Jump to content
IGNORED

KK Partizan 2021/22

shimpu

Recommended Posts

Posted

pa rekli su da će da menjaju kalendar u hodu i da će gledati da plejof  počne čim prije, tj kad svi ispadnu iz Evrope

Posted
12 minutes ago, Nikodije said:

pa da, ali glupo je praviti kalendar spram toga sta bi mozda eventualno moglo da se desi, pa ako se to slucajno ne desi - mesec dana hladjenja do sledece utakmice. uopste nije bilo razloga da 8 ekipa ne igra aba plej of.

Format je bio pre sezone po FIBA šablonu. Datumi su razvučeni i objavljeni tek pri kraju sezone

Posted

Ovde se Avramoviću stalno zamera što se blamirao s kucanjem.

Ne, mnogo više je uspeo da zasere u produžetku, na njegove dve izdrkotine su nam odgovorili sa dve trojke i zatvorili utakmicu. Ne kara majka što se kockao, nego što se vadio.

• +1 1
Posted

Uvek ide priča zašto nije pravljen faul kad se primi trojka, a kad prođe gomilu puta uspešno ta taktika, nikom ništa. Isto tako, ako praviš faul, moraš da računaš da te čeka još jedno, ili više potencijalno zajebanih ubacivanja lopte u igru + da imaš perfektno smirenog bodirogu u završnici, a složićemo se da Partizan to nema. 

I pravljenje i nepravljenje faula su kalkulacija potencijalnih rizika, obe stvari imaju prednosti i mane i trener odlučuje na terenu vodeći se time kako se utakmica odvijala do tad i koliko su raspoloženi igrači. Onakav šut iz driblinga, preko ruke, verujem da bi većina trenera prihvatila "da im presudi" na +3 i deset sekundi do kraja.

Posted

... s druge strane, deluje mi maloumno ideja da Panter ide na šut za tri u tom poslednjem napadu, umesto da pokuša da probije i veliku šansu da će pred 20 hiljada napaljenih i naoštrenih navijača da se svira faul po domaćinskom kriterijumu

• +1 1
  • Hvala 1
Posted
23 minutes ago, Mindaugas Žukauskas said:

Uvek ide priča zašto nije pravljen faul kad se primi trojka, a kad prođe gomilu puta uspešno ta taktika, nikom ništa. Isto tako, ako praviš faul, moraš da računaš da te čeka još jedno, ili više potencijalno zajebanih ubacivanja lopte u igru + da imaš perfektno smirenog bodirogu u završnici, a složićemo se da Partizan to nema. 

I pravljenje i nepravljenje faula su kalkulacija potencijalnih rizika, obe stvari imaju prednosti i mane i trener odlučuje na terenu vodeći se time kako se utakmica odvijala do tad i koliko su raspoloženi igrači. Onakav šut iz driblinga, preko ruke, verujem da bi većina trenera prihvatila "da im presudi" na +3 i deset sekundi do kraja.

ma ovo što se desilo u posljednjih 20 sekundi je utakmica koja se gubi u 1 od 100 slučajeva u najboljem slučaju. Tolika količina budalaština i nesreće s jedne a takvih savršenih upada i uspjeha sa druge strane se baš rijetko viđa. 

• +1 1
Posted
19 minutes ago, copkillah said:

... s druge strane, deluje mi maloumno ideja da Panter ide na šut za tri u tom poslednjem napadu, umesto da pokuša da probije i veliku šansu da će pred 20 hiljada napaljenih i naoštrenih navijača da se svira faul po domaćinskom kriterijumu

Cim je dobio loptu znao sam da ce se dici za 3 bez obzira na cinjenicu da nam trojka nije neophodna, posto je sinoc sve sto je pogodio iz igre bilo za 3..

• +1 2
Posted
Just now, James Marshall said:

ma ovo što se desilo u posljednjih 20 sekundi je utakmica koja se gubi u 1 od 100 slučajeva u najboljem slučaju. Tolika količina budalaština i nesreće s jedne a takvih savršenih upada i uspjeha sa druge strane se baš rijetko viđa. 

Pa videlo se pre nepune 2 nedelje u Kaunasu, maltene preslikano. Meni je apsolutno logično da se uvek pravi faul na +3. Nema Partizan Bodirogu, ali ima Pantera i Mura koji su na oko 90% sa penala. U krajnjem slučaju mozda bi i Holand promašio neko bacanje. Objašnjenje da Obradović nikad ne pravi faul na +3 mi je ok kad ima Kalinu, Veselog i Judoa koji mogu sve da preuzmu, sinoć nikako nije izgledalo da treba da ima poverenja u odbranu. Naprotiv. Bursa ih je prelako rešavala, računajući i taj poslednji napad, mislim da je the answer već objasnio.

• +1 1
Posted
3 minutes ago, Jimmy Kowalski said:

Cim je dobio loptu znao sam da ce se dici za 3 bez obzira na cinjenicu da nam trojka nije neophodna, posto je sinoc sve sto je pogodio iz igre bilo za 3..

i meni i svima je bilo jasno, ali to i dalje ne menja činjenicu da je nepotrebno

• +1 1
Posted
37 minutes ago, copkillah said:

Verovatno ne bi svirali faul ali opet bolje je to bilo da se pokuša.

Posted (edited)

A jbg, nepotrebno...to je jedan na jedan i završava igrač na improvizaciju, šta vidi da mu je otvoreno i ko ga čuva, kako se oseća u tom trenutku i tako dalje. Vrhunski je šuter, ubacio je tri trojke, ti faulovi u poslednjim sekundama se teže sviraju...šutnuo, nije ušla, najmanji problem u brdu loših odluka u završnici.

Edited by Heaviside
  • +1 3
Posted (edited)

to se svaki put prica kad igrac promasi sut za pobedu. ko je ikad isao na prodor u zadnjem napadu? to je mnogo retka pojava.

Edited by Joe D
  • +1 2
Posted
54 minutes ago, copkillah said:

Sad sam pogledao premotano zadnjih 5 minuta 4/4 i produzetak, zaspao sam sinoc rano. Jedan od najvecih wtf-ova je onaj Panterov naskok/flouter sta li vec s jedno 4 metra, a mogao je lagano da polozi, otvoreno bilo, vodili ste tad mislim 5 razlike. 

Sve je uradio pogresno i on, 2 losa izvodjenja, u odbrani ispadao kao konj, u napadu ili promasivao ili nije ni bio u situaciji da primi loptu. 

Avram privatizovao, dok je Madar vodio igru jos je i licilo na nesto. Mur ne znam da li je imao kontakt s loptom u tom periodu. Koprivica, Dangubic i Smajli nisu ni sekund igrali, otisla je koncentracija svima od umora.

Ovi odigrali zadnji minut regularnog i produzetak bez 2 bitna igraca. Holand dao nerealnu trojku, jeste da Bursa ima dobar flow, ali Partizanova odbrana je ista kao i cele sezone (izuzetak su one dve ukradene lopte i kontre), protiv ovoga retko ko ne bi imao attacking flow. Cak i Pefija Markovica krene sut. Lesor je defanzivni one-night stand Stimca i Cirbesa u Kladovu na ekskurziji u prvom srednje. 

Posted
8 minutes ago, Joe D said:

to se svaki put prica kad igrac promasi sut za pobedu. ko je ikad isao na prodor u zadnjem napadu? to je mnogo retka pojava.

Stefan Jovic i Demarkus Nelson. :dry:

• +1 1
  • Haha 1
Posted
8 minutes ago, Plajvi said:

Stefan Jovic i Demarkus Nelson. :dry:

pa da, njih dvojica i lebron, samo najveci majstori. 

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...