*edited by mod Posted June 6, 2022 Posted June 6, 2022 Oni dve trojke, Ledej dve promašuje iz ugla. Bili smo blizu, sve nam se crtalo ali jbg sami smo krivi. Panter došao na meč ali je nažalost Smajli odigrao par minuta previše... 5
garmonbozia Posted June 6, 2022 Posted June 6, 2022 Kad ti Pefi iz pika pogodi trojku, možeš da sviraš kraj utakmice, stara narodna izreka. Previše žutih minuta.
ZokiAsov Posted June 6, 2022 Posted June 6, 2022 Lakse bi nam bilo realno da je pala metla, ali boze moj, bilo je na kraju i dosta pozitivnih stvari, ima ovaj nassns projekat buducnost ako ostane robija
Ted Posted June 6, 2022 Posted June 6, 2022 o fala kurcu pa se i ovo završi.....ne moram da pratim nikakvu košarku do oktobra leto je rezervisano za fudbalere....da mi jedu džigericu verovatno
copkillah Posted June 6, 2022 Posted June 6, 2022 Jbg njima je prekid bio potrebniji nego nama, što se i videlo, taman da se oporave.Što se tiče same igre, tu je sve bilo ok, iskoristili su šansu koju su dobili. Igrači oba tima iznad situacije, šteta samo što je pudlici prošlo šta je prošlo. 2 1
Lord Stef Posted June 6, 2022 Posted June 6, 2022 1 minute ago, Ted said: o fala kurcu pa se i ovo završi.....ne moram da pratim nikakvu košarku do oktobra leto je rezervisano za fudbalere....da mi jedu džigericu verovatno Ma dzaba, gledacu i KLS verovatno jer sam idiot mazohista kreten.
Ratamahatta Posted June 6, 2022 Posted June 6, 2022 Odlicno ste se sibali, iznad mojih ocekivanja Nisam ocekivao da cete u odbrani podaviti nase bekove, do zadnje cetvrtine nismo imali otvorenih suteva, bukvalno ste izgubili tekmu na tih Smailagicevih 10 minuta brainfartova, Panter nas je urnisao 35 minuta bez vadjenja Bukvalno se ne secam kad nas je neko odr'o kao u cetvrtoj, bilo bi 50 razlike da nije pustio decurliju
Popular Post J.R. Cash Posted June 6, 2022 Popular Post Posted June 6, 2022 Jebiga, braco, iskalcovase nas na kraju. Tokom cele serije su pogadjali velike suteve, svaka im cast na tome. Mi smo veliku sansu propustili na kraju druge cetvrtine, na poluvreme je moralo da se ode sa makar osam razlike. Prilicno smo potentniji tim, ali i isto toliko gluplji. Zeljku svaka cast kako je ponistio onu razliku u odnosu na Zvezdu u poslednjih nekoliko meseci. Znalo se da oni nemaju gde da rastu, a da cemo mi biti bolji, ali tad nisam mogao da zamislim da cemo u finalu ABA vecim delom serije biti bolji tim. Na kraju, odavno nisam gledao bolje sudjenje nego na ovoj utakmici. Za orden je pod kakvim pritiskom su odsudili savrsenu utakmicu. 19 1
Ted Posted June 6, 2022 Posted June 6, 2022 1 minute ago, Lord Stef said: Ma dzaba, gledacu i KLS verovatno jer sam idiot mazohista kreten. ne pada mi na pamet. to ne gledam odavno, što bih sad počeo 1
Lord Stef Posted June 6, 2022 Posted June 6, 2022 1 minute ago, Ted said: ne pada mi na pamet. to ne gledam odavno, što bih sad počeo Zato sto se ako sam dobro shvatio igraju samo polufinala i finala na 2 dobijene
garmonbozia Posted June 6, 2022 Posted June 6, 2022 2 minutes ago, J.R. Cash said: Zeljku svaka cast kako je ponistio onu razliku u odnosu na Zvezdu u poslednjih nekoliko meseci. Znalo se da oni nemaju gde da rastu, a da cemo mi biti bolji, ali tad nisam mogao da zamislim da cemo u finalu ABA vecim delom serije biti bolji tim. word. Ostaje da se ratosiljamo Zagorca i da se dovede krštena trojka. Naravno, Dangubić, Kurucs i ostali što duvaju lepak out, kao i mali Trifa, beskoristan igrač. Smajli ima žestoku promaju u glavi, nije njega poremetilo to što je Lesor došao, već to što su protivnici provalili kako da igraju protiv njega.
goofs Posted June 6, 2022 Posted June 6, 2022 Samo par utisaka, najveci od kojih je da smo poceli da srljamo i silujemo u 1/4 i to nam nije donelo dobroga. Ok je kad to radi Panter, nije kad to radi Mur. I opet ponavljam, Lesor neiskoriscen protiv Davidovca. Da ne bude samo da kudim, Mur je znacajno uznapredovao u odnosu na pocetak sezone, Lesor isto, bezmalo Patrik Juing ABA lige (za siromahe). Panter se konacno pojavio na bitnom mecu. Smajli je najvece razocaranje, kao da je nazadovao za godinu dana, izgubio samopouzdanje i veru u sebe, toliko pogresne odluke donosi da je to neverovatno. I dalje vise boli onaj poraz od Burse, ovo, jbg, dobro smo se sibali, malo je falilo, dacebob dogodine da gledamo jos bolje i lepse kosarke. 2
Ted Posted June 6, 2022 Posted June 6, 2022 1 minute ago, Lord Stef said: Zato sto se ako sam dobro shvatio igraju samo polufinala i finala na 2 dobijene na zabole me, taman da mi rođena braća igraju tamo velika mrlja na ovu sezonu je EK. tu smo morali dalje, barem do polufinala. sve se lepo posložilo, kao na tacni. što se aba tiče, rezultat je realan. zapravo, vidim po komentarima da smo bili blizu i da uzmemo, a to je više nego što sam očekivao. u svakom slučaju, u odnosu na mračnu perpektivu sa kraja prethodne sezone, ne može čovek da bude nezadovoljan. bitno je da se ne raspadamo, da ova priče ide dalje, pa će biti i trofeja.
Popular Post stejsi Posted June 6, 2022 Popular Post Posted June 6, 2022 tradicionalno godišnje svođenje računa. i odmah da kažem: reč neću o sudijama, pritiscima van terena, boleštini s tribina, ćokijevim svedocima i celom ovom cirkusu. možda bi trebalo jer to je godinama neodvojivi deo ove tužne priče, ali ima pametnijih i ostrašćenijih od mene na tu temu, pa neka drve. vrlo je čudno pisati o klubu koji je okupirao sns sa svih strana i koji sad vrv ne bi ni postojao da sns nije dala pare. neko će reći, to nisu sns (vučićeve) pare, već novac svih nas poreskih obveznika. ako je ta logika, onda ona mora da se primenjuje i na zvezdu. ali i to je živo blato, pa kako mi je ova tema mrska i obično odvede u jalovo nadgornjavanje koji je klub više ili manje sns, zaobilazim je i idemo odmah na teren. a tamo su, bar na papiru, bili jači. duža klupa, iskusniji roster, ekipa pravljena da odbranom udavi protivnika plus iskusan trener koji zna kako da izvuče maksimum iz onog što ima. odeblja mi jezik od pričanja kako su i dalje ispred nas: organizaciono, logistički, sa svim pozitivnim i negativnim konotacijama. ako stane kalina tu je dobrić, ako on zataji tu je davidovac, a gde su stranci... zar nam godinama ne presuđuju upravo ti dobrići i davidovci? tvrdi klupski igrači, uigrani, produktivni deo tima. ratnička ekipa koja dobro pegla difens, što mi, na opšte čuđenje za jednu žocovu ekipu, nismo bili nijednog momenta. sve je to palo u vodu na četvrtoj utakmici finala, posle koje sam prvi put poverovao da možemo da ih dobijemo i u petoj. i imali smo šansu, ali avaj. sami smo krivi što smo izgubili ono što nam je bilo nuđeno, ali ima malo i do neinteligencije cele ekipe, da ne kažem neku težu reč. pre nego što dođemo dotle, setimo se početka sezone, a ona je krenula sf-om. vratija se šime obradović, a onda potpisali neki evroligaški igrači. ima tu i pr-a, stoga je u pravu kalina kad kaže da je tih dana ljudima van kkp delovalo da se hvalimo kao da smo u najmanju ruku potpisali džordana i pipena. najveća razočarenja su i najskuplji igrači. one sezone kad smo im uzeli kup u nišu s panterom, upravo nam ga je on doneo svojim nerezonskim ispucavanjem. par sezona kasnije po el klubovima delovalo mi je da se doveo u red, ali ne - to je i dalje isti onaj kevin panter koji, da bi isporučio, mora da ima mnogo lopte u rukama, baš mnogo. večeras je odigrao, ali mu sezona staje u ovaj poslednji šut koji nije dobacio. kao ni panter tamo gde je trebalo da nas odvede. kup, bursa, ovo finale, malo je to za igrača tog kalibra. i on i ledej (koji ne znam da li je odigrao jednu krštenu protiv njih), uprkos pojedinim vanredno kvalitetnim utakmicama i suvom kvalitetu, paradoksalno, prodali su skoro svaku važnu tekmu. mahom ih nije bilo nigde kad je zaista bilo gusto, posebno imajući u vidu njihov platni razred, a to je, kako se priča, 1,2 miliona evra godišnje za pantera i 900.000 za ledeja. kad smo već kod epskih fejlova, šta tek reći za kuruca, kome smo navodno platili 750.000, a nije igrao pola sezone odlukom trenera koji ga je doveo? zapravo, sve na trojci smo omašili ove sezone, od zagora (koji je još davao znake života poslednjih nedelja) i dangube, preko nikad-igrača-trife do letonca. ostaje nejasno što jedini sa šutem, glas, nije dobijao više minuta, ali bi zaista pretenciozno bilo da ja sad nešto pametujem željku obradoviću. sumnjam da je skauting prošao, a da on nije rekao poslednju, tako da... sklon sam, doduše, da poverujem da je potpisivao ono što je mogao, a da su mu van domašaja ostali igrači s kojima bismo def. izgledali bolje, pre svih petrušev i mali jović iz mege (za koga čujem da je odbio da igra za nas pod pretnjom napuštanja košarke, jer je zakleti ciganin). dodajte tu i da domaći igrači beže od naših takmičenja, makar i za manje pare i imate to što imate: vrlo ograničen rezervoar iz koga uzimate igrače. prošla su duletova vremena kad su klinci dolazili da se kale u najboljoj školi košarke za kikiriki... na kecu smo eksperimentisali, madar je projekat i treba ga istrpeti, mur je pokazivao znake života, ali je neobjašnjivo ostajao često na klupi, dok je aleksa avramović dr džekil i mr hajd: na jedan dobar potez uvek neko sranje, i tako cele sezone. i dalje nisam pametan da li ga treba zadržati i dogodine. "slatke muke" obradovićeve. kartu u jednom pravcu iz kluba zaslužuju svi gore pomenuti na trojci (osim ako želimir ne vidi nešto u trifi - ja više ne vidim), lesor i mur, vrv i glas (jer je stranac). ostaviti madara, koprivu, tristana, neka žoc vidi da li će košarkaška (izgleda i ljudska) smajlijeva neinteligencija moći da se kompenzuje krvavim radom i videti kako ćemo dalje s panterom i ledejem. takvih igrača kao što su oni nema svaki dan na tržištu, ali moraju da se stave u funkciju tima, a ne obratno. kod duleta nikad nije bilo više od dva stranca i svi su birani tako da budu funkcionalan deo tima, a ne da tim bude poligon za njihovo bildovanje statistike i sledeći unosan ugovor. ako je realno (a zalizano mi se javlja da nije), napasti petruševa kad već napušta efes. s njim, koprivicom, tristanom i eventualno smajlijem imamo 4 domaća igrača na visokim pozicijama, što otvara prostor da se, pored pantera i ledeja, dovedu još dva vrhunska stranca: jedan na pleju i jedan na trojci. to je i dalje mnogo više od optimalnih duletovih dva (pet, s madarom), ali takva su vremena. 13 najlepših godina nam je dao dule, ne kažem da žoc treba da uči od njega, ali hajde da probamo nešto drugačije, jer ove žabarske legije stranaca na kraju po pravilu ispadnu upravo to: legije stranaca. što će reći, plaćenici koji igraju za (masne) pare i statistiku. svoju. dugo, vrelo leto je pred želimirom, savićem i ostojom, vođa nam neće dati ništa više nego dosad, a pitanje je da li će biti i toga, jer je nis pola ruski, tako da - da im nisam u koži. da li ćemo se na guzove, sad kad nema bartomeua, umuvati u el ili nam opet sledi još jedna godina borbe kroz ec (vrv bez ruskih klubova), nemam pojma. a tek ne znam kako ćemo igrati tu el jednom kad (ako) se vratimo tamo, jer tih, za evroligaške prilike, "sirotinjskih" 7-8 miliona evra, garantuje 8 pobeda i 26 poraza i borbu za 15. mesto, uz ogromnu potrošnju svih. pogledajte zvezdu i biće vam jasno šta je pred nama... ovakva evroliga odavno više nema smisla, ali to je za neku drugu priču. za sam kraj, priča koju sam čuo, ne znam da li je autentična. navodno je cane partibrejker jednom pričao zašto ga je ćale vodio na partizan. "da naučiš šta je patnja", rekao mu je otac. ne bih imao šta da dodam mudrim rečima gospodina kostića starijeg. čestitke zvezdi. 15
Recommended Posts