levi Posted April 21, 2022 Posted April 21, 2022 pa rekli su da će da menjaju kalendar u hodu i da će gledati da plejof počne čim prije, tj kad svi ispadnu iz Evrope
*edited by mod Posted April 21, 2022 Posted April 21, 2022 12 minutes ago, Nikodije said: pa da, ali glupo je praviti kalendar spram toga sta bi mozda eventualno moglo da se desi, pa ako se to slucajno ne desi - mesec dana hladjenja do sledece utakmice. uopste nije bilo razloga da 8 ekipa ne igra aba plej of. Format je bio pre sezone po FIBA šablonu. Datumi su razvučeni i objavljeni tek pri kraju sezone
April Posted April 21, 2022 Posted April 21, 2022 Ovde se Avramoviću stalno zamera što se blamirao s kucanjem. Ne, mnogo više je uspeo da zasere u produžetku, na njegove dve izdrkotine su nam odgovorili sa dve trojke i zatvorili utakmicu. Ne kara majka što se kockao, nego što se vadio. 1
Mindaugas Žukauskas Posted April 21, 2022 Posted April 21, 2022 Uvek ide priča zašto nije pravljen faul kad se primi trojka, a kad prođe gomilu puta uspešno ta taktika, nikom ništa. Isto tako, ako praviš faul, moraš da računaš da te čeka još jedno, ili više potencijalno zajebanih ubacivanja lopte u igru + da imaš perfektno smirenog bodirogu u završnici, a složićemo se da Partizan to nema. I pravljenje i nepravljenje faula su kalkulacija potencijalnih rizika, obe stvari imaju prednosti i mane i trener odlučuje na terenu vodeći se time kako se utakmica odvijala do tad i koliko su raspoloženi igrači. Onakav šut iz driblinga, preko ruke, verujem da bi većina trenera prihvatila "da im presudi" na +3 i deset sekundi do kraja.
copkillah Posted April 21, 2022 Posted April 21, 2022 ... s druge strane, deluje mi maloumno ideja da Panter ide na šut za tri u tom poslednjem napadu, umesto da pokuša da probije i veliku šansu da će pred 20 hiljada napaljenih i naoštrenih navijača da se svira faul po domaćinskom kriterijumu 1 1
James Marshall Posted April 21, 2022 Posted April 21, 2022 23 minutes ago, Mindaugas Žukauskas said: Uvek ide priča zašto nije pravljen faul kad se primi trojka, a kad prođe gomilu puta uspešno ta taktika, nikom ništa. Isto tako, ako praviš faul, moraš da računaš da te čeka još jedno, ili više potencijalno zajebanih ubacivanja lopte u igru + da imaš perfektno smirenog bodirogu u završnici, a složićemo se da Partizan to nema. I pravljenje i nepravljenje faula su kalkulacija potencijalnih rizika, obe stvari imaju prednosti i mane i trener odlučuje na terenu vodeći se time kako se utakmica odvijala do tad i koliko su raspoloženi igrači. Onakav šut iz driblinga, preko ruke, verujem da bi većina trenera prihvatila "da im presudi" na +3 i deset sekundi do kraja. ma ovo što se desilo u posljednjih 20 sekundi je utakmica koja se gubi u 1 od 100 slučajeva u najboljem slučaju. Tolika količina budalaština i nesreće s jedne a takvih savršenih upada i uspjeha sa druge strane se baš rijetko viđa. 1
Jimmy Kowalski Posted April 21, 2022 Posted April 21, 2022 19 minutes ago, copkillah said: ... s druge strane, deluje mi maloumno ideja da Panter ide na šut za tri u tom poslednjem napadu, umesto da pokuša da probije i veliku šansu da će pred 20 hiljada napaljenih i naoštrenih navijača da se svira faul po domaćinskom kriterijumu Cim je dobio loptu znao sam da ce se dici za 3 bez obzira na cinjenicu da nam trojka nije neophodna, posto je sinoc sve sto je pogodio iz igre bilo za 3.. 2
fandorin Posted April 21, 2022 Posted April 21, 2022 Just now, James Marshall said: ma ovo što se desilo u posljednjih 20 sekundi je utakmica koja se gubi u 1 od 100 slučajeva u najboljem slučaju. Tolika količina budalaština i nesreće s jedne a takvih savršenih upada i uspjeha sa druge strane se baš rijetko viđa. Pa videlo se pre nepune 2 nedelje u Kaunasu, maltene preslikano. Meni je apsolutno logično da se uvek pravi faul na +3. Nema Partizan Bodirogu, ali ima Pantera i Mura koji su na oko 90% sa penala. U krajnjem slučaju mozda bi i Holand promašio neko bacanje. Objašnjenje da Obradović nikad ne pravi faul na +3 mi je ok kad ima Kalinu, Veselog i Judoa koji mogu sve da preuzmu, sinoć nikako nije izgledalo da treba da ima poverenja u odbranu. Naprotiv. Bursa ih je prelako rešavala, računajući i taj poslednji napad, mislim da je the answer već objasnio. 1
copkillah Posted April 21, 2022 Posted April 21, 2022 3 minutes ago, Jimmy Kowalski said: Cim je dobio loptu znao sam da ce se dici za 3 bez obzira na cinjenicu da nam trojka nije neophodna, posto je sinoc sve sto je pogodio iz igre bilo za 3.. i meni i svima je bilo jasno, ali to i dalje ne menja činjenicu da je nepotrebno 1
*edited by mod Posted April 21, 2022 Posted April 21, 2022 37 minutes ago, copkillah said: ... s druge strane, deluje mi maloumno ideja da Panter ide na šut za tri u tom poslednjem napadu, umesto da pokuša da probije i veliku šansu da će pred 20 hiljada napaljenih i naoštrenih navijača da se svira faul po domaćinskom kriterijumu Verovatno ne bi svirali faul ali opet bolje je to bilo da se pokuša.
Heaviside Posted April 21, 2022 Posted April 21, 2022 (edited) A jbg, nepotrebno...to je jedan na jedan i završava igrač na improvizaciju, šta vidi da mu je otvoreno i ko ga čuva, kako se oseća u tom trenutku i tako dalje. Vrhunski je šuter, ubacio je tri trojke, ti faulovi u poslednjim sekundama se teže sviraju...šutnuo, nije ušla, najmanji problem u brdu loših odluka u završnici. Edited April 21, 2022 by Heaviside 3
Joe D Posted April 21, 2022 Posted April 21, 2022 (edited) to se svaki put prica kad igrac promasi sut za pobedu. ko je ikad isao na prodor u zadnjem napadu? to je mnogo retka pojava. Edited April 21, 2022 by Joe D 2
Ratamahatta Posted April 21, 2022 Posted April 21, 2022 54 minutes ago, copkillah said: ... s druge strane, deluje mi maloumno ideja da Panter ide na šut za tri u tom poslednjem napadu, umesto da pokuša da probije i veliku šansu da će pred 20 hiljada napaljenih i naoštrenih navijača da se svira faul po domaćinskom kriterijumu Sad sam pogledao premotano zadnjih 5 minuta 4/4 i produzetak, zaspao sam sinoc rano. Jedan od najvecih wtf-ova je onaj Panterov naskok/flouter sta li vec s jedno 4 metra, a mogao je lagano da polozi, otvoreno bilo, vodili ste tad mislim 5 razlike. Sve je uradio pogresno i on, 2 losa izvodjenja, u odbrani ispadao kao konj, u napadu ili promasivao ili nije ni bio u situaciji da primi loptu. Avram privatizovao, dok je Madar vodio igru jos je i licilo na nesto. Mur ne znam da li je imao kontakt s loptom u tom periodu. Koprivica, Dangubic i Smajli nisu ni sekund igrali, otisla je koncentracija svima od umora. Ovi odigrali zadnji minut regularnog i produzetak bez 2 bitna igraca. Holand dao nerealnu trojku, jeste da Bursa ima dobar flow, ali Partizanova odbrana je ista kao i cele sezone (izuzetak su one dve ukradene lopte i kontre), protiv ovoga retko ko ne bi imao attacking flow. Cak i Pefija Markovica krene sut. Lesor je defanzivni one-night stand Stimca i Cirbesa u Kladovu na ekskurziji u prvom srednje.
Ratamahatta Posted April 21, 2022 Posted April 21, 2022 8 minutes ago, Joe D said: to se svaki put prica kad igrac promasi sut za pobedu. ko je ikad isao na prodor u zadnjem napadu? to je mnogo retka pojava. Stefan Jovic i Demarkus Nelson. 1 1
Joe D Posted April 21, 2022 Posted April 21, 2022 8 minutes ago, Plajvi said: Stefan Jovic i Demarkus Nelson. pa da, njih dvojica i lebron, samo najveci majstori.
Recommended Posts