Jump to content

Covid putovanja - korisne i servisne informacije

Featured Replies

Ali zašto se dobija za svaku vakcinu zaseban pdf?

... Shiit has hit the fan

• Replies 291
  • Views 26.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Na ovom forumu, koliko sam pratila, a jesam, ljudi su se vakcinisali kinezom zato što je to bila prva dostupna vakcina kod nas, posle je većina kao buster uzela fajzera    tako da nisi u pra

• Ovo apsolutno nije tačno

• Čisto za informaciju ako nekome znači, brat se vakcinisao u Srb a živi u Nemačkoj, imao je domaći sertifikat. Bio mu je potreban i EU sertifikat, registracija naloga preko euprave je prošla brzo i odm

skenirajte samo pdf za poslednju vakcinu

Skeniram ovaj qr od juče, neće, kaže invalid...

sranje.

i drugu tako nije radilo pa je odjednom proradilo. probaj povremeno par puta dnevno dok ne ucita

Prošao mi je sa novog pdf-a od e-uprave, nije hteo sa papira štampanog posle vakcinacije.

Ovaj u pdfu je finiji raster :lolol:

Morate da, skinete EU sertifikat, a ne onaj stari.

Aha. Evo ja odvorio pdf i sa ekrana hoće...

Morate da, skinete EU sertifikat, a ne onaj stari.
Novi sam skinuo i odštampan neće, elektronski sa ekrana hoće.

2 hours ago, Sammael said:

Zbog čega bi SZO morao da priznaje vakcinu da bi bilo odobreno putovanje ljudima koji su je primili? To je isključivo politička odluka svake pojedinačne države. Neke su odlučile da priznaju Sputnjik, čak i ako nije u tim državama dobio dozvolu, neke nisu. Dakle, politika.

Za to si u pravu, pogrešno sam pomislio da pričaš o odobravanju upotrebe, ne o odobravanju strancima vakcinisanim Sputnjikom V da ulaze u zemlju i ulaze u ustanove/lokale.

Da li sam ja dobro razumela da će, pošto je Srbija uskladila sertifikate sa EU, sada i vakcinisani EU (nesrpski) državljani moći da ulaze u Srbiju sa tim sertifikatom? 

Do sada je mislim morao samo i jedino PCR test (ne onaj brzi) bez obzira na sve (godine, vakcina, itd).

Juče je na BEG sletela nemačka državljanka srpskog porekla i saputnik.

Niko ih ništa nije pitao na aerodromu.

skenirajte samo pdf za poslednju vakcinu

Proveravao za Portugal, kod njih očitavanje QR koda ide preko aplikacije Passe Covid, očitao mi EU digitalni od poslednje doze (u mom slučaju booster koji sam primio u petak) i izašlo da je Invalid jer nije prošlo 14 dana od poslednje doze. Ne znam kakav je princip u drugim EU zemljama al kapiram može nekom koristiti ova info.

Dopuna - proverim i QR kod dokumenta od druge doze (poseban pdf) i njega mi očita kao validan :D. Skoro 8 meseci prošlo od 2. doze.

Pa to je samo u Srbiji koliko znam da vakcina za pasoš važi sedam meseci. 

Background Picker
Customize Layout