March 17, 20223 yr On 16.3.2022. at 11:46, nick1986 said: Da li neko zna za Francusku kakva je sad situacija, vidim da traze buster primljen ne kasnije od 9 meseci od druge doze. Sta ako je nekome proslo tipa 11 meseci pa primio buster, nelogicno mi da ga to diskvalifikuje od ulaska u zemlju? I mene zanima ulazak u Francusku. Ako smo primili 3 doze, i to ovu trecu ne kasnije od 9 meseci od druge doze ne treba pcr i slicno?
March 21, 20223 yr On 16.3.2022. at 12:03, Mos said: Hvala, bags! Nalete na jutros na oficijalnu stranicu gde rade redovan update: https://www.austria.info/en/service-and-facts/coronavirus-information/entry-regulations
March 23, 20223 yr Nije korona, nije rat nego maintenance. ko se čekir'o, čekir'o, ko nije može i na aerodromu,
March 28, 20223 yr Da li može državljanin Japana koji je primio tamo dve doze vakcine nekako da izbegne rađenje PCR-a pri ulasku u Srbiju? Osoba je trenutno u Srbiji, hoće da izađe na nedelju-dve do EU i da se vrati, bez PCR-a. Ovo mi deluje kao opcija Quote Lica koja su potpuno vakcinisani protiv virusa korona u inostranstvu ili su jednu ili više doza vakcine primili u inostranstvu, zavod za javno zdravlje izdaje Digitalni zeleni sertifikat/EU Digitalni COVID sertifikat, na njihov zahtev, na osnovu svoje službene evidencije i/ili na osnovu uverenja ili druge isprave o izvršenoj potpunoj imunizaciji. Digitalni zeleni sertifikat izdaje se sa rokom važenja od 30 dana. Koji su trenutno uslovi za ulazak stranaca u Srbiju - Društvo - Dnevni list Danas Kako doći do toga? Da li neko zna iz iskustva kako ovo izgleda? Koliko se čeka da se izda?
April 1, 20223 yr Jel moguce u Srbiji dobiti ovakav sertifikat sa kovid vakcinama -> https://en.wikipedia.org/wiki/International_Certificate_of_Vaccination_or_Prophylaxis Za put na Filipine jos ne priznaju ove nase normalne sertifikate ali sa ovim + EU digital sertifikat bi trebalo da se moze uci.
April 1, 20223 yr Mislim da je jako retko da u taj sertifikat (za zutu groznicu i ine putnicke vakcine) upisuju i kovid vakcine. Rekao bih da su tu Filipini izuzetak pre nego pravilo.
April 1, 20223 yr Mi u .de imamo upisane u standardni žuti medjunarodni pasoš (tu su bile i odmah upisane sa nalepnicom po davanju, kod treće doze smo QR kod dobili na osnovu tog upisa) Ne znam kako ide upisivanje unatraške, otići do ustanove koja je izdala pa da tamo lupe pečat (nalepnicu svakako više nemaju)?
April 28, 20223 yr Drugari, da li je neko skoro isao za Grcku autom? Da li gledaju potvrde/testove? Posebno me zanima za decu, posto citam da traze negativan test za decu preko 5 godina.
April 28, 20223 yr Drugari, da li je neko skoro isao za Grcku autom? Da li gledaju potvrde/testove? Posebno me zanima za decu, posto citam da traze negativan test za decu preko 5 godina. Komitet eksperata za kovid Ministarstva zdravlja Grčke jednoglasno je preporučio suspenziju kako evropskih kovid sertifikata tako i kovid pasoša na ulaznim tačkama zemlje. To znači da će turisti moći da ulaze u Grčku bez ovih dokumenata.Ove mere će važiti od 1. maja.http://www.b92.net/putovanja/vesti.php?yyyy=2022&mm=04&dd=28&nav_id=2146884
April 28, 20223 yr Krecemo rano tog jutra, 1. maja. Valjda nam nece traziti nista. Mi imamo potvrde da smo prelezali, ali klinac nije testiran. Hvala na odgovoru.
May 2, 20223 yr Danas ukinuta sva ograničenja za ulazak u Hrvatsku, dakle režim na granici kao prije pandemije. Edited May 2, 20223 yr by Zis