Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

@pufikaflafi

Слажем се са тобом, али ми смо почели да причамо о планети, о продукционим застојима и логистици у свим земљама, јер и Авганистанци треба да добију вакцину, да се не би формирао "авганистански сој" који ће покренути нове ре-инвазије вируса у земље "развијеног света" које тренутно могу да бирају између ајфон и шаоми вакцина. 

1 hour ago, Caligula said:

@Astrazenekovci:  jeri neko menjao kraljevski za Fajzer ili se nastavilo sa Astrom? Meni svejedno nego da pitam

Mislim da niko od nas™ nije ni blizu trece doze zbog razmaka izmedju prve i druge. Kapiram da je najranija druga doza bila krajem maja - pocetkom juna. 

27 minutes ago, pp34 said:

Mislim da niko od nas™ nije ni blizu trece doze zbog razmaka izmedju prve i druge. Kapiram da je najranija druga doza bila krajem maja - pocetkom juna. 

Da bre

to sam zaboravio

U Bosni i Hercegovini, koja je imala velikih problema da nabavi vakcine protiv koronavirusa, u narednom periodu bi moglo biti uništeno stotine hiljada doza.

Sljedećeg mjeseca u Federaciji BiH ističe rok za 340.183 doza vakcina protiv Covid-19, saopšteno je iz Zavoda za javno zdravstvo FBiH.

Ukoliko ne budu iskorištene na vrijeme, propast će 319.390 AstraZenece, 19.536 Pfizera i 1.257 Sinovaca. Drugi kontigent vakcina, kojima ističe rok u novembru, je 25.170 AstraZenece i 10.530 Pfizera, dok u decembru rok ističe za još 64.350 vakcina.

Direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković izjavio je da je u RS već propalo više od 55.000 vakcina AstraZenece.

Njima je rok istekao krajem jula i augusta i sada se priprema uništavanje.

https://ba.n1info.com/vijesti/stotine-hiljada-doza-vakcina-u-bih-moglo-bi-biti-unisteno-zbog-isteka-roka/

Edited by vememah

listom svi posle kineza biraju fajzera. izgleda da "fajzer je najbolji" kampanja daje rezultate.

kao sto i kampanja protiv zeke daje rezultate pa ga svi unistavaju. sto se mene tice ostajem #teamzeka i za trecu dozu kada bude vreme.

Edited by Nikodije

koja kampanja, ko je sprovodi?

:huh:

ti je ne primecujes? meni se cini da je prisutna na drustvenim mrezama. "najbolje fajzer za booster" i slicno, procitam bar jednom dnevno.

mozda se ljudi oslaniaju na podatke koji su dostupni glede vakcina prilikom davanja preporuka?

mislim, ovo rezonovanje ti je predsoblje cipovanja i bila gejca.

ne, ja rezonujem da je svaka dobra.

26 minutes ago, Nikodije said:

listom svi posle kineza biraju fajzera.

Gde to, kod tebe na Fejsu?

Da li građani mešaju vakcine?

- Većina se opredeljuje da primi istu buster dozu kao prve dve. Čak 90 odsto građana opredeljuje se za istog proizvođača. Oko 10 odsto se odlučuje da "meša" i oni prelaze posle dve doze kineskom vakcinom na Fajzer vakcinu - rekao je direktor Doma zdravlja Palilula Aleksandar Stojanović.
...
U Nišu je do sada 5.500 građana primilo treću dozu. Direktor Doma zdravlja Niš Milorad Jerkan kaže da se najčešće opredeljuju za Fajzer i kinesku Sinofarm vakcinu.

- Za rusku Sputnjik V vakcinu, kao treću dozu, se odlučilo oko pet odsto, dok je za AstraZeneku jedan do dva odsto građana. Za miksovanje vakcina se odlučuje ispod pet odsto građana - naveo je Jerkan.

espreso.co.rs/vesti/drustvo/861423/ova-vakcina-je-najpopularnija-u-srbiji-sve-vise-gradjana-opredeljuje-se-za-buster-dozu

Edited by vememah

3 minutes ago, vememah said:

Gde to, kod tebe na Fejsu?

espreso.co.rs/vesti/drustvo/861423/ova-vakcina-je-najpopularnija-u-srbiji-sve-vise-gradjana-opredeljuje-se-za-buster-dozu

pa vidim ovde nekoliko ljudi je napisalo da je primilo fajzera posle kineza, i na drustvenim mrezama takodje. mislim, nebitno, neka ljudi primaju sta hoce, ne postoje tacne informacije i svako bira da veruje ono sto zeli. opet kazem, verujem da svaka radi posao, a normalno je i da postoje kampanje, samo fajzer ima najagresivnije :)

Edited by Nikodije

On 28.8.2021. at 10:28, Boza_zvani_Pub said:

Primio i ja fajzer posle dva sinofarma. Evo vec treci dan bol u ruci, malaksalost, pospanost i glavobolja - bez temperature. Nasi stariji sugradjani (dz Vozdovac) redom svi za 3. sinofarm nakon 2 sinofarma.

14 minutes ago, Nikodije said:

pa vidim ovde nekoliko ljudi je napisalo da je primilo fajzera posle kineza, i na drustvenim mrezama takodje. mislim, nebitno, neka ljudi primaju sta hoce, ne postoje tacne informacije i svako bira da veruje ono sto zeli. opet kazem, verujem da svaka radi posao, a normalno je i da postoje kampanje, samo fajzer ima najagresivnije :)

postoje podaci i zakljucci koji mogu da se izvedu iz njih. naravno da sve vakcine koje su dostupne u srbiji rade posao, pitanje je samo u kojoj meri i za koju populaciju. 

27 minutes ago, precog said:

postoje podaci i zakljucci koji mogu da se izvedu iz njih. naravno da sve vakcine koje su dostupne u srbiji rade posao, pitanje je samo u kojoj meri i za koju populaciju. 

pa sad bas, za sinofarm i ne postoje, ako negde treba ukljuciti veru, to je kod tog cepiva.

meni licno je to najvise smetalo kod kineske vakcine. sve ostale, sa transparentnim podacima i uredno apdejtovanim rezultatima, su mi prihvatljive.

Background Picker
Customize Layout