April 16Apr 16 On 9. 4. 2025. at 17:10, lord_s said:Izvinjavam se ako nije najbolji topicDa li je vreme da razmisljam da se udaljavam od USD?Placen sam i imam nesto u steku u USD, a nemam neki veliki plan niti ideju gde da ubacim taj novac u bliskoj buducnosti, jedino mi pada na pamet da prebacim u EURHeh ja sam imao srece da sam pocetkom godine odustao od deljenja nekih prihoda na dolare i evre. Sto se tice saveta, s jedne strane pasivni prihodi u evrima su mizerni i nema mnogo opcija, sa druge svi ti procenti na dolarskim ulaganjima nisu po mojoj racunici bili vredni konverzije u dolar i nazad. Sad tek da ne pricam.Ne znam kakve ambicije imas s tim novcem, evro definitvno ne nudi bog zna sta ali ako nista drugo stednja u valuti u kojoj su ti troskovi ima svoju vrednost.
April 19Apr 19 On 9. 4. 2025. at 15:10, lord_s said:Izvinjavam se ako nije najbolji topicDa li je vreme da razmisljam da se udaljavam od USD?Placen sam i imam nesto u steku u USD, a nemam neki veliki plan niti ideju gde da ubacim taj novac u bliskoj buducnosti, jedino mi pada na pamet da prebacim u EURbolje kupi BTC.
April 26Apr 26 59 minutes ago, bags said:https://www.signalbloom.ai/Summary SEC izvestajaOvo je samo link do sajta.
April 26Apr 26 13 minutes ago, Choda said:Ovo je samo link do sajta.Pa da ali gore u vrhu uneses akcije koje te zanimaju. Recimo ova analiza za Google od juce je vise nego dobra:Alphabet Q1 Earnings Surge Past...Alphabet Q1 Earnings Surge Past Estimates, Boosted by $8B...Alphabet Inc. (GOOGL, GOOG) reported first-quarter financial results that surpassed analyst expectations, driven by continued strength in Cloud and Search,...
April 27Apr 27 Tesla Q1 Earnings Miss Expectati...Tesla Q1 Earnings Miss Expectations as Margins Shrink; En...Tesla, Inc. reported its first-quarter 2025 financial results, revealing significant misses on revenue and earnings expectations alongside shrinking profit... Edited April 27Apr 27 by Choda
May 15May 15 Kakav debakl UNH, i kakav rast HIMS...UNH za 35 dana od 599 do 283 USD za akciju, i još nije našao support...HIMS za 30 dana od 26,95 do 64 USD za akciju, ali je našao rejection na 64...Farmaceuti (NVO, PFE, JNJ, itd.) su sada dobra prilika za kupovinu...
May 15May 15 Ja sam se isprepadao od silnih padova i uspona pa sam rešio da odmorim od berze neko vreme, bar dok ne istekne pauza za Trampove tarife a možda i duže, do kraja godine.