Sammael Posted August 5, 2024 Posted August 5, 2024 Nešto me svrbi da idem da otvorim account, sad mi deluje kao vreme za kupovinu. 1
Choda Posted August 5, 2024 Posted August 5, 2024 Just now, Sammael said: Nešto me svrbi da idem da otvorim account, sad mi deluje kao vreme za kupovinu. Rano je jos za kupovinu, tek prvi vikend kreša. 1
Venom Posted August 5, 2024 Posted August 5, 2024 21 minutes ago, Sammael said: Nešto me svrbi da idem da otvorim account, sad mi deluje kao vreme za kupovinu. Osim ako nije. Ne bih se zaletao, ali s druge strane "can't time the market". Ako baš želiš namestio bih na tvom mestu da uloži jednom nedeljno/mesečno (zavisi šta može) i tako ispegla ako nastavi da pada. Ako se naglo oporavi propustićeš dobitak, ali ne može sve u životu :-).
Roger Sanchez Posted August 5, 2024 Posted August 5, 2024 4 hours ago, Venom said: Uložite u Bitcoin, osigurajte se od predstojećeg kolapsa LOLOL Uncorrelated asset got a bad case of correlatitis
Choda Posted August 5, 2024 Posted August 5, 2024 Btw ja sam imao tu srecu ili nesrecu da uletim u kripto u pred kraj leta 2021, maltene na peak-u proslog bull marketa, i za poslednje tri godine sam gledao kako mi portfolio ide -90%, pa sve nazad do 300% od initial investmenta, negde u martu sam prebacio pocetni ulog u stable coine, i sada sa ostakom ( house money ) kuliram i cekam sledeci bull. Sve sto mogu da vam kazem ako vas trenutni kreš pogadja znaci da ste ulozili vise nego sto je trebalo. Sada samo strpljenje, vratice se akcije u zeleno pre ili kasnije pa cemo svi lepo da uzmemo profit. 2
Venom Posted August 5, 2024 Posted August 5, 2024 55 minutes ago, Roger Sanchez said: Uncorrelated asset got a bad case of correlatitis Ma to je BS već dugo. Bukvalno kako berza ide gore ide BTC gore i suprotno. Ne pogađa me, ne držim nikakve kriptovalute, ali ipak. U međuvremenu raste nervoza... Mislim da su mnogi ostali bez gaća, jer trguju pozajmljenim parama i sad prodaju da bi pokrili gubitke. Ako dođe do panike biće kuku Lele :-).
Ayatollah Posted August 5, 2024 Posted August 5, 2024 (edited) 2 hours ago, Venom said: Mislim da debakl tek sledi kad se otvori berza u US. Već je debakl u pre-tradingu. Sve mi je palo od 5 do 15 posto. Na svu sreću, nisam imao nameru da prodajem, osim jedne pozicije koju sam hteo da prodam bukvalno sutra, a sad mi je pala za 10% (a i sa tim padom sam u zelenom, pa ću sačekati). Mislim da je ovo vrlo trenutna fluktuacija, ali ćemo videti. Ako jeste, od srede će biti dobro vreme za kupovinu. Edited August 5, 2024 by Ayatollah
Ayatollah Posted August 5, 2024 Posted August 5, 2024 2 hours ago, igoraki said: Logika krda na berzi, Bufet prodaje Apple pa su sad svi odlučili da prodaju sve. I meni su popadale kompanije posle dobrih q2 reporta a zato sam i kupovao nadajući se skoku..šta da vam kažem, držte gaće. Ma jebao ih sve Bufet na gomilu, svi misle kako on zna nešto što oni ne znaju, a on običan market maker.
nick1986 Posted August 5, 2024 Posted August 5, 2024 Bukvalno mislim da je neki overcorrection zbog Buffet-a i vesti za NVIDIA cipove, mada ove godine je i dalje manje vise sve u zelenom i sa ovim. Ja cekam danas, pa da vidim za dan-dva da li se odmah vraca gore ili polako nesto da se dodaje malo po malo na pozicije.
Venom Posted August 5, 2024 Posted August 5, 2024 Buffet vozi svoju priču i ne obazire se na to šta se dešava. Po onome što sam čitao, svodi se na 1) ulaganje u defakto monopoliste. Npr. Apple možda ima konkurenciju ali je standard u Americi i prihodi od app storea su vrlo slatki. Mislim da u tom smislu ovaj njegov izlazak ima više veze sa drndanjem EU itsl da krše pravila konkurencije i da sluti da je tome došao kraj. I ostala velika ulaganja su mu slična, Coca Cola npr. 2) ulaganje u solidne biznise koji sami po sebi nisu ništa posebno, ali koji u njegovom vlasništvu imaju pristup jeftinijem kapitalu zbog čega im posao raste i samim tim i vrednost. I naravno ogromna količina keša koju čuva za vreme kad sve ode dole.
Choda Posted August 5, 2024 Posted August 5, 2024 Zadnjih par godina koliko pratim, market se decouplovao od realnosti I sve je u narativu, ono u sta ja verujem trenutno, ovo je izborna godina I nece se nista dramaticno desiti pre Novembara, posle spremite kes za lagani DCA.
Ayatollah Posted August 5, 2024 Posted August 5, 2024 Ipak izgleda ništa od nekog epskog debakla. Sve mi se vratilo u jednocifrene minuse. 3 1
Recommended Posts