Jump to content
IGNORED

Novosti iz sveta automobilizma

nesha taxista

Recommended Posts

Posted
1 minute ago, Ras said:

Ne slažem se baš, ali ok, možda ja malo više volim male automobile. Recimo MiTo je vrlo atraktivan, A1 prethodne generacije, posebno u kupe verziji je super izgledao (novi me ostavlja ravnodušnim), a nije ni ovaj loš :)

Da, zaboravih na MiTO, to je vrh automobilce, al' vidis, slabo se prodavao. Ovde kod mene, ko statisticka greska na ulici. 

Posted (edited)

Evo sad videh neke podatke o prodaji na Vikipediji, najvećim delom svog veka ispod 20.000 godišnje u Evropi, A1 recimo preko 90.000.

Bilo je tih Alfi u super paketima opreme sa kožom i raznim čudima, a postojala je i QV verzija.

Edit: Kad smo kod Alfe, Gulia je neverovatno lep automobil, a u svojim QV verzijama verovatno jedan od poslednjih takve koncepcije. Ukoliko Alfa opstane kao brend verujem da će to biti SUV/krosover segment okrenut električnim pogonima.

Edited by Ras
Posted
7 minutes ago, Ras said:

Evo sad videh neke podatke o prodaji na Vikipediji, najvećim delom svog veka ispod 20.000 godišnje u Evropi, A1 recimo preko 90.000.

Bilo je tih Alfi u super paketima opreme sa kožom i raznim čudima, a postojala je i QV verzija.

Edit: Kad smo kod Alfe, Gulia je neverovatno lep automobil, a u svojim QV verzijama verovatno jedan od poslednjih takve koncepcije. Ukoliko Alfa opstane kao brend verujem da će to biti SUV/krosover segment okrenut električnim pogonima.

Izgleda da je glavni baja u PSA Tavares ili kako se vec zove, veliki zaljubljenik u Alfu i Lanciu, pa svi ocekuju da ce oba brenda pod njim ipak opstati.

Evo sta kaze drkadzija za Alfu:

Posted

Uglavnom ga ne gledam, verovatno zna o čemu govori. Preferiram plavuše:

Posted
40 minutes ago, Ras said:

Solidan je aktuelni i20, ali sam pre svega mislio na novi

Da, sada vidim, izgleda super.

Posted

Kad smo vec u radnji, moda SUV-ova nastavlja svoj pokolj, Ford prestaje sa proizvodnjom limuzina. Prvo su nestali sa trzista trovratni modeli, polako nestaju limuzine i dvosedi, po nekim procenama, sledeci na redu su hatchback modeli.

Posted (edited)
15 hours ago, Ras said:

Scala valjda poput Rapida - nešto između, ne znam ni sam.

To - Scala je upravo zamjena za Rapide, mnogo je veća od Fabije i ta dva modela ostaju u katalogu. U Scali je toliko prostora da putnici naprijed i nazad mogu da igraju odbojku preko sjedišta. Nešto između ogromnog hečbeka i kompaktnog karavana.

Inače, Renault planira ukidanje Talismana, Espacea i Scenica zbog jadne prodaje, sve su pojeli SUV-ovi. Čak se i Meganu potencijalno loše piše i nije isključeno da doživi sudbinu nekadašnjeg Citroenovog C4 i transformiše se u neku izdignutu formu. Jedno im je Clio stabilan od tradicionalnih formi.

Ugroženi su i gradski modeli (VW Up, Toyota IQ, Smart..) jer su i sa malim motorima stisnuti regulativama o emisijama, a prelazak na elektriku bi teško opravdao toliku cijenu za tako mala vozila. Fiat pokušava ovom hibridnom taktikom za 500 - novi je samo na struju, ali će se uporedo proizvoditi stari benzinci i dizelaši dok ima interesovanja.

Posljednja nada je da će korona malo urazumiti kupce i preusmjeriti ih na praktičnije modele sa ovih ružnih SUV resursnih rastrošnika.

Što reče Haris:

Edited by autsajder
Posted

Tako je, Rapid, odnosno Scala su zapravo prikriveni karavani, a koncept je preuzet od A3 i Audi ga zove Sportback.

Za te najmanje automobile zamena će verujem biti u vidu električnih modela poput Renoovog Twizzy-ja, ili u različitim koncepcijama koje bi uključivale i iznajmljivanje, poput Toyotinog projekta i-ROAD isprobanog u Grenoblu

SUV-ovi su pošast i treba ih eliminisati, a sa uvođenjem poreza, dodatne cen parkinga, itd... po gabaritima (zapremini) vozila već se okasnilo.

Posted

Sad sam se vratio iz svrckanja po ostrvu, video sam novu Corsu i nije cudo sto je ranije nisam zapazio. Uzivo je jos grdja, tradicionalno zero personality, u Opelu su se usavrsili da prave nevidljive automobile.

I ona dva sto su strcala, Mokka i Adam - prvi ce biti uskoro utopljen novim dizajnom u mrtav model, drugi su su vec utepali.

Posted

Adam je najbolji od svih tih malih fensi automobila koje sam vozio. Ko može, nek' proba - osećaj je kao da se vozi velika limuzina. Fikus je očajan, Mini nešto bolji.

Posted

Ja vise volim limuzine ali pogledajte ovo srculence:

Inace drugar ima Rapid i u njemu prostora koliko oces, a od njega bi trebalo da je veca Octavia od koje je veci Superb?:blink: Sta je sa tim Skodinim automobilima? Nije da se zalim samo mi interesantno :D

Posted

Problem Skode je izrazita neudobnost. Napred jako tvrdo a na zadnjoj klupi zavaljeno previse. ( iskustva iz Octavie, Karoq i Kodiaq).

Posted

Aha, a u klasi je udobniji koji?