March 4Mar 4 2 hours ago, igoraki said: Dršte gaće Za mene je kasno, već odoše... Danas 1 kvalitetan debakl, courtesy of Donald Trump
March 6Mar 6 43 minutes ago, Miki_belavista said: BTC 89k,ja tipujem 300k krajem godine. za 4 godine da
March 10Mar 10 Koji retos ovaj Trump. Razmišljao sam negde u januaru oko inauguracije da prodam deo, ali kao nemam neke posebne planove, can't time the market itd itd. I eto. Jedino mi žao za neki fond koji se utopio u neki drugi, kaže platiću porez na dobit, ali mogu da prodam do tad inače će pretvoriti u drugi fond. I ja zaboravim. Sad je u minusu 10% ha ha. Debil i ja i glupi Trump. Jedino što sam još letos stopirao sve uplate u SP500 i Nasdaq, sad je sve palo na taj nivo. Goodbye gains. Edited March 10Mar 10 by Venom
March 10Mar 10 4 hours ago, Venom said: Koji retos ovaj Trump. Razmišljao sam negde u januaru oko inauguracije da prodam deo, ali kao nemam neke posebne planove, can't time the market itd itd. I eto. Jedino mi žao za neki fond koji se utopio u neki drugi, kaže platiću porez na dobit, ali mogu da prodam do tad inače će pretvoriti u drugi fond. I ja zaboravim. Sad je u minusu 10% ha ha. Debil i ja i glupi Trump. Jedino što sam još letos stopirao sve uplate u SP500 i Nasdaq, sad je sve palo na taj nivo. Goodbye gains. a sta je tacno trump trebalo da uradi? klasican sell the news. pritom je bull trajao dobrih godinu dana, kao i pre 4 godine.
March 11Mar 11 5 hours ago, Mr.Mxyzptlk said: a sta je tacno trump trebalo da uradi? klasican sell the news. pritom je bull trajao dobrih godinu dana, kao i pre 4 godine. Da ne počne trgovinski rat sa najbližim partnerima i time signalizira svima da sledi haos.
March 21Mar 21 Danas sam uradio prvi deo temeljne rekonstrukcije portfolia, ugasio 3 low performing pozicije i otvorio 4 nove. Prvi put ću na nekim pozicijama da imam kapitalni gubitak, i to ozbiljan, ali ću njime da peglam ozbiljan kapitalni dobitak na drugim pozicijama, pa bi poreski trebao da budem u ravnoteži manje-više. Za desetak dana planiram drugi deo, koji će biti sličan u obimu.
March 21Mar 21 Lepo.Ja ne kupujem još uvek, nisam siguran da li je gotov pad. Jedna firma čije deonice imam je najavila da će možda da bankrotira, tako da cenim da ću i ja uskoro imati ozbiljnih gubitaka za prebijanje.Preporučujem da pogledate Block(xyz). Pala je cena baš dosta (trenutno su na 61$) a mislim da je dobra firma u pitanju. Edited March 21Mar 21 by igoraki
March 21Mar 21 6 minutes ago, igoraki said:Lepo.Ja ne kupujem još uvek, nisam siguran da li je gotov pad. Jedna firma čije deonice imam je najavila da će možda da bankrotira, tako da cenim da ću i ja uskoro imati ozbiljnih gubitaka za prebijanje.Preporučujem da pogledate Block(xyz). Pala je cena baš dosta (trenutno su na 61$) a mislim da je dobra firma u pitanju.Ja sam prodao LEG, koga sam kupovao dok je bio Dividend Aristocrat po 38, a prodao sam ga za 8, jer mu je perspektiva nikakva. Trebao sam da ga prodam još kada je krenuo da tone ispod 20, ali sam se nadao nekom reversalu koji nije došao. Sa MPW-om sam prošao tek za nijansu bolje. On je možda i imao neku perspektivu za čekanje, ali mislim da ima potentnijih pozicija u ovom trenutku.I jedna i druga pozicija su mi za nauk da ne jurim dipove i dividende, ali to su valjda dečije bolesti na berzi. Sva sreća, pa nisam tu pukao neke epohalne pare.