Milosh76 Posted December 10 Posted December 10 (edited) Trazicu im Deja Savicevica 😁 Edited December 10 by Milosh76
Lo Zingaro Posted December 10 Posted December 10 6 minutes ago, Milosh76 said: Trazicu im Deja Savicevica 😁 To malo teze. Ali ima tvoj avatar. 1
Serena Posted December 12 Posted December 12 (edited) Nisam bila u Napulju, nazalost ali cu rado procitati tvoje utiske nakon povratka. Ja bih recimo radije odsela na nekom drugom mestu (Rimu) i jedan dan vozom otisla do Napulja. Zimsko doba je rano se smrkava ne verujem da ima puno turista verovatno je i dosta lokala zatvoreno. Januar je svuda mrtav, prodje Božić i NG, pa u hibernaciju, u Rimu verovtno ne toliko, a moze i da se sopinguje jer od 5. januara pocinju snizenja Svakako cuvajte stvari i ne nosite nakit. Drugarici Italijanki koja je rodom iz Napulja, a na severu odrasla, jednom prilikom dok je cekala da predje ulicu tip na motoru proleteo i oteo torbu. Njenoj poznanici su otkinuli lancic, slican scenario. U taksi ne sedajte ako bas ne morate i tu sam cula razne price al da ne mracim previse. Mene zanima Pompeja, zasto ljudi tamo odlaze? Ja kad vidim slike ugljenisanih leseva bude mi lose, a kamoli da ih vidim uzivo. Spoiler Inace ne volim da odlazim na mesta mucenja i masovnih stradanja, gusi me njihova patnja i bol. Kad smo citali Jamu u skoli ja se onesvestila na casu. Edited December 12 by Serena
barrcode Posted December 12 Posted December 12 ipak moj favorit, od svih bizarnosti kojih ima tamo. 2
Lo Zingaro Posted December 12 Posted December 12 Ma tamo bizarnosti nema kraja. Evo Trampov atentat. 1
onamonamo Posted December 12 Posted December 12 1 hour ago, Serena said: Mene zanima Pompeja, zasto ljudi tamo odlaze? pa to je citav grad zatrpan pa otkopan, treba ti par sati da ga obidjes, a leseva ima par, ne mora covek ni da ih gleda ako nece
Lo Zingaro Posted December 12 Posted December 12 1 minute ago, onamonamo said: pa to je citav grad zatrpan pa otkopan, treba ti par sati da ga obidjes, a leseva ima par, ne mora covek ni da ih gleda ako nece Da jedinstven sacuvan vazan grad iz rimskog doba, tako nesto ne postoji nigde u svetu. Bukvalno se vremeplovom vratis u to vreme. A veci deo grada jos uvek nije otkopan. To kao da kazes da je Koloseum gomila naslaganog kamenja. @Serena Sto se tice Napulja i mrtvila van sezone, gresis jako. Zapravo je u visokoj sezoni toliki haos zbog previse turista.
Serena Posted December 12 Posted December 12 1 hour ago, onamonamo said: pa to je citav grad zatrpan pa otkopan, treba ti par sati da ga obidjes, a leseva ima par, ne mora covek ni da ih gleda ako nece Sve znam, ljudi su zivi zatrpani lavom, ili poguseni dimom i prekriveni pepelom meni je to neizdrzivo 😨 radije bih do Matere.
onamonamo Posted December 12 Posted December 12 pazi se matere, tamo sigurno ima neka skulptura nekog imperatora ili vojskovodje koji je pobio hiljade ljudi 2
Milosh76 Posted December 12 Posted December 12 (edited) Super je Matera Nasao sam smestaj u Napulju i rezervisao izmedju metro stanice Duomo i Universita, na pola puta, u toj glavnoj ulici Za smehotres lovu za 5 noci... Wizz do Rima + smestaj sa doruckom u Napulju + voz od Rima do Napulja... manje od 700 evra za dvoje Edited December 12 by Milosh76 4 1
Eleniko Posted December 12 Posted December 12 i moj ortak sa ostrva/atine isto uzeo za ovaj vikend, slične cene. jel to italija propo ili šta?
*edited by mod Posted December 13 Posted December 13 Za pice probaj pizza frita gde god da vidite guzvu, jedna od boljih je na dnu Toledo ulice a Toledo im je i jedna od lepših metro stanica. Ima fritta i u Beogradu od skora ali treba probati u Napulju. Pica je najbolja u gino sorbillo tj gde god vidite sorbillo plavi znak to je jedna od boljih. Idite u onu na vodi najveća je i ima najbolji pogled pa se i ma je čeka. Postoje i dva muuzarella restorana jedan je baš na vodi, tu je ceo meni sa ili od sira baš je zanimljiv koncept. Posebno predjelo bonbon. Kraljevska kuća je kul da se ode ima i lepo dvorište Najbolja kafa mi je bila tamo gde piše Mexico. Noću idite do pesccheria azzura ako vas ne mrzi da čekate malo. Tokom dana je ribarnica a noću se transformiše u mini restoran sa morskom klopom. Doduše ne znam kako funkcioniše zimi jer je na otvorenom. Sfogliattu nemojte da zaobiđete uz doručak/kafu. Ima ta da Michele najstarija picerija, red je često ogroman i uzme se broj pa se čeka. Nisam jeo u Napulju ali jesam njihovu ispostavu u Trstu i stvarno je dobra. Doduše ako ti je žena gledala eat pray love, možda ćeš morati da uzmeš broj i čekaš U centru imaš i Benksijevu Madonu, čak su je i uramili. Ako ti dosadi pizza idi na kuvana jela u don vincenzo. Izvidi I kako je stanje u Tratoria de Nennella. Tu ludi Italijani prave show za goste, mesto je dosta popularno a cene su baš baš jeftine. Hrana poštena domaća sa malog set menija. Sad ako je baš gužva nema potrebe da se čeka ali ako nije, skroz je simpatično iskustvo. E da I najvažnije, ako se već ranije povlačite u smeštaj i ne čeka vam se red za neku poznatu picu, samo upaliti glovo, radi tamo kao sat i donose je leti čak i brže nego što bi se na nekim popularnim mestima čekao sto. 1
Lo Zingaro Posted December 13 Posted December 13 12 hours ago, *edited by mod said: Za pice probaj pizza frita gde god da vidite guzvu, jedna od boljih je na dnu Toledo ulice a Toledo im je i jedna od lepših metro stanica. Ima fritta i u Beogradu od skora ali treba probati u Napulju. Pica je najbolja u gino sorbillo tj gde god vidite sorbillo plavi znak to je jedna od boljih. Idite u onu na vodi najveća je i ima najbolji pogled pa se i ma je čeka. Postoje i dva muuzarella restorana jedan je baš na vodi, tu je ceo meni sa ili od sira baš je zanimljiv koncept. Posebno predjelo bonbon. Kraljevska kuća je kul da se ode ima i lepo dvorište Najbolja kafa mi je bila tamo gde piše Mexico. Noću idite do pesccheria azzura ako vas ne mrzi da čekate malo. Tokom dana je ribarnica a noću se transformiše u mini restoran sa morskom klopom. Doduše ne znam kako funkcioniše zimi jer je na otvorenom. Sfogliattu nemojte da zaobiđete uz doručak/kafu. Ima ta da Michele najstarija picerija, red je često ogroman i uzme se broj pa se čeka. Nisam jeo u Napulju ali jesam njihovu ispostavu u Trstu i stvarno je dobra. Doduše ako ti je žena gledala eat pray love, možda ćeš morati da uzmeš broj i čekaš U centru imaš i Benksijevu Madonu, čak su je i uramili. Ako ti dosadi pizza idi na kuvana jela u don vincenzo. Izvidi I kako je stanje u Tratoria de Nennella. Tu ludi Italijani prave show za goste, mesto je dosta popularno a cene su baš baš jeftine. Hrana poštena domaća sa malog set menija. Sad ako je baš gužva nema potrebe da se čeka ali ako nije, skroz je simpatično iskustvo. E da I najvažnije, ako se već ranije povlačite u smeštaj i ne čeka vam se red za neku poznatu picu, samo upaliti glovo, radi tamo kao sat i donose je leti čak i brže nego što bi se na nekim popularnim mestima čekao sto. Manje vishe sve receno. Sfogliata je zapravo sfogliatella i neizbezan duo uz jutarnju kafu. Kafu probati u Gambrinus kafeu, najpoznatijem napolitanskom kafeu u liberty arhitekturi tik uz Trg Plebiscito i kraljev dvor. Obavezno je probati i babà, kolac slican tulumbi i utopljen u rum. Babà sogliatella Gambrinus terasa I za picerije se slazem s tim da odmah preko picerije Da Michele imas i piceriju Trianon koje je takodje jedna od najstarijih i kultnih mesta u starom gradu. Kad sam ih ja posetio pre 10 godina bile su prave prasnjave oronule prcvarnice s najboljom picom u gradu i prihvatljivom guzvom ispred. Imale su samo 4 vrste pice. Onda je Dzulia Roberts u film ubacila prvu u svoj blokbaster i guzve ispred nje su postale nesnosljive. Obe se nalaze na manje od 10 min hoda od tvog smestaja, u pocetnom delu zloglasnog kvarta Forcella. (taj deo blizu mora je ok, pogotovo zbog ovih picerija). Ali generalno, mislim da je tesko da pojedes losu picu u Napulju. Jos jedna od starih institucija je picerija Da Matteo o kojoj bi trebala posebna prica. Tu je pizzu pojeo Bil Klinton kad je bio POTUS i od tada je postalo kultno mesto za sve turiste. Pica majstor koji je zamesio tu picu je nakon par godina otvorio svoju piceriju "Da Presidente" i zamutio vode okrenuvsi masu turista prema sebi. Kad je stari gazda Matea picerije umro, prvo je jedan sin otvorio piceriju "Figlio di presidente" a potom i jedna cerka otvorila svoju "Figlia di presidente". Onda je jos neko otvorio piceriju "Autentica pizzeria da presidente" Summa summarum konfuzija totalna kakva samo u Napulju moze da postoji ali su sve pice izvrsne. Trianon Da Michele Da Matteo 2 1
Lo Zingaro Posted December 13 Posted December 13 2 minutes ago, Behemoth said: Ufff sfoljata Sfogliatella 1
Recommended Posts