Jump to content

Stocks & Crypto

Featured Replies

11 minutes ago, Choda said:

Nikad vece zlatnike, uvek manje. Bolja je cena.

Ja se stvarno ne razumem u svetsko trziste ali ako gledas ove i cena po gramu i razlika koju placas kad prodajes je gora sa manjim zlatnicima:

Tavex
No image preview

1/25 oz Bečka Filharmonija, Austrija - Tavex

Kupite 1/25 oz Bečka Filharmonija, Austrija od najpouzdanijeg trgovca investicionim zlatom u Severnoj Evropi. Garantujemo kvalitet, poznato poreklo proizvoda i besplatnu isporuku!
Tavex
No image preview

Bečka Filharmonija - Tavex

Kupite Bečka Filharmonija od najpouzdanijeg trgovca investicionim zlatom u Severnoj Evropi. Garantujemo kvalitet i besplatnu isporuku!

• Replies 1.1k
  • Views 91.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ayatollah
    Ayatollah

Zamisli ovakav dan, a onda i trading aplikacija krene da te troluje

• Za ostale sto seru o mojim predviđanjima, kiss my sexy ass. Kad papci budete zaradjivali sestocifreno godisnje ($,€) , mozemo da pricamo. Do tada, shut a fuck up.     (Zakljucila sam da jedi

• Ne secam se ovoga     

Posted Images

Drugar kupuje godinama Franz Joseph dukate, oni imaju dve velicine jedan od 300 evra i jedan od 1000, otprilike. Uvek je savet manji jer se lakse prodaje i manja je razlika u ceni.

U svakom slucaju ako kupujes za penziju, mozda je bolje ne opterecivati se sitnicama. Samo DCA i uzivaj.

Da ima smisla to sto pricas. Ja sam se vodio onom da ako dodje vreme krize a treba ti novac, tad je zlato obicno na vrhu i bolje ga imati i prodati njega nego akcije koje obicno tada idu na dole.

usao u labubu (1b koin imo) i kitty i gomilu nekih mrtvih memes...

uzeo npc na ovom dipu. nomnom, sc i jos neke mrtve memes. tramparo sviraj kraj.

Screenshot_2025-06-30-09-14-54-122_com.coinmarketcap.android-edit.jpg

nomonom 2x za tri dana mi hepi

Dolar pao ispod 100 dinara. Ne secam se kad je zadnji put bio toliko nisko. Trampe Srbine!

On 17. 6. 2025. at 10:28, Choda said:

Drugar kupuje godinama Franz Joseph dukate, oni imaju dve velicine jedan od 300 evra i jedan od 1000, otprilike. Uvek je savet manji jer se lakse prodaje i manja je razlika u ceni.

U svakom slucaju ako kupujes za penziju, mozda je bolje ne opterecivati se sitnicama. Samo DCA i uzivaj.

Brkas 2 pojma pod isti.

Pod profit u procentima, kao razliku od ceni izmedju berzanske i zlatnika - povoljniji je veci zlatnik, manje ces procenata dati prodavcima, manja je procentualna razlika u ceni po kojoj oni prodaju i kupuju. I jeftiniji je jedan zlatnik od 100 grama, nego 25 zlatnika od 4 grama (sto je isto 100 grama).

"Lakse se prodaje" - mislis na likvidnost. U iole normalnim okolnostima nije 100 grama toliko puno da je problem da nadjes kupca. Ali da, ako se zadesis u nekoj velikoj krizi, nekom ratu, velikoj prirodnoj nepogodi gde poverenje u valute vise ne vredi, ne rade bankomati i kartice, sta god. Korisnije je tad imati 25 zlatnika po 4 grame da placas i podmicujes sta i koga treba, nego 1 zlatnik od 100. Ali planiranje za takve situacije je prepping, nije investing.

Edited by Spooky