harper lee Posted April 22, 2021 Posted April 22, 2021 Lik vas je navukao jeftino na besmislenu pricu o tome kako moze da se gleda ili samo fudbal koji igraju bogati klubovi i dobri igraci ili los fudbal koji igraju siromasni klubovi i dunsteri, pa sad svi moramo da izjasnjavamo sta bismo radije gledali. Nije on kriv, on ne razume nista, krivi ste vi sto se pecate. 2
Nikodije Posted April 22, 2021 Posted April 22, 2021 Just now, pacey defender said: Ako bi izvodjenje auta uzelo vremena koliko izvodjenje kornera, to ce fudbal uciniti dosadnijim. Svako malo lopta izlazi van terena, bice mnogo praznog hoda. Eventualno da se doda opcija da smes da izvedes nogom ali bez strateskog planiranja i namestanja stucni, nego odmah, sa rukom na lopti, kao na malom fudbalu, tako nesto. A da ostane izvodjenje rukom kako je sada, ako igrac tako zeli (zbog Rori Delap ubacivanja, na primer). kada bi se aut izvodio nogom, ekipe bi manje ispucavale loptu u aut u svakoj neprilici. sada imamo situaciju da cim je malo veca frka pred golom, stameni centarhalf ispali loptu preko stadiona jer zna da aut nije opasnost. kada bi se aut izvodio nogom, bilo bi toga manje. a treba stopovati vreme i za izvodjenje auta i kornera, da ne bude razvlacenja, namestanja, trosenja vremena. 1
Lancia Posted April 22, 2021 Posted April 22, 2021 2 minutes ago, Nikodije said: pa u sadasnjem sistemu evrofudbala je tako, utakmice su lezerne do cetvrtfinala, ne vidim kako to moze da se promeni. ni u ovom formatu lige sampiona, niti u superligi. lezerno je i po nacionalnim ligama, barem sto se tice borbe za trofeje (osim u engleskoj), ceo evropski fudbal je zapravo vrlo lezeran i opusten, takoreci dosadan. zato sve manje ljudi to i gleda osim fanatika koji bi gledali svako sranje koje im se servira. Finansijski nagradjivati efikasnost u golovima u CL a u prvenstvu bodovno.
Nikodije Posted April 22, 2021 Posted April 22, 2021 (edited) 5 minutes ago, Meazza said: Potpis od reci do reci, zato i kazem da treba ukinuti dosadne grupe, uvesti da sampioni igraju KES, vratiti Kup Kupova. Ove ne-engleske lige ako hoce da prezive, ako hoce da ih neko gleda neka vide sta ce i kako ce, to je njihov i samo njihov problem. kako da se igra kes, kada je tu malo utakmica? slazem se, i ja bih voleo kes, kao do 91. Edited April 22, 2021 by Nikodije
Lancia Posted April 22, 2021 Posted April 22, 2021 2 minutes ago, harper said: Lik vas je navukao jeftino na besmislenu pricu o tome kako moze da se gleda ili samo fudbal koji igraju bogati klubovi i dobri igraci ili los fudbal koji igraju siromasni klubovi i dunsteri, pa sad svi moramo da izjasnjavamo sta bismo radije gledali. Nije on kriv, on ne razume nista, krivi ste vi sto se pecate. A pa nisam onda primetio da sam uleteo u dzakamo bre neobavezno.
Meazza Posted April 22, 2021 Author Posted April 22, 2021 Just now, Nikodije said: kako da se igra kes, kada je tu malo utakmica? slazem se, i ja bih potpisao kes, kao do 91. Sta ce mi mnogo utakmica kad ionako gledam samo od nokaut faze? Grupe, pored toga sto su dosadne, imaju jos jednu svrhu - da filtriraju velike ekipe od malih mnogo uspesnije nego sto bi to bio slucaj da se igra samo na ispadanje. Bez grupa bi se neki superklub okliznuo u direktnom okrsaju sa manjim timom, sa grupama nema sanse.
Nikodije Posted April 22, 2021 Posted April 22, 2021 Just now, Meazza said: Sta ce mi mnogo utakmica kad ionako gledam samo od nokaut faze? Grupe, pored toga sto su dosadne, imaju jos jednu svrhu - da filtriraju velike ekipe od malih mnogo uspesnije nego sto bi to bio slucaj da se igra samo na ispadanje. Bez grupa bi se neki superklub okliznuo u direktnom okrsaju sa manjim timom, sa grupama nema sanse. pa ne kazem da tebi treba, treba uefi i klubovima. zrtvovali su zanimljivost takmicenja da bi se igralo puno besmislenih utakmica.
Meazza Posted April 22, 2021 Author Posted April 22, 2021 1 minute ago, Nikodije said: pa ne kazem da tebi treba, treba uefi i klubovima. zrtvovali su zanimljivost takmicenja da bi se igralo puno besmislenih utakmica. Ako im ne treba onda nista.
harper lee Posted April 22, 2021 Posted April 22, 2021 1 minute ago, Nikodije said: kada bi se aut izvodio nogom, ekipe bi manje ispucavale loptu u aut u svakoj neprilici. sada imamo situaciju da cim je malo veca frka pred golom, stameni centarhalf ispali loptu preko stadiona jer zna da aut nije opasnost. kada bi se aut izvodio nogom, bilo bi toga manje. a treba stopovati vreme i za izvodjenje auta i kornera, da ne bude razvlacenja, namestanja, trosenja vremena. Koliko puta si video da igrac dobije zuti karton zbog odugovlacenja da ubaci loptu u igru, narocito golmani? To "pravilo" da se sankcionise odugovlacenje postoji u duhu pravila, samo treba dati instrukcije sudijama da ga koriste rigoroznije i cao. Ono o cemu bi mozda trebalo razmisliti je da igrac kojem mora da se ukazuje pomoc na terenu a da ne postoji nikakva vidna povreda ne moze da igra sledecih 5 minuta, sa obrazlozenjem da posle tako silne povrede treba igracu dati vremena da se na miru oporavi. Duzina izvodjenja auta i kornera nije problem u fudbalu, problem su igraci koji u svakom startu padaju s urlikom kao da ih je voz pregazio a onda posle ukazane pomoci trce kao jeleni po terenu i nista im nije. Inace, ne znam kako se na ovom topiku zapatila ta besmislena prica o radikalnim promenama pravila, kao da fudbalska pravila imaju bilo kakve veze sa ovom inicijativom. Popusili ste bezveze pricu Florentina Pereza o dosadnom fudbalu koji niko nece da gleda a ta prica nije nista drugo do jadni izgovor koji treba da sakrije prave motive osnivanja superlige. A pravi motiv nije cak ni veci novac u fudbalu vec uvodjenje protekcionizma u njegovu raspodelu kako bi nekoliko vlasnika zaradilo vise od ovoga koliko sada zaradjuje od klubova. 1
harper lee Posted April 22, 2021 Posted April 22, 2021 9 minutes ago, Lancia said: A pa nisam onda primetio da sam uleteo u dzakamo bre neobavezno. Da, izvinjavam se, malo sam spor od jutros.
Nikodije Posted April 22, 2021 Posted April 22, 2021 (edited) 7 minutes ago, Meazza said: Ako im ne treba onda nista. ok, kapiram da nije lako naci balans izmedju potrebnog veceg broja utakmica i zanimljivosti takmicenja, mozda ovaj novi format koji startuje 2024 nesto promeni iako deluje rogobatno. ali sama cinjenica da ce se za prolaz dalje boriti svi, i da u sledecu fazu prolazi 24 od 32 kluba, i da eliminacije krecu ranije (vec od 1/16 finala) donece mozda neki pomak, videcemo. uefa mora da privuce ljude koji vole fudbal a prestali su da ga prate jer im je dosadna predvidljivost i radije ce otici u bioskop nego da gledaju neko lezerno drndanje lopte. mislim da takvih ima dosta, pa su reforme takmicenja potrebne. Edited April 22, 2021 by Nikodije
ArleKino Posted April 22, 2021 Posted April 22, 2021 1 minute ago, harper said: Koliko puta si video da igrac dobije zuti karton zbog odugovlacenja da ubaci loptu u igru, narocito golmani? To "pravilo" da se sankcionise odugovlacenje postoji u duhu pravila, samo treba dati instrukcije sudijama da ga koriste rigoroznije i cao. Ima ona situacija sa utakmice Arsenal-West Brom. Golman WBA dobio prvi žuti karton za odugovlačenje sredinom II poluvremena. Oko 80-i-neke minute, goša opet odugovlači sa gol-autom, sudija Marriner zna da po pravilu ide drugi žuti, zvižduci sa tribina su sve jači, a on se samo okrene sa nelagodom na licu, da ne vidi šta golman radi i tako sebe razriješi obaveze da ga isključi. (Giroud će zabiti gol za 1-0 par minuta do kraja, ali nebitno.)
Kampokei Posted April 22, 2021 Posted April 22, 2021 25 minutes ago, Meazza said: Potpis od reci do reci, zato i kazem da treba ukinuti dosadne grupe, uvesti da sampioni igraju KES, vratiti Kup Kupova. Ove ne-engleske lige ako hoce da prezive, ako hoce da ih neko gleda neka vide sta ce i kako ce, to je njihov i samo njihov problem. Neki dan sam pricao da mi bas nedostaje legendardni KPK I ja bih ovo voleo, cak mi je prihvatljiva i Super Liga, ako pored nje postoje staaaari KES i KPK. Mnogo je dosadna Liga Sampiona. 1
Popular Post Jean-Luc Picard Posted April 22, 2021 Popular Post Posted April 22, 2021 (edited) Zašto sam ja lično protiv SL u fudbalu? Kao prvo ali ne nužno i najvažnije...Zato što je ideja vodilja pohlepa. Ljudska osobina koju najviše mrzim je pohlepa. Kao što je insajder iz borda direktora jednog od šest PL klubova rekao šta im je rečeno od strane vlasnika, a novinar skaja preneo "Baš nas briga za budućnost fudbala. Ne zanima nas loš PR. Ne zanima nas istorija. Jedino što nas zanima je da uvećamo profit." Znači to nije ono kad mali čovek prevesla nekog za sto Eura da bi mogao da popravi veš mašinu ili kupi deci udžbenike, što naravno ne odobravam ali bar mogu da razumem. To su ljudi koji imaju para dovoljno da 15 generacija njihovih potomaka žive ko sultani i ne rade ništa i opet žele da razjebu nešto što je od velikog značaja za velik broj ljudi samo da bi uzeli još para. Kao drugo: onaj ko prati PL temu zna da sam navijač kluba koji se zove West Ham United, koji igra u Premier League i koji nije jedan od ovih 6 klubova. To je klub koji je prošle godine jedva ostao u ligi. To je takođe klub koji ove godine igra sezonu iz snova i u ovom momentu se bori za mesto koje vodi u UEFA ligu šampiona. Da je nekim neverovatnim spletom okolnosti klub za koji navijam dobio poziv za učešće u tom takmičenje plus para dovoljno da kupi nekog Halanda, Mbapea, ili koga god, ja bi prvi boga molio da se taj poziv odbije. Više mi znači ono nerviranje prošle subote tokom utakmice u Newcastle-u , glup crveni, glupo pimljena dva gola...ono uzbuđenje kad nadigraš protivnika sa igračem manje i stigneš od 0-2 do 2-2 , i onaj hladan tuš kad primiš treći i na kraju izgubiš. Više mi znači onaj poslednji zvižduk sudije na prošlogodišnjoj utakmici na Old Trafordu, taj jedan bod koji je značio da je klub za koji navijam i matematički obezbedio opstanak. Više mi znači ljutnja kad Arsenal stigne naše vodstvo od 3-0 i utakmica se završi 3-3 ili radost kad Wolvesi ili Lester to ne uspeju. Sve mi to više znači nego ravna linija gledanja utakmice protiv Reala u SL jer, who gives a f*ck, ionako iduće nedelje igramo protiv Intera a one tamo protiv Barselone. Ja želim da strepim od ispadanja i da se nadam plasmanu u LŠ ili bar u LE. Ne želim da moj tim igra za vikend u PL protiv Liverpula koji će izvesti U23 postavu jer svoje zvezde čuva za utakmicu protiv Reala u sredu u Superligi. Ja želim da moj tim igra protiv Reala ili Juventusa, ali samo ako završi kao jedan od prva četiri i tako to zasluži. Ne želim da mu bude bogom dano da igra protiv Reala i Juventusa svake godine po četiri puta. Ja takođe želim da moj tim igra protiv Gilingema ili Derbija ako bude loš i ispadne iz PL u Championship. Takođe želim da Gilingem ili Derbi igra protiv Reala za par godina, ako budu dovoljno dobri da uđu u PL, opstanu i izbore se za jedno od prva četiri mesta. Ja želim navijačima Gilingema i Derbija da imaju pravo da se nadaju da će to da se desi. Forumašu WTID koji navija za Šefild Wednesday kluba koji ove godine verovatno ispada u treći rang engleskog fudbala želim da ima pravo da se nada da će biti dovoljno dobri da za nekih pet ili šest godina budu ovde gde su sad WHU ili Lester na primer.... Praštajte na čaršafu...morao sam Edited April 22, 2021 by Jean-Luc Picard 15 1 3
Meazza Posted April 22, 2021 Author Posted April 22, 2021 (edited) 12 minutes ago, Nikodije said: ok, kapiram da nije lako naci balans izmedju potrebnog veceg broja utakmica i zanimljivosti takmicenja, mozda ovaj novi format koji startuje 2024 nesto promeni iako deluje rogobatno. ali sama cinjenica da ce se za prolaz dalje boriti svi, i da u sledecu fazu prolazi 24 od 32 kluba, i da eliminacije krecu ranije (vec od 1/16 finala) donece mozda neki pomak, videcemo. uefa mora da privuce ljude koji vole fudbal a prestali su da ga prate jer im je dosadna predvidljivost i radije ce otici u bioskop nego da gledaju neko lezerno drndanje lopte. mislim da takvih ima dosta, pa su reforme takmicenja potrebne. Vracanje na stari sistem sa tri takmicenja bi doneo veci broj zanimljivih kompetitivnih utakmica. Sva tri takmicenja su nekad imala veliki prestiz koji Liga Evrope moze samo da sanja. Kup Kupova je bio veoma respektabilno takmicenje koje su navijaci jako voleli i ponovo bi vratio znacaj nacionalnom kupu (eto jos zanimljivih i bitnih meceva), a kup UEFA bi imao ogromnu tezinu kao najjace evropsko takmicenje koje je najteze osvojiti. Edited April 22, 2021 by Meazza
Recommended Posts