Jump to content

Tenis - opšta tema za sve sezone

Featured Replies

Sad vidim tokom utakmice ide kajron da će prenositi i masterse, ali ne znam od kada

1743780327-Monte-Karlo-zreb.png

odvalice ga Bye coffee

na areni najavljuju masterse i vimbldon, nista ovi manji turniri ...

znaci li to pa-pa serija 250 i 500 kad su tv prenosi u pitanju ostaje da se vidi. i dalje se nadam da ce se dozvati pameti i obezbediti barem jedan (a zasto ne i dva) poseban tenis kanal.

kako bi u tom slucaju videli nedavne Atp titule Kecmana i Djerea npr.

bzvz da se love strimovi za tako nesto

Ja sad imam milion arena nisam ni znala da ih toliko ima, fudbala i kosarke koliko hoces, a tenisa u tragovima cry

6 hours ago, Arkadija said:

1743780327-Monte-Karlo-zreb.png

Zasto ne pisete na temi za hiljadarke?

Ove skraćene ne računamo u 1000, to je neki 750 u vrh glave D

Isla je najava za Carlston 500, nisam siguran za Montekarlo, trebalo bi (moralo) da prenose.

Dobar zreb, bez Alkaraza, Ruda i Rubljeva do finala.

nesvakidasnja zavrsnica Hjustona prosle sedmice, sa osam amerikanaca u cetvrtfinalu:

Paul, Smith, Brooksby, Kovacevic, Eubanks, Nakashima, Michelsen, Tiafoe.

u finalu je Bruksbi dobio Tijafa.

prethodni atp turnir sa 8 zemljaka u cetvrtfinalu je bio Orlando 1991.

Agassi, Adams, Gilbert, Washington, Arias, Rostagno, Pate, Sampras.

kad je Agasi slavio u finalu protiv Rostanja

• 2 weeks later...

malo zanimljivosti,

presek ukupnog broja titula u ovoj deceniji

(od januara 2021. zakljucno sa Monte karlom 2025.)

18 Djokovic (7 GS)

18 Sinner (3 GS)

18 Alcaraz (4 GS)

11 Medvedev (1 GS)

11 Ruud

10 Zverev

10 Rublev

najvise dobijenih meceva u ovoj deceniji

201 Fritz

175 Sinner

175 Medvedev

170 Hurkacz

170 Auger-Aliassime

165 Paul

Djere izgubio od Alkaraza u Barseloni ali je pre toga protiv Rinderknesa uknjizio 100. atp pobedu na sljaci, za fin jubilej do kojeg je stigao pre 30. rodjendana.

Lajovic je do stotke na zemlji dosao sa 32 u Madridu pre 2 godine, a Nole sa 24. na RG 2011.

i sve su prilike da cemo se na sledeceg clana ovog kluba propisno nacekati.

generalno Laci bi trebao u dogledno vreme da izbije na drugo mesto (Lajovic 116) ali ga ipak jos ne drzim za boljeg sljakasa od Ducija koji ima finale MC, drugu nedelju na RG, vise top ten pobeda itd. Laslu fali neki malo jaci rezultat na velikim turnirima, za koji se nadamo da ce doci.

sto se tice drugog najboljeg sljakasa modernog tenisa (286) realno je zaocekivati da padne tristotka, ako ne sad onda do sledeceg proleca sigurno.

Borga je prešišao letos na olimpijadi, a licno prizeljkujem da stigne i Lendla (329) cime bi okoncao karijeru medju prvih deset po tom pitanju sto bi bilo wow. primera radi Nadal je "tek" treci iza Viljasa i Orantesa .... neka totalno druga vremena .....

i po mogucstvu odrzati procenat pobeda od 80% na najzahtevnijoj podlozi.

skromno

Odličan Rune, blueprint kako igrati protiv Alkaraza.

Preterase ga sa velicinom trofeja lolol

Ye4zwPN.jpeg

Rune nakon 2 godine, Minhena 2023, konacno do trofeja.

i konacno nazad u top ten. tući ga po tintari ako opet ispane iz tog drustva u ovoj deceniji.

inace danas u madridu laureus proglasava sportiste godine. Alkaraz i Sabalenka su medju nominovanima ali male su im sanse. kod muskih najverovatnije uzima Ferstapen, iako sam ja vise za Duplantisa ili Pogacara. najavise da ce Nole uruciti trofej kao aktuelni sportista planete