Jump to content

Stocks & Crypto

Featured Replies

16 hours ago, Ayatollah said:

Ja sam prodao LEG, koga sam kupovao dok je bio Dividend Aristocrat po 38, a prodao sam ga za 8, jer mu je perspektiva nikakva. Trebao sam da ga prodam još kada je krenuo da tone ispod 20, ali sam se nadao nekom reversalu koji nije došao. Sa MPW-om sam prošao tek za nijansu bolje. On je možda i imao neku perspektivu za čekanje, ali mislim da ima potentnijih pozicija u ovom trenutku.

I jedna i druga pozicija su mi za nauk da ne jurim dipove i dividende, ali to su valjda dečije bolesti na berzi. Sva sreća, pa nisam tu pukao neke epohalne pare.

kad si usao na berzu? je si li uspeo da 3x tvoj portfolio?

21 hours ago, Miki_belavista said:

kad si usao na berzu? je si li uspeo da 3x tvoj portfolio?

Uh, ne mogu baš da ti precizno odgovorim na ovo pitanje. Počeo sam da ulazim na berzu krajem 2021. godine, prvo sa manjim sumama, a onda sam to povećavao sukcesivno u više navrata, sve do današnjeg nivoa. Iz ovog razloga mi je teško da tačno izračunam koliko sam zaradio do sada - sasvim sigurno nije tri puta, ali je sasvim sigurno više od 50% portfolia. Imao sam tu nesreću da upadnem u bear market 2022. godine, a takođe sam platio cenu za par loših kupovina, kad sam jurio kupovinu dipova bez potvrde supporta i/ili dividendi, ili sam prodavao prerano bez potvrde rejectiona.

6 hours ago, Ayatollah said:

Uh, ne mogu baš da ti precizno odgovorim na ovo pitanje. Počeo sam da ulazim na berzu krajem 2021. godine, prvo sa manjim sumama, a onda sam to povećavao sukcesivno u više navrata, sve do današnjeg nivoa. Iz ovog razloga mi je teško da tačno izračunam koliko sam zaradio do sada - sasvim sigurno nije tri puta, ali je sasvim sigurno više od 50% portfolia. Imao sam tu nesreću da upadnem u bear market 2022. godine, a takođe sam platio cenu za par loših kupovina, kad sam jurio kupovinu dipova bez potvrde supporta i/ili dividendi, ili sam prodavao prerano bez potvrde rejectiona.

50% je malo,jel fiat valute i onako gube na vrednosti.

30 minutes ago, Miki_belavista said:

50% je malo,jel fiat valute i onako gube na vrednosti.

Gube, ali ne izgube baš 50% za tri i po godine, pa sam tu dobar sigurno.

Videću kako će ići sa ovim restruktuiranjem portfolia, tu sam više išao na growth, a manje na prihod, pa bi i rast trebao da bude veći.

6 minutes ago, Ayatollah said:

Gube, ali ne izgube baš 50% za tri i po godine, pa sam tu dobar sigurno.

Videću kako će ići sa ovim restruktuiranjem portfolia, tu sam više išao na growth, a manje na prihod, pa bi i rast trebao da bude veći.

slazem se.