Jump to content

Italija

Featured Replies

• Author

Veca ponuda. Venecija, uvek.

ima logike. samo mi je cudno da taj faktor venecije (u koju se reke turista slivaju iz celog sveta zato sto je venecija) nije prevagnuo u tom formiranju cene. stagod da je, ne bunim se :D

venecija >> trstalitresko + trst > venecijathink about it :)

On 15. 10. 2010. at 5:43, Isis said:
samo ne klagenfurt :D
ali klagenfurt, kako to gordo zvuči. ko može odoleti gradu (grad li je?) sa takvim imenom? :lol:klagenfurt... :wub:(užasno mi zabavno da izgovaram naglas. popeh se na glavu svima :D)
  On 15. 10. 2010. at 22:15, MaryPoppins said:
(užasno mi zabavno da izgovaram naglas. popeh se na glavu svima :D)
i tu bi se zavrsila svaka zabavnost vezana za njega

da bude još gordije: Klagenfurt am Wörthersee :D

• Author

Zar to nije u stvari 1 Celovec? Nije da zelim Meri da kvarim radost, ali...

go ahead, rain on my parade. celovec, šmelovec. morao si da mi oduzmeš autentičnu radost zbog 1 klagenfurta. :(

• Author

Nije zbog toga, vec teritorijalnih pretenzija prema 1 Austriji :s_p: Trst je nas, a bogme i Celovec

A Klagenfurt je jos super cool zabavno mesto u odnosu na komsijski Villach u kojem bi i 1 Winnie-the-Pooh (medved a ne forumas :P ) verovatno osetio suicidalni nagon... <_< I danas zalim svaki sekund proveden u toj zabiti i jos uvek nakon par godina ne mogu da potisnem tu traumu...Daklem, Venecija, Trst, Udine, whatever samo ne Koruska...

On 16. 10. 2010. at 2:59, Brazilac said:
A Klagenfurt je jos super cool zabavno mesto u odnosu na komsijski Villach u kojem bi i 1 Winnie-the-Pooh (medved a ne forumas :P ) verovatno osetio suicidalni nagon... <_< I danas zalim svaki sekund proveden u toj zabiti i jos uvek nakon par godina ne mogu da potisnem tu traumu...
kolko si ti to ostao u villachu :o
  On 14. 10. 2010. at 23:56, MaryPoppins said:
trs ili klagenfurt pitanje je sad :D na bledu sam, ostajem i tokom vikenda - cijenim da će mi hotelski sadržaj dosaditi, kao i šetnje oko jezera. u ljubljani bila onoliko puta. nači, blickrig na italiju (ili austriju). koliko km-a ima od bleda do trsta? čime je najbolje ići (voz, bus)? i šta sve napasti za manje od 12 sati (a da nisu fudbaleri)? to ako ne odlučim da ostanem ceo vikend - u kojem slučaju su mi potrebni i tipovi za povoljne hotele. fala italijanima, slovencima i svima koji se tako osećaju na korisnim savetima.
Pa šta ćeš u Klagenfurtu? Potpuno bezvezan grad. Mislim, ni Trst nije ništa spektakularno, ali je kudikamo bolji od Klagenfurta. Ne znam za bus ili voz, ali mislim da je Trst bliži Bledu. Hladno je i duva bura, u nedelju kažu da će biti kiša.
  On 15. 10. 2010. at 22:15, MaryPoppins said:
ali klagenfurt, kako to gordo zvuči. ko može odoleti gradu (grad li je?) sa takvim imenom? :lol:klagenfurt... :wub:(užasno mi zabavno da izgovaram naglas. popeh se na glavu svima :D)
lele, bolje i Bled ceo vikend nego Klagenfurt, mada zabavno je bilo...izvedem kuche u ponocnu setnju (stigli kasno u hotel...) i dok je Idfx zapishavao jednu kantu za djubre na drugu se popeo pijani klinac i zapishavao svoje pijane drugare a sve ljubazni i sa "dobro vece" skoro se nisam cudnije setala...
  On 15. 10. 2010. at 22:19, Isis said:
i tu bi se zavrsila svaka zabavnost vezana za njega
  On 16. 10. 2010. at 2:59, Brazilac said:
A Klagenfurt je jos super cool zabavno mesto u odnosu na komsijski Villach u kojem bi i 1 Winnie-the-Pooh (medved a ne forumas :P ) verovatno osetio suicidalni nagon... <_< I danas zalim svaki sekund proveden u toj zabiti i jos uvek nakon par godina ne mogu da potisnem tu traumu™...Daklem™, Venecija, Trst, Udine, whatever samo ne Koruska...
Villach :isuse: - strashno.

Nadam se da Meri nije za danas izabrala Trst. Bura duva ono 400 na sat, uz to pljušti kiša. Uopšte nije da se pomoli nos napolju, a kamoli šeta.

nije, nije. pokušaj odlaska iz slo za trs ispao je jedna golema duvaljka. kako se, naravno, nisam na vreme informisala, nego sam impuslivno odlučila da se otisnem u great unknown, a umislila takođe da je u eu sve dostupno 24/7 i svuda - namislih da skočim na vozić/busić i doteram se do trstića časkom. kaaad - autobusi idu iz ljubljane (odavde u najboljem slučaju idu do ljubljane) u neko neljudsko vreme (oko 6 ujutro). za vozove vidim samo timetable do venecije (povoljno jako, ali nisam tela veneciju nego na kafu sa đošuom). dakle, pravilo broj 1&2: informisati se unapred (joj)oranizovati se unapred (jojx2) i need a personal assistant.