali? Pa i sada kada su vec provaljeni, i dalje se nadaju da ce ostali petnicki predatori ostati skriveni. Pa jebem im mater nemoralnu i nenormalnu. 

• +1 2
Posted
4 minutes ago, namenski said:

Pa ja i (pokusavam) da pricam o starijima pa jos dovoljno vestim da se podupru autoritetom ustanove (kada je rec o petnici) koji zloupotrebe klinacko sve sto leti to se jede...

Ipak, treba priznati da na jednog takvog majmuna dolazi - siguran sam da skoro svako moze da se seti barem jednog - neko cije nam je drustvo u nekim godinama itekako znacilo i iz cega smo poneli itekako vredna iskustva i saznanja...

Nemas prava da generalizujes i umanjujes vrednost te vrste kontakta i iskustva koje ono (moze) da znaci.

Sustina je ne toliko u prepoznavanju - to je u nekim godinama tesko - nego u njegovim vrsnjacima, okruzenju, nadredjenima, sta god, koji nema sanse da to ne primete, registruju.

Dal starovremski, batinama, dal prijavom, dal otkazom, svejedno: jadno je ako se cutalo i trpelo zarad mira u kuci i reputacije.

Ali to vec vise govori o njima, mislim na petnicu, nego o njemu: slicnih pojava imas i imaces svuda gde se mesaju generacije.

3 minutes ago, chandra said:

Znas sta, ja sam sve vise ubedjen da to traje od ranije, mozda i od pocetka 80-tih. S. nije tada bio zlocudni zapusteni starac, no mlad momak, duhovit, zgodan, harizmatican, obrazovan, s mnogo potencijala, a prve polaznice nisu bile decenijama mladje, no njegove vrsnjakinje. One su porasle i otisle, nastavile su da dolaze neke nove, a ovaj je bio sve stariji, smrdljiviji, sa sve vise gorcine zbog zivotne neostvarenosti, zatocen u Petnici gde ga je pratila harizma. I tako mu je negde prosao trenutak u kojem je trebalo da shvati da vise nije ni legalno, ni legitimno, ni na bilo koji nacin prihvatljivo da se te devojcice skidaju za njegove slike, da shvati da ono sto je nekada moglo biti "muvanje" vrsnjakinja prelazi u seksualno uznemiravane, pa zatim i nasilje odraslog coveka nad decom. Ima nesto tragicno u njegovoj prici. Ono, transformacija Smeagola u Goluma. Da mi neko ne ucita - nema tu nicega sto moze da ga opravda. Bez obzira na "tragicnost"... zbog ovoga sto je radio, zasluzio je kaznu bez ikakvih olaksavajucih okolnosti, osudu, zatvor, izolaziju, okretanje ledja, razvlacenje po medijima i uopste sve gomile govana kojima ce biti mazan dok je ziv.

Potpisujem i jedno i drugo. Bitno je razumevanje ovoga (koga zanima) - šta se desilo, kako je igračka postala plačka i kom trenutku se to desilo, kako se šega i razumevanje pretvorila u sleganje ramenima, pa zatvaranje očiju, na kraju u zataškavanje. 

• +1 1