Jump to content
IGNORED

Zanimljiva Geografija


189-

Recommended Posts

pre nedelju dana sam kupio preminum na GeoGuessru, cisto da igram battle royal, a i da imam neogranicene igre explorer moda. mislim da dva eura nije puno za jedan mesec.

 

preporucujem ako nista drugo zbog battle royala koji je meni vrlo zanimljiv a ujedno se i vrlo lako navuces. igra je sledeca za one koji ne znaju: dobijes random mesto iz ovih zemalja, i moras za odredjeno vreme iz tri pokusaja da pogodis u kojoj zemlji se nalazis. ako ne pogodis iz prva dva pokusaja i nisi siguran za trecu, imas opciju 50/50 gde mozes da biras izmedju dve drzave koju ti igra da. ovu opciju mozes iskoristiti i pre prvog pogadjanja ali onda ako izaberes pogresnu opciju od dve - automatski ispadas.

samo u prvoj rundi mogu svi proci nakon sto prodje lock-period na pocetku runde. lock-period je gde mozes da lockujes zemlju u prvih nekoliko sekundi da se da jednaka sansa svima (ovo je bitnije u kasnijim rundama kada je ostalo malo igraca). od druge runde se vec pocinje sa ispadanjima. jedan sigurno ispada i to onaj koji ne da tacan odgovor za dat vremenski period, cak i ako nije iskoristio tri sanse. moguce je naravno da ispadnu vise njih u jednoj rundi. jedino ako svi u prvih nekoliko sekundi za vreme lock perioda pogode zemlju, tada niko ne ispada i ponavlja se runda sa novom destinacijom.

 

evo kako izgleda u formi videa:

 

 

 

pored ove igre ima i naravno onaj standardni explorer mode. i tu ima opcija da biras kako hoces da igras, da li odredjenu zemlju ili ceo svet, da li samo urbane sredine, poznata mesta itd.

ja sam pre svega igrao srbiju i zada mi je rekord 24910 poena iz 25000 maksimalnih mogucih. potrosio sam vise od pola sata ;D

 

https://www.geoguessr.com/results/MXiwcALQs7XNKYnN

 

dosta srece sa destinacijama.

 

 

jedna dobra je da oni koji je imaju premium account mogu sharoveati link igre koju pocinju i na taj nacin i oni koji nemaju premiuma mogu igrati isto. samo udju u link i igraju. 

 

ima i igra streaks, gde se mora iz prve pogoditi u kojoj si drzavi ili state u usa. cim pogresis, gubis i krece se ispocetka. meni je rekord mizernih sest. vidjao sam one sa skoro 70. 

 

sve u svemu igra je dosta jednostavna i zanimljiva, kao sto rekoh lako se navuces, pogotovo za ljubitelje geografije kao ja. ima nekoliko caka koje ako igras dovoljno puta skontas. tipa kako ti izgleda google auto i po tome mozes da pogodis u kojoj si africkoj zemlji ili tablice i slicno. zastave ako se znaju, dosta olaksavaju posao ali rekao bih da je najvaznije znati i propoznati slova iz raznih jezika.

  • +1 2
Link to comment

sprocle je naravno najbolji sajt za kvizove svih vrsta, pa i za geografiju.

 

ima svega i svacega, meni su najzanimljivije zastave. 

 

https://www.sporcle.com/games/g/worldflags

 

rekord mi je sedam minuta, mada je tu samo pitanje do brzine kucanja.

 

 

ima i ovakav neki kviz:

 

https://www.sporcle.com/games/skuban/dont-forget-india

 

iz 29. pokusaja i nesto manje od sat vremena sam uspeo ispuniti :vesala2:

 

ako neko nadje jos neke zanimljive kvizove nek postavi.

 

evo nesto od mene ;D

 

https://www.sporcle.com/games/kfastic/flag-pieces-1?playlist=flag-pieces&creator=kfastic&pid=2r22b631q

  • +1 2
Link to comment
  • 2 weeks later...

tako i treba ;D

 

ja sam se malo smorio kada sam dobio ovog lika kao protivnika u br. nije fer jbg. naravno pobedio je rundu, ja bio treci na kraju. neverovatnih likova tu ima, ali mi je malo bezveze sto cim vide banderu, tablu ili maslacak pored puta, da odmah znaju u kojoj su drzavi. meni bi to malo ubilo draz za igrom ali ajde... ;D

 

 

 

pogledaj ovo

Link to comment

jbg ima ludaka koji ovo igraju vec 3-4 godine svaki dan. a i nema beskonacan broj lokacija, ponekad se ponavljaju, pa oni koji u startu prepoznaju lokaciju, vec znaju tacno gde se nalaze...

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...