Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

Tabele su ispod tvitova (gornja je efikasnost protiv zaražavanja iako piše drugačije, a donja protiv teške bolesti):

FDxZF5oVEAc9CPd?format=jpg&name=4096x409

FDxZUf6VQAMs_Hy?format=jpg&name=4096x409

(ceo niz)

7 hours ago, vememah said:

(ceo niz)

...je poražavajući, kao i svaki niz koji sadrži avax komentare. Došao sam do tačke da mislim da ne spadamo u istu vrstu živih bića i da ih je ok loviti lukom i strelom do istrebljenja.

Inače odličan cunnin6, samo troši vreme sa budalama.

3 hours ago, papapavle said:

...je poražavajući, kao i svaki niz koji sadrži avax komentare. Došao sam do tačke da mislim da ne spadamo u istu vrstu živih bića i da ih je ok loviti lukom i strelom do istrebljenja.

Kraljčina.

Plus, nije bitno da li će uspeti da pokoleba jednu ili drugu budalu, to je minorno. Ono što je važnije je što je eho efekat, od 20 ljudi koji možda pročitaju sve, da li će makar 10 iz neke skepse da stekne utisak "Hm, pa možda ovi ljudi stvarno znaju šta govore o ovim komplikovanim stvarima koje ne razumem", ako ih to donekle otrgne iz te skepse, mišn akomplišd.

3 hours ago, papapavle said:

da, zajebao sam se, poceo da citam komentare i popizdeo u posle treceg.

jebene drustvene mreze.

@Marvin (Paranoid Android)

Ma kakvi. Antivaksere nikakav podatak ne može pokolebati. Na fb sam imao raspravu vezano za Nestorovića. Na početku je dobio gomilu negativnih komentara, onda je došla horda njegovih vernika, i tu ništa ne pomaže, nikakav podatak, istraživanje, ma ništa ne može uticati na njih. Ja jedino rešenje vidim u kovid propusnicama na globalnom nivou, na neki način bi bili isključeni iz društvenog života, tako da bi im se volja brzo pokolebala. Tako nešto naravno nećemo gledati. Društva kao srpsko će biti razvaljena svakim novim talasom sve više, a iz čisto populističkih razloga se niko takvima neće zamerati.

21 hours ago, morgana said:

stranci (ja) jos uvijek ne mogu da primaju buster. jasno, to je zato sto mi ne sirimo virus i sasvim je logicno. virus se naime drzi administrativnih kriterijuma.

Ovo je iz avgusta, ne znam da li jos uvek vazi. Ako sam dobro razumeo, bilo bi dovoljno da se prijavis na noc u nekom hotelu/pansionu?

https://www.aa.com.tr/ba/balkan/srbija-omogućena-vakcinacija-stranih-turista-na-beogradskom-sajmu/2329769 

7 minutes ago, Kampokei said:

Ovo je iz avgusta, ne znam da li jos uvek vazi. Ako sam dobro razumeo, bilo bi dovoljno da se prijavis na noc u nekom hotelu/pansionu?

https://www.aa.com.tr/ba/balkan/srbija-omogućena-vakcinacija-stranih-turista-na-beogradskom-sajmu/2329769 

hvala. pokusacu ali po onome sto sam do sada iskusila, ne odnosi se na mene tj na buster. i ja sam prijavila boravak kao i ti turisti, s tim da sam prve dvije doze dobila takodje u bgd. no, vrijedi probati.

7 minutes ago, Facundo Orellana said:

@Marvin (Paranoid Android)

Ma kakvi. Antivaksere nikakav podatak ne može pokolebati. Na fb sam imao raspravu vezano za Nestorovića. Na početku je dobio gomilu negativnih komentara, onda je došla horda njegovih vernika, i tu ništa ne pomaže, nikakav podatak, istraživanje, ma ništa ne može uticati na njih. Ja jedino rešenje vidim u kovid propusnicama na globalnom nivou, na neki način bi bili isključeni iz društvenog života, tako da bi im se volja brzo pokolebala. Tako nešto naravno nećemo gledati. Društva kao srpsko će biti razvaljena svakim novim talasom sve više, a iz čisto populističkih razloga se niko takvima neće zamerati.

Okej, ali ja i ne govorim o tvrdokornim antivakserima. Za taj deo ovoga što si napisao se potpuno slažem. Nego mislim da i na svakog jednog od njih, i jednog od ljudi koji potpuno veruju u vakcine, dolazi na po 10 onih koji nisu nit tamo nit vamo, koji su nesigurni, nemaju pojma o tematici, ali nisu se ludački ili emocionalno opredelili za ovu ili za onu stranu. Na njih sam mislio, ako oni nalete na takve threadove. Evo ovih dana vidimo kada je samo jedna besmislena mera doneta, tj kovid propusnice od 22h pa sada od 20h, da je gomila ljudi otišla da se vakciniše. Voleo bih da mislim da to znači da postoji ogroman, ogroman broj ljudi koji ne misle da je ovo pLandemija koja ima za cilj promenu genetskog materijala, eliminaciju stanovništva, ili uvođenje totalitarizma već da jednostavno veze nemaju ovako ili onako, ali za sada se iz nekog razloga nisu vakcinisali jer X razloga, međutim, kada je doneta jedna mala minorna mera, dobar deo njih je bio poguran da se vakciniše samo da bi sedeli u kafani koji sat duže. Zamislite normalnije mere, tj da se ne sme raditi u školama ili vrtićima bez vakcinacije ili neke dobro promišljene mere, recimo kao u Francuskoj, prilično sam uveren da bi brzo skočio nivo vakcinisanih do 50-55%, možda i više, samo zbog toga.

Za ovu poslednju rečenicu bih rekao da si u pravu.

17 minutes ago, precog said:

da, zajebao sam se, poceo da citam komentare i popizdeo u posle treceg.

jebene drustvene mreze.

Nemoj to sebi da radiš.

• Popular Post

Nagovorio kevu da ne čeka 6 meseci posle 2. Astrozeke, i da se odmah bustuje Fajzerom.

Nigde žive duše na mestu za vakcinaciju, iako je čitala da je navala pošto se i Aleksandar bocnuo, pa nije htela baš tad da ide.

Za sad bez ikakve reakcije.

Zna li se šta za Modernu, može kao booster ili ne?

Just now, Партибрејкер said:

Zna li se šta za Modernu, može kao booster ili ne?

Ja koliko sam uhvatio u vijestima, može bez problema. Samo valjda nekim kategorijama (trudnice i porodilje) ne savjetuju rusku i još neku

1 hour ago, mraki said:

Nagovorio kevu da ne čeka 6 meseci posle 2. Astrozeke, i da se odmah bustuje Fajzerom.

Nigde žive duše na mestu za vakcinaciju, iako je čitala da je navala pošto se i Aleksandar bocnuo, pa nije htela baš tad da ide.

Za sad bez ikakve reakcije.

A hoce da daju i ako jos nije proslo 6 meseci? 

Da, po novom može buster 4 meseca nakon 2. doze Sinofarma, i 5 meseci nakon 2. doze ostalih vakcina.

Edited by mraki