Jump to content
IGNORED

Novosti iz sveta automobilizma

nesha taxista

Recommended Posts

Posted

Ispade još C3 normalniji što je veoma zanimljivo imajući u vidu dosadašnju podelu u koncernu PSA. 

• 1 month later...
Posted (edited)

Svi automobilski giganti su izbacili rezultate za prvi semestar. Peugeot ima aadaleko najbolje rezultate od svih, u plusu i operativni rezultat je skoro kao što su očekivali prije virusa. U plusu još BMW i Tesla ali daleko od Peugeot-a. Prošle godine su imali najbolji rezultat u istoriji a sada samo nastavljaju.

Que vive Carlos Tavares. 

Edited by borris_
Posted

Mitsubishi napusta Evropu (i Ameriku). Sledeci je verovatno Suzuki. Globalizacija i ostri evropski ekoloski zakoni ubise raznolikost, ostace giganti, cije cemo modele razlikovati samo po bedzu. 

Posted
2 hours ago, Lancia said:

Mitsubishi napusta Evropu (i Ameriku). Sledeci je verovatno Suzuki. Globalizacija i ostri evropski ekoloski zakoni ubise raznolikost, ostace giganti, cije cemo modele razlikovati samo po bedzu. 

Generalano si u pravu, ali glede ovog dvojca i nije prevelika steta. Lani sam imo prilike voziti novu Vitaru i prilican je krs. Jedini gori novi auto koji sam ikad vozio je Fiat 500L.

Posted (edited)
13 minutes ago, Peter Fan said:

Generalano si u pravu, ali glede ovog dvojca i nije prevelika steta. Lani sam imo prilike voziti novu Vitaru i prilican je krs. Jedini gori novi auto koji sam ikad vozio je Fiat 500L.

I jedni i drugi su u proslom vremenu imali jako dobre modele, ocigledno da novi ekoloski zahtevi iziskuju ogromna ulaganja u nove modele a koji se opet ne uklapaju u njihovu predjasnju filozofiju proizvoda i ocekivanja kupaca.

btw, nova Vitara izgleda kao igracka u odnosu na staru.

Edited by Lancia
Posted (edited)

Video kojim se prezentuje enterijer nove S klase MB već u prvi kadar postavlja ogromni tablet na središnjoj konzoli. Iznad tableta su otvori za ventilaciju asimetrično postavljeni u odnosu na zamišljenu osu koja bi prošla sredinom ekrana. Ostalo, rekao bih sasvim dobro, ali bez elegancije koja krasi aktuelnu generaciju MB vozila i pri tom ne mislim samo na S klasu, već i na jeftinije modele. Takođe, izostaje VAU efekat koji bi trebalo da krasi vozilo nove generacije. Mislim da ih što se enterijera tiče Bentli sve šije (Continental/ Flying Spur). 

Edited by Ras
Posted

Jebao ih sve centralni tablet i digitalna tabla.

• +1 1
Posted

Sud u nemačkom Manhajmu je presudio da je Mercedes-Benz prekršio propise o intelektualnoj svojini koristeći bez dozvole Nokia mobilnu tehnologiju u svojim automobilima. Prema Bloombergu, Nokia sada može da zatraži zabranu prodaje novih automobila Mercedesa u Nemačkoj.

Ovi tvoji te brukaju @kud u maglu Simoviću

Posted

vreme je za razlaz

preko ovakvog poteza mb-a osoba sa mrvom dostojanstva može samo da im poruči

auf wiedersehen

• 2 weeks later...
Posted

Evo "domaćih" vesti iz više sveta infrastrukture :-) Iako nije reč o automobilima reč je o infrastukturi, autor sam karte koju sam stavio ispod pa ako nekoga  interesuje trenutno stanje infrastrukture - može videti to na karti:

spacer.png

A uz to sam paralelno i startovao relativno opskuran Youtube kanal koji će se baviti dizajnom infrastrukture i uticaja na svakodnevnicu, prvi serijal će biti o auto-putevima. Tako ako vas interesuju te teme overite ovde:

• +1 3