Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

21 minutes ago, namenski said:

Jos i krvna grupa? :isuse:

Kada ce na red da dodje broj cipela? :cry:

Ja sam 0-, cipele 40. U prevodu rodjak homo sapiensa, nadam se da pomaze u borbi protiv korone 

Njemački i norveški naučnici analizirali su kako zaraza protiče u odnosu na krvnu grupu pacijenta. Nalazi su zapanjujući, premda je studija objavljena kao takozvani preprint - još nije prošla provjere i kritike naučne javnosti.

Stručnjaci sa Univerziteta u Kilu i Univerzitetske klinike u Oslu uzeli su pod lupu razvoj bolesti kod 1.610 pacijenata kod kojih je korona izazvala teške respiratorne probleme. Pacijenti su iz Italije i Španije - dvije evropske zemlje koje su teško pogođene epidemijom. Neki od njih su umrli.

Upoređivanjem DNK materijala ovih pacijenata sa uzorcima krvi 2.205 zdravih osoba ispostavilo se da ljudi sa krvnom grupom A imaju veći rizik od težeg oblika bolesti.

Dvostruko je veća vjerovatnoća da će zaraženi sa krvnom grupom A završiti na respiratoru u odnosu na zaraženog sa nultom (0) krvnom grupom. Krvne grupe B i AB su negdje između.

https://www.dw.com/bs/osobe-sa-nultom-krvnom-grupom-sretnici-u-vrijeme-korone/a-55297661

Oktorbar 2020

Just now, Sandradjer said:

Ja sam 0-, cipele 40.

Takodje 0-, dakle apsolutni negativac, cipele 46...

Za upis u homo sapiense se jos nisam kvalifikovao, jos nisu poceli da daju ateste, certifikate... :sleep:

Nalazi su zapanjujući, premda je studija objavljena kao takozvani preprint - još nije prošla provjere i kritike naučne javnosti.

ovo deluje da je jedan od onih novinarskih jurenja za pricom po svaku cenu. naravno, mozda ima neke veze krv. grupa, ali je ovo daleko od cinjenice.

objavljuje se na hiljade clanaka o koroni mesecno, nije svako istrazivanje breakthrough.

Edited by precog

ispostavilo se da ljudi sa krvnom grupom A imaju veći rizik od težeg oblika bolesti.

ja sam taj:sad:

i ja i pola svijeta posto je u pitanju najcesca krvna grupa

stvarno ne treba davati prostor svakakvim nacrtima istrazivanja

Moze se proveriti, ali mislim da je u Evropi najrasprostranjenija A krvna grupa. Pitanje je kakvo je to istrazivanje 

stvari koje pochinju rechima "nalazi su zapanjujuci" ne treba chitati. u nauci nishta nije zapanjujuce.

sent from novi mnogo jak bubamoto.

Kostarika je prva zemlja na svetu koja je uvela obaveznu vakcinaciju dece od 5 do 11 godina protiv kovida-19.

• Popular Post

https://www.keeptalkinggreece.com/2021/10/10/greece-fake-vaccinations-water-real-vaccine/

Mass fake vaccinations have been taking place in dozens of vaccination centers throughout Greece, media reported on Sunday. The bribe fee for doctors and nurses is apparently 400 euros. the fee is paid is by those who do not want to receive the vaccines against Covid-19 but want to gain access to several activities or simply avoid the twice per week Rapid tests for professional and other reasons.

But then a hilarious thing happened: Doctors pocketed the bribe but administered real vaccine and not “water” in order to avoid getting into trouble should the fake vaccination come out, according to a report by Mega TV.

... Shiit has hit the fan

treba da traze pare nazad! kao oni kod nas shto su placali da im neki zika pishe seminarski, pa nisu bili zadovoljni kolichinom/kvalitetom [emoji38]ol:

22 minutes ago, Frank Pembleton said:

https://www.keeptalkinggreece.com/2021/10/10/greece-fake-vaccinations-water-real-vaccine/

Mass fake vaccinations have been taking place in dozens of vaccination centers throughout Greece, media reported on Sunday. The bribe fee for doctors and nurses is apparently 400 euros. the fee is paid is by those who do not want to receive the vaccines against Covid-19 but want to gain access to several activities or simply avoid the twice per week Rapid tests for professional and other reasons.

But then a hilarious thing happened: Doctors pocketed the bribe but administered real vaccine and not “water” in order to avoid getting into trouble should the fake vaccination come out, according to a report by Mega TV.

... Shiit has hit the fan

ovo je carski, ako je istina.

Sledeći korak - da idu na test, utvrde nivo antitijela, i ako ih imaju, da tuže doktore za prevaru i traže povrat novca. 

To sa krvnim grupama je bila priča neka na samom početku pandemije, išlo se tragom učestalosti sklonosti ka trombozama i stvaranju ugrušaka u odnosu na krvnu grupu. Brzo se odustalo jer to nisu povezane stvari. 

Sledeći korak - da idu na test, utvrde nivo antitijela, i ako ih imaju, da tuže doktore za prevaru i traže povrat novca. 
to! :rolf: