Jump to content
IGNORED

Stocks & Crypto

mustang

Recommended Posts

Posted
39 minutes ago, Sammael said:

Hawk si preskočio :cry:

Posted (edited)

@Ayatollah

lupeta gluposti, mc je 900 miliona, ne milijardi

pritom to nije realan mc, likviditi je 12-13m

Edited by Mr.Mxyzptlk
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted
47 minutes ago, Хетерија said:

https://www.reddit.com/r/finansije/comments/1htrg6k/misljenje_nbs_o_uplati_ka_stranim_brokerima/

Не знам где бих другде поставио. Нека неко пребаци ако постоји адекватнија тема.

Ovo je prava tema za ovo. Još jedan dokaz da su Narodna banka Srbije i Zakon o deviznom poslovanju među najvećim dušmanima običnog naroda u Srbiji. Mene iskreno čudi da je i do sada bilo moguće pronaći rupu za uplatu ka Interactive-u i drugim brokerima u inostranstvu, i tako izbeći domaće gulikože.

Topao savet svima koji mogu da otvore bankarske račune van Srbije je da to urade odmah, i da nikada ne ubacuju taj novac u Srbiju, jer će moći da ga iznesu samo u gaćama.

• +1 2
Posted

Pratim tu raspravu na Redditu. Koliko sam razumeo NBS se tali sa svojim drugarimalokalnim brokerskim kućama da se useru u život svakome ko želi ili već investira napolju.

Banke su tu negde između dve vatre, želele bi da korisnicima omoguće uplate-isplate i time krckaju proviziju, to im je i posao jelte, ali ne žele da se zamere NBSu. Otuda su za transakcije potraživali neke nebulozne papire koju su do sada pro-forme prolazili, a sada izgleda ne.

Po svim komentarima i utiscima koje sam pročitao, domaći brokeri su upotrebljivi i sposobni koliko i SNS štab u omanjem mestu koje ne prelazi 1000 stanovnika.

• +1 1
Posted
2 minutes ago, goofs said:

Pratim tu raspravu na Redditu. Koliko sam razumeo NBS se tali sa svojim drugarimalokalnim brokerskim kućama da se useru u život svakome ko želi ili već investira napolju.

Banke su tu negde između dve vatre, želele bi da korisnicima omoguće uplate-isplate i time krckaju proviziju, to im je i posao jelte, ali ne žele da se zamere NBSu. Otuda su za transakcije potraživali neke nebulozne papire koju su do sada pro-forme prolazili, a sada izgleda ne.

Po svim komentarima i utiscima koje sam pročitao, domaći brokeri su upotrebljivi i sposobni koliko i SNS štab u omanjem mestu koje ne prelazi 1000 stanovnika.

Ne tali se NBS ni sa kim, već je u pitanju sektaška control freak organizacija koja misli da se bolje brine o tvojim devizama od tebe samog i želi da ima apsolutnu kontrolu nad devizama svakog rezidenta Srbije, i svakim dolarom i evrom koji ulazi u zemlju i iz nje izlazi. E, a kada ti napraviš online račun na Interactive-u, onda actually postoje neka sredstva i neki kapital domaćih rezidenata koji se nalazi van njihove kontrole i jurisdikcije, i to je onda njima problem.

A domaći brokeri su sramota. Ja još uvek dajem naloge telefonom, kao da je 1965. godina, i od njih nemam baš nikakvu pomoć i asistenciju, ali mi zato uredno naplaćuju 1% svake transakcije kao fee, i 0,4% od vrednosti portfolia kao polugodišnji upkeep, dok Interactive recimo sve to simbolično naplaćuje (upkeep nema uopšte, transakcijski fee je neki mali fiksan iznos, čak ti plaćaju i kamatu ako imaš više od 10k USD na računu za trgovanje).

Ja se nosim mišlju da tražim od Interactive-a da prevuče ceo moj sadašnji portfolio od srpskog brokera (ima ta opcija na Interactive-u), ali moram da proučim malo je li to izvodljivo, kao o kako bi posle rešavao prilive i porez.

• +1 2
Posted

Videh skoro da je neki domaći broker naprasno uveo mesečno održavanje od 10e, pa ako nećeš možeš da preseliš svoje pozicije, ali ti taj transfer naplaćuju 100e po poziciji :lol: mafijaški zelenaši zajebavaju manje.

Posted

Ja sam popizdeo, hteo sam da nadodam ovogodisnju uplatu na IBKR i kao sacekacu posle nove godine, debil. Ne znam kako NBS tacno zamislja da dobija dokument sa cenom jedinicne akcije koja se kupuje za nesto sto se MENJA NA NIVOU SEKUNDE:gospode:

Ovo su prejake stvari, sa jedne strane onemogucavaju bilo kakvu individualnu slobodu ulaganja, a sa druge strane trube o ulasku u SEPA-u, koja eto samo sto nije:laugh:

• +1 1
Posted

A koja je druga opcija, da nam rodbina u rasejanju pootvara naloge :D ili da placano iliriku i trade win ili kako se zove vec 

Posted

Ja licno cu proveriti mogucnost otvaranja nerezidentnog deviznog racuna u okolnim zemljama. Posto sam i tako pristao na igranku placanja naknade banci za slanje deviza na inostrani racun (za potrebe IBKRa), ista naknada je i ako se salje na bilo koji inostrani devizni racun. Domaci lihvari i mafija me nece videti makar bili jedina opcija.