Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Vakcinacija

Vakcinacija 329 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      67%
      221
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      17%
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      4%
      16
    • Ne, nikako
      6%
      20
    • Ne znam
      4%
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      44%
      145
    • Moderna
      4%
      14
    • Sputnik V
      7%
      25
    • AstraZeneca
      6%
      21
    • Sinopharm China
      3%
      10
    • Svejedno mi je
      34%
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

5 minutes ago, Caligula said:

Fajzerovo sam svoje tijelo, kada krece busterovanje? Dan, dva, deset?

kazu 7

• Replies 16.5k
  • Views 1.4m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Dankan Ajdaho
    Dankan Ajdaho

Pokušaj da uključiš mozak, ukoliko postoji gram mogućnosti za to. Ako u toj praznini između ušiju, u toj praznini koja odzvanja postoji makar neki misleći deo, pokušaj da ga uključiš.   Moja

• gospa buba
    gospa buba

draga, zato i jeste inicijalna ideja vakcinacije bila da bez izuzetka primi svako ko moze, ma kako superiornim smatrao svoje zdravlje i sposobnosti. na velikoj populaciji se po pravilu pokaze da je on

• ljudi vakcinisani u mitrovici bez ikakvog problema, ništa ih niko pitao nije, nije bilo ni reda   posle svega na sajmu, potpuno šokirani i kažu kao da su u drugu državu došli    za

Posted Images

Super.

Za toliko cu se valjda sacuvati (a i one astrozeke rade nesto jbg). Nisam u frci kao pre godinu dana ali svakakve price slusam u poslednjih par nedelja.

Inace info od drugara iz Paracina: avaksi zvizde i lupaju sa prozora svakoga dana u 8, protiv mera i "oduzimanja slobode"  ...  :isuse: a tamo do sada par stotina mrtvih. U malom gradu gde svako svakog zna, par stotina je ozbiljan broj.

Ne razumem vise nista.

a koje slobode? ne mogu 3 sata u kafanu? kako chudno pishu rech voda:unsure:

12 minutes ago, gospa buba said:

a koje slobode? ne mogu 3 sata u kafanu? kako chudno pishu rech voda:unsure:

Ludilo. Ludnica na otvorenom. Psihoza, ne znam sta je drugo. Gledas ih, imaju dve noge, dve ruke, dva bubrega, jednu glavu, sve se poklapa - a onda progovori na nekom vanzemaljskom jeziku. Tvoj poznanik, prijatelj. Bio i protest tamo, nekih pedesetak ljudi na trgu, znam ih polovinu, "normalni ljudi" jbg.

Devedesetih se ratovalo pa opet nije bilo ovakve vrste ludila i pucanja po savovima.

Edited by Caligula

Od sutra počinje davanje vakcine proizvođača Moderna, koja se već distribuira po vakcinalnim punktovima, prenosi FoNet saopštenje Vlade.

1 hour ago, munze said:

kazu 7

Kod @Milosh76 krece 12h kasnije 

Trenutna stopa zaražavanja na 100.000 stanovnika istog vakcinalnog statusa u Danskoj:

gdl2xFx.png

Svetloplavo = nevakcinisani

Plavo = delimično vakcinisani

Tamnoplavo = potpuno vakcinisani

Hospitalizovani na 100.000 stanovnika istog vakcinalnog statusa trenutno u Danskoj:

DrSOAgw.png

Dakle, imamo 3x manju stopu zaražavanja i 3,6x manju stopu hospitalizacije kod potpuno vakcinisanih u odnosu na nevakcinisane.

Izvor je zvanični danski državni sajt sa podacima o koronavirusu:

https://experience.arcgis.com/experience/aa41b29149f24e20a4007a0c4e13db1d/page/page_5/

2 hours ago, vememah said:

Dakle, imamo 3x manju stopu zaražavanja i 3,6x manju stopu hospitalizacije kod potpuno vakcinisanih u odnosu na nevakcinisane.

Izvor je zvanični danski državni sajt sa podacima o koronavirusu:

https://experience.arcgis.com/experience/aa41b29149f24e20a4007a0c4e13db1d/page/page_5/

Za zaražavanje ajde de, ali sam se nešto nadao da će stopa hospitalizacije kod vakcinisanih biti negde 10-15 puta manja, ne 3,6 :mellow:

Danas u 18h primio treću vakcinu fajzer-biontek 6meseci i 2 dana posle dvostrukog fajzera.

Pasterova 1, nema gužve, a to zapravo izaziva problem, jer osoblje čeka 6 zainteresovanih pa tek onda valjda otvaraju pakovanje i dele na 6 doza. Imao sreću pa bio četvrti, a brzo došlo još dvoje za fajzer. Dvoje koje došlo kasnije morali da čekaju još četvoro, kako se čekanje odužilo lekarka/sestra im predložila da odu u galeriju (valjda onaj novi šoping mol na prokletom mestu) jer ne očekuje nove, bilo je 18:20, a rade do 19h.

Nikakve reakcije do ovog pisanja, ako ih bude opisaću ih ovde na temi, a sam sebi želim sretno do četvrte! :)

edit: dobio zbirnu potvrdu o sve tri primljene vakcine pri odlasku

Edited by J-♣

Fali ovde jedan grafikon sa godinama hospitalizovanih vakcinisanih. Ono sto sam ja videla je da su uglavnom stariji i to 60-70% preko 80 godina. Ostalo neki sitni procenti.

9 minutes ago, Moonwalker said:

Fali ovde jedan grafikon sa godinama hospitalizovanih vakcinisanih. Ono sto sam ja videla je da su uglavnom stariji i to 60-70% preko 80 godina. Ostalo neki sitni procenti.

Pomislio sam i na to, ali zar to ne bi moralo da znači da je i velika većina zaraženih uglavnom u tim godinama, a što baš ne verujem da je to slučaj?

Evo iz USA, po 100,000:

To je već krivulja koja ide uz ono što smo slušali proteklih dana, da vakcina umanjuje hospitalizacija na 1 od 10, ako ne i više.

Pa ti starci u razvijenoj Evropi su uglavnom po domovima, zapravo oni koji ne mogu sami. Svakako su neznog zdravlja.
Dodje virus preko osoblja, slabo placeno, imigrantske zajednice. 

Treba videti i grafikon prebolevanja, koliko njih pregura bolnicu.

Edited by Moonwalker

52 minutes ago, J-♣ said:

Danas u 18h primio treću vakcinu fajzer-biontek 6meseci i 2 dana posle dvostrukog fajzera.

Pasterova 1, nema gužve, a to zapravo izaziva problem, jer osoblje čeka 6 zainteresovanih pa tek onda valjda otvaraju pakovanje i dele na 6 doza.

Kod mene u "selu" suprotno... Gužva, čeka se napolju, pada kiša, svi se skupili na gomilu, neki bez maske ili s maskom ispod nosa...  Odustao danas od vakcine, pokušaću narednih dana...

1 hour ago, Marvin (Paranoid Android) said:

Za zaražavanje ajde de, ali sam se nešto nadao da će stopa hospitalizacije kod vakcinisanih biti negde 10-15 puta manja, ne 3,6 :mellow:

Ne biva jer je prosečan nevakcinisani osetno mlađi od prosečnog vakcinisanog. Tj. biva samo u zemljama u kojima rezervoar starih osoba koje su nevakcinisane još nije sasvim iscrpljen, kao što vidimo na primeru SAD.

Edited by vememah

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.