Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

Možda će nekom značiti info, napisao sam na tviteru, neka ga i ovde:

Posle dve astrazenece primio sam kao buster fajzera u subotu na sajmu (dan pre Vučićeve predstave), 5 meseci i tri dana nakon druge doze. Nikakav problem, nije me niko vraćao ni pitao da li znam koliko je prošlo, ništa, sve su videli u sistemu valjda. Imao dan kasnije temperaturu oko 37.5, rame boli još uvek, jače nego nakon astre, i to je to. Ponesite hemijsku, treba na licu mesta da se popuni ona saglasnost koja obično stiže na mejl uz poziv.

edit: kontrolisao sam i antitela tri puta do sad, vidim da se za astru to retko radi, INEP laboratorija svaki put... Mesec dana nakom prve doze 82 na graničnu vrednost indeksa od 20, nedelju dana pre druge doze 24 na graničnu vrednost 20, 4 meseca nakon druge doze 31 na graničnu vrednost 20.

Edited by Đipalo Junuz

Negde u vesti od pre neki dan, da moderna kreće od danas, bila je i rečenica da neće biti opcija za buster.
Sada ne mogu da nađem nigde to.

Zna li ko sa li se u NS na sajmu daje Fajzer na AZ posle više od pet meseci?

Nema vakcinalnog punkta na Sajmu, idi u Promenadu. Tamo daju fajzer kao buster posle AZ, a nije isteklo 6 meseci. Danas čuo.

esid: ili Dom zdravlja na Naselju.

Edited by Filozof manijak

Hvala, ekipa. [emoji123]

stranci (ja) jos uvijek ne mogu da primaju buster. jasno, to je zato sto mi ne sirimo virus i sasvim je logicno. virus se naime drzi administrativnih kriterijuma.

9 hours ago, morgana said:

stranci (ja) jos uvijek ne mogu da primaju buster. jasno, to je zato sto mi ne sirimo virus i sasvim je logicno. virus se naime drzi administrativnih kriterijuma.

si sigurna, zet mi je primio booster u hn

zar to ne bi trebalo da bude reciprocitetno?

msm ako ti je prošlo 6 meseci od druge doze

1 minute ago, kud u maglu Simoviću said:

si sigurna, zet mi je primio booster u hn

zar to ne bi trebalo da bude reciprocitetno?

msm ako ti je prošlo 6 meseci od druge doze

jesam sigurna. 

nikad nije bilo reciprocitetno btw.

Edited by morgana

verujem. nego mi i dalje nestvarno

pa čitava grana turizma nam je zasnovana na tome

e

pružanje primarne zdravstvene nege bi trebalo da jeste. znam za par slučajeva da su ljudi odlazili u dz u hn i bila im je pružena adekvatna nega uz neku participaciju

Edited by kud u maglu Simoviću

Just now, kud u maglu Simoviću said:

verujem. nego mi i dalje nestvarno

pa čitava grana turizma nam je zasnovana na tome

velika je navala za trecu dozu, tako kazu na punktu u uscu, pa su stranci za sada iskljuceni

valjda se racuna da su svi oni koji su u aprilu primili astra zeneku u srbiji obavezno stranci bez boravista ovdje, sto je idiotski

sad da odem u hn, na stranu novac, izlazem se grupnom putovanju, ne znam kako takva valjam i srbiji, u smislu povecane izlozenosti virusu. bas im je losa logika.

14 minutes ago, morgana said:

pa su stranci za sada iskljuceni...

Da me ne shvatis pogresno :): Srbija je ovo....

Hocu reci, usetaj u neki DZ malo skrajnutiji, poput recimo DZ Zvezdara, vikendom po podne rili u neko mirnije vreme, i siguran sam da ces posle par reci i objasnjene situacije da dobijes vakcinu po zelji...

Na tim istaknutim punktovima ljudi, mislim na zaposlene, su na neki nacin na oku, slede direktive, uostalom paze se, dok po DZ radi rajatm koja ima razumevanja za vecinu problema....

hvala na savjetu ali ne vjerujem da ce moci tako, moraju da me unesu u bazu, kada bude administrativno dozvoljeno da se buster daje strancima, onda cu moci da racunam da cu ga prije dobiti na nekom skrajnutom mjestu. 

Just now, morgana said:

hvala na savjetu ali ne vjerujem da ce moci tako, moraju da me unesu u bazu, kada bude administrativno dozvoljeno da se buster daje strancima, onda cu moci da racunam da cu ga prije dobiti na nekom skrajnutom mjestu. 

Ne znam sta da ti kazem: sasvim sigurno nisam ni u jednoj srpskoj bazi, zbog gomile raznih peripetija koje nisu zavisile od mene morao sam da odlazem vakcinisanje do pre par nedelja, ali kada sam konacno otisao da se bocnem trazili su mi samo da im bukvalno izdiktiram samo podatke poput mejla, telefona, adrese boravka...

Doduse, sve je moguce, daleko sam od bustera, na zalost, ali mislim da ti malo vise agresivnosti :) ne bi skodilo: to uvek pomaze

joj bre, znam, ali kao vakcinisan si u bazi vakcinisanih, to kazem. kao sto su i svi, za svaku primljenu dozu, tj vakcina se ne moze dati bez knjizenja, pa je niko nece dati kategoriji kojoj nije formalno namijenjena (jer to ne moze administrativno da sakrije)

da ne ulazimo sa u to da u srbiji sve moze ako imas vezu itd

to sto ti kazes radilo je ljudima proljetos za ubrzanje vakcinacije ali u situacijama kada je drzava dozvoljava

Edited by morgana