Choda Posted December 10, 2024 Posted December 10, 2024 39 minutes ago, Sammael said: Hawk si preskočio
Mr.Mxyzptlk Posted December 17, 2024 Posted December 17, 2024 $pengu erdrop, svi koji imate wallete pre '24 ste eligible https://claim.pudgypenguins.com/
jms_uk Posted December 17, 2024 Posted December 17, 2024 3 hours ago, Mr.Mxyzptlk said: $pengu erdrop, svi koji imate wallete pre '24 ste eligible https://claim.pudgypenguins.com/ 0 claimable 1
Mr.Mxyzptlk Posted December 17, 2024 Posted December 17, 2024 (edited) @Ayatollah lupeta gluposti, mc je 900 miliona, ne milijardi pritom to nije realan mc, likviditi je 12-13m Edited December 17, 2024 by Mr.Mxyzptlk
Хетерија Posted January 9 Posted January 9 https://www.reddit.com/r/finansije/comments/1htrg6k/misljenje_nbs_o_uplati_ka_stranim_brokerima/ Не знам где бих другде поставио. Нека неко пребаци ако постоји адекватнија тема.
Ayatollah Posted January 9 Posted January 9 47 minutes ago, Хетерија said: https://www.reddit.com/r/finansije/comments/1htrg6k/misljenje_nbs_o_uplati_ka_stranim_brokerima/ Не знам где бих другде поставио. Нека неко пребаци ако постоји адекватнија тема. Ovo je prava tema za ovo. Još jedan dokaz da su Narodna banka Srbije i Zakon o deviznom poslovanju među najvećim dušmanima običnog naroda u Srbiji. Mene iskreno čudi da je i do sada bilo moguće pronaći rupu za uplatu ka Interactive-u i drugim brokerima u inostranstvu, i tako izbeći domaće gulikože. Topao savet svima koji mogu da otvore bankarske račune van Srbije je da to urade odmah, i da nikada ne ubacuju taj novac u Srbiju, jer će moći da ga iznesu samo u gaćama. 2
goofs Posted January 9 Posted January 9 Pratim tu raspravu na Redditu. Koliko sam razumeo NBS se tali sa svojim drugarimalokalnim brokerskim kućama da se useru u život svakome ko želi ili već investira napolju. Banke su tu negde između dve vatre, želele bi da korisnicima omoguće uplate-isplate i time krckaju proviziju, to im je i posao jelte, ali ne žele da se zamere NBSu. Otuda su za transakcije potraživali neke nebulozne papire koju su do sada pro-forme prolazili, a sada izgleda ne. Po svim komentarima i utiscima koje sam pročitao, domaći brokeri su upotrebljivi i sposobni koliko i SNS štab u omanjem mestu koje ne prelazi 1000 stanovnika. 1
Ayatollah Posted January 9 Posted January 9 2 minutes ago, goofs said: Pratim tu raspravu na Redditu. Koliko sam razumeo NBS se tali sa svojim drugarimalokalnim brokerskim kućama da se useru u život svakome ko želi ili već investira napolju. Banke su tu negde između dve vatre, želele bi da korisnicima omoguće uplate-isplate i time krckaju proviziju, to im je i posao jelte, ali ne žele da se zamere NBSu. Otuda su za transakcije potraživali neke nebulozne papire koju su do sada pro-forme prolazili, a sada izgleda ne. Po svim komentarima i utiscima koje sam pročitao, domaći brokeri su upotrebljivi i sposobni koliko i SNS štab u omanjem mestu koje ne prelazi 1000 stanovnika. Ne tali se NBS ni sa kim, već je u pitanju sektaška control freak organizacija koja misli da se bolje brine o tvojim devizama od tebe samog i želi da ima apsolutnu kontrolu nad devizama svakog rezidenta Srbije, i svakim dolarom i evrom koji ulazi u zemlju i iz nje izlazi. E, a kada ti napraviš online račun na Interactive-u, onda actually postoje neka sredstva i neki kapital domaćih rezidenata koji se nalazi van njihove kontrole i jurisdikcije, i to je onda njima problem. A domaći brokeri su sramota. Ja još uvek dajem naloge telefonom, kao da je 1965. godina, i od njih nemam baš nikakvu pomoć i asistenciju, ali mi zato uredno naplaćuju 1% svake transakcije kao fee, i 0,4% od vrednosti portfolia kao polugodišnji upkeep, dok Interactive recimo sve to simbolično naplaćuje (upkeep nema uopšte, transakcijski fee je neki mali fiksan iznos, čak ti plaćaju i kamatu ako imaš više od 10k USD na računu za trgovanje). Ja se nosim mišlju da tražim od Interactive-a da prevuče ceo moj sadašnji portfolio od srpskog brokera (ima ta opcija na Interactive-u), ali moram da proučim malo je li to izvodljivo, kao o kako bi posle rešavao prilive i porez. 2
goofs Posted January 9 Posted January 9 Videh skoro da je neki domaći broker naprasno uveo mesečno održavanje od 10e, pa ako nećeš možeš da preseliš svoje pozicije, ali ti taj transfer naplaćuju 100e po poziciji mafijaški zelenaši zajebavaju manje.
Chika Spale Posted January 9 Posted January 9 Ja sam popizdeo, hteo sam da nadodam ovogodisnju uplatu na IBKR i kao sacekacu posle nove godine, debil. Ne znam kako NBS tacno zamislja da dobija dokument sa cenom jedinicne akcije koja se kupuje za nesto sto se MENJA NA NIVOU SEKUNDE Ovo su prejake stvari, sa jedne strane onemogucavaju bilo kakvu individualnu slobodu ulaganja, a sa druge strane trube o ulasku u SEPA-u, koja eto samo sto nije 1
Lezilebovich Posted January 9 Posted January 9 A koja je druga opcija, da nam rodbina u rasejanju pootvara naloge ili da placano iliriku i trade win ili kako se zove vec
Chika Spale Posted January 9 Posted January 9 Ja licno cu proveriti mogucnost otvaranja nerezidentnog deviznog racuna u okolnim zemljama. Posto sam i tako pristao na igranku placanja naknade banci za slanje deviza na inostrani racun (za potrebe IBKRa), ista naknada je i ako se salje na bilo koji inostrani devizni racun. Domaci lihvari i mafija me nece videti makar bili jedina opcija.
Recommended Posts