Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

5 minutes ago, Caligula said:

Fajzerovo sam svoje tijelo, kada krece busterovanje? Dan, dva, deset?

kazu 7

Super.

Za toliko cu se valjda sacuvati (a i one astrozeke rade nesto jbg). Nisam u frci kao pre godinu dana ali svakakve price slusam u poslednjih par nedelja.

Inace info od drugara iz Paracina: avaksi zvizde i lupaju sa prozora svakoga dana u 8, protiv mera i "oduzimanja slobode"  ...  :isuse: a tamo do sada par stotina mrtvih. U malom gradu gde svako svakog zna, par stotina je ozbiljan broj.

Ne razumem vise nista.

a koje slobode? ne mogu 3 sata u kafanu? kako chudno pishu rech voda:unsure:

12 minutes ago, gospa buba said:

a koje slobode? ne mogu 3 sata u kafanu? kako chudno pishu rech voda:unsure:

Ludilo. Ludnica na otvorenom. Psihoza, ne znam sta je drugo. Gledas ih, imaju dve noge, dve ruke, dva bubrega, jednu glavu, sve se poklapa - a onda progovori na nekom vanzemaljskom jeziku. Tvoj poznanik, prijatelj. Bio i protest tamo, nekih pedesetak ljudi na trgu, znam ih polovinu, "normalni ljudi" jbg.

Devedesetih se ratovalo pa opet nije bilo ovakve vrste ludila i pucanja po savovima.

Edited by Caligula

Od sutra počinje davanje vakcine proizvođača Moderna, koja se već distribuira po vakcinalnim punktovima, prenosi FoNet saopštenje Vlade.

1 hour ago, munze said:

kazu 7

Kod @Milosh76 krece 12h kasnije 

Trenutna stopa zaražavanja na 100.000 stanovnika istog vakcinalnog statusa u Danskoj:

gdl2xFx.png

Svetloplavo = nevakcinisani

Plavo = delimično vakcinisani

Tamnoplavo = potpuno vakcinisani

Hospitalizovani na 100.000 stanovnika istog vakcinalnog statusa trenutno u Danskoj:

DrSOAgw.png

Dakle, imamo 3x manju stopu zaražavanja i 3,6x manju stopu hospitalizacije kod potpuno vakcinisanih u odnosu na nevakcinisane.

Izvor je zvanični danski državni sajt sa podacima o koronavirusu:

https://experience.arcgis.com/experience/aa41b29149f24e20a4007a0c4e13db1d/page/page_5/

2 hours ago, vememah said:

Dakle, imamo 3x manju stopu zaražavanja i 3,6x manju stopu hospitalizacije kod potpuno vakcinisanih u odnosu na nevakcinisane.

Izvor je zvanični danski državni sajt sa podacima o koronavirusu:

https://experience.arcgis.com/experience/aa41b29149f24e20a4007a0c4e13db1d/page/page_5/

Za zaražavanje ajde de, ali sam se nešto nadao da će stopa hospitalizacije kod vakcinisanih biti negde 10-15 puta manja, ne 3,6 :mellow:

Danas u 18h primio treću vakcinu fajzer-biontek 6meseci i 2 dana posle dvostrukog fajzera.

Pasterova 1, nema gužve, a to zapravo izaziva problem, jer osoblje čeka 6 zainteresovanih pa tek onda valjda otvaraju pakovanje i dele na 6 doza. Imao sreću pa bio četvrti, a brzo došlo još dvoje za fajzer. Dvoje koje došlo kasnije morali da čekaju još četvoro, kako se čekanje odužilo lekarka/sestra im predložila da odu u galeriju (valjda onaj novi šoping mol na prokletom mestu) jer ne očekuje nove, bilo je 18:20, a rade do 19h.

Nikakve reakcije do ovog pisanja, ako ih bude opisaću ih ovde na temi, a sam sebi želim sretno do četvrte! :)

edit: dobio zbirnu potvrdu o sve tri primljene vakcine pri odlasku

Edited by J-♣

Fali ovde jedan grafikon sa godinama hospitalizovanih vakcinisanih. Ono sto sam ja videla je da su uglavnom stariji i to 60-70% preko 80 godina. Ostalo neki sitni procenti.

9 minutes ago, Moonwalker said:

Fali ovde jedan grafikon sa godinama hospitalizovanih vakcinisanih. Ono sto sam ja videla je da su uglavnom stariji i to 60-70% preko 80 godina. Ostalo neki sitni procenti.

Pomislio sam i na to, ali zar to ne bi moralo da znači da je i velika većina zaraženih uglavnom u tim godinama, a što baš ne verujem da je to slučaj?

Evo iz USA, po 100,000:

To je već krivulja koja ide uz ono što smo slušali proteklih dana, da vakcina umanjuje hospitalizacija na 1 od 10, ako ne i više.

Pa ti starci u razvijenoj Evropi su uglavnom po domovima, zapravo oni koji ne mogu sami. Svakako su neznog zdravlja.
Dodje virus preko osoblja, slabo placeno, imigrantske zajednice. 

Treba videti i grafikon prebolevanja, koliko njih pregura bolnicu.

Edited by Moonwalker

52 minutes ago, J-♣ said:

Danas u 18h primio treću vakcinu fajzer-biontek 6meseci i 2 dana posle dvostrukog fajzera.

Pasterova 1, nema gužve, a to zapravo izaziva problem, jer osoblje čeka 6 zainteresovanih pa tek onda valjda otvaraju pakovanje i dele na 6 doza.

Kod mene u "selu" suprotno... Gužva, čeka se napolju, pada kiša, svi se skupili na gomilu, neki bez maske ili s maskom ispod nosa...  Odustao danas od vakcine, pokušaću narednih dana...

1 hour ago, Marvin (Paranoid Android) said:

Za zaražavanje ajde de, ali sam se nešto nadao da će stopa hospitalizacije kod vakcinisanih biti negde 10-15 puta manja, ne 3,6 :mellow:

Ne biva jer je prosečan nevakcinisani osetno mlađi od prosečnog vakcinisanog. Tj. biva samo u zemljama u kojima rezervoar starih osoba koje su nevakcinisane još nije sasvim iscrpljen, kao što vidimo na primeru SAD.

Edited by vememah