Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

Ja juče u podne primio Pfizer-a, (posle dva kineza). Čekao sam 1,5 minuta, uključujući i pregled lekara, završio 5min posle vakcinacije. Uredno sam pozvan SMS-om 18.08. da se javim na vak.punkt. Nisam stigao na vreme usled napada akutnog gihta. Sanirano za desetak dana. Juče se javim da se dogovorimo, znam da se ugovara za Fajzer.

Izrazim želju i kažu mi: "Updaj odma, treba nam šesti za ovu turu."

Nemam nikakvih, baš nikakvih, nus pojava.

Edited by zmanic

2 hours ago, Friend said:

"Rok za završetak izgradnje fabrike je prvi kvartal sledeće godine, a proizvodiće se oko tri miliona doza vakcina mesečno. Nemamo naznake da će se korona uskoro zaustaviti, sve više ukazuje na to da ćemo morati da živimo sa koronom i da ćemo morati sa našim partnerima da pronađemo način da taj izazov prevaziđemo, a ono što je za sad jedino sigurno da pomaže to su vakcine i to je vakcinacija", istakao je Lončar.

A gde će naći tri miliona ljudi koji će primiti Sinofarm?

6 minutes ago, pufikaflafi said:

Prva i druga doza sledece godine.

I treca isto.

Bili familijarno prvo u ZOO..pa onda do Rajka, ispred je parkiran bus za vakcinaciju. Pukli se Rajfajzenom i dobili karte za tekmu veceras.

Mislim da ce mi Uki na prvu tekmu u zivotu ici sa samo dve godine :wub:

Evo i Egipat hoće da pravi kineske vakcine - preko milijardu doza Sinovaka godišnje, od toga 200 miliona za domaće potrebe.

Edited by vememah

19 minutes ago, pufikaflafi said:

ma ako stvarno proizvedu i ako bude kupaca, prodavace se to odmah, bez mnogo brige hoce li biti zaliha za domacu publiku.

mnogo je tu ako, doduse...

18 minutes ago, pufikaflafi said:

Извоз, суфицит, планета има 8 милијарди становника. Није битно да сви имају "ајфон" вакцину, некога ће усрећити и "шаоми" вакцина. :)Важан је континентални и планетарни обухват у вакцинацији, а не толико "бренд" и неке разлике у перформансама.  

e-wq-sdxmcmkbyj-format-jpg-name-medium-j

to je sve dobro za fabrike sinofarma, ako ce da prate nove sojeve

Edited by villiem

13 minutes ago, Duhovnost, ljubav i med said:

Извоз, суфицит, планета има 8 милијарди становника. Није битно да сви имају "ајфон" вакцину, некога ће усрећити и "шаоми" вакцина. :)Важан је континентални и планетарни обухват у вакцинацији, а не толико "бренд" и неке разлике у перформансама.  

Ali zar u ovom slučaju nije Šaomi skuplji od Ajfona?

Edited by pufikaflafi

17 hours ago, dùda said:

Komentari na ovaj izveštaj :ohmy:.

Pa braća su gluplja od nas kolikogod to izgleda nemoguće.

Komentari su sve gore od goreg, tako da sam morala sve da pročitam.

Jedan jedini, neki splitski zet se pojavio sa nekim disonantnim upadicama.

Pomračenje mozga :ph34r:.

Desnicari uvek. I tamo i ovde. Mozda to ne znaju ali su sa desnog spektra.

@Astrazenekovci:  jeri neko menjao kraljevski za Fajzer ili se nastavilo sa Astrom? Meni svejedno nego da pitam

Edited by Caligula

28 minutes ago, pufikaflafi said:

Ali zar u ovom slučaju nije Šaomi skuplji od Ajfona?

"Ајфон" мора да се чува на минус 70 целзијуса. И продукција му није таква да може да покрије макар Европу, а камоли планету. 

@Caligula

Не планирам да мењам оксфордску, вероватно ћу и трећу дозу њу (ако се одлучим на трећу дозу) али није захвално препоручивати. Знам да је већа вероватноћа да некоме падне клавир на главу, него да добије крвни угрушак, па ипак... нек одлучи свако за себе... 

Edited by Duhovnost, ljubav i med

Desnicari uvek. I tamo i ovde. Mozda to ne znaju ali su sa desnog spektra.

@Astrazenekovci:  jeri neko menjao kraljevski za Fajzer ili se nastavilo sa Astrom? Meni svejedno nego da pitam
Ne znam da li su pristigli "zekani"...

... Shiit has hit the fan

Logističke poteškoće sa frižiderima na -70C su takve da danas možes da primiš Fajzer u svakom DZ u Srbiji.

A mene recimo konkretno interesuju razlike u performansama- od toga zavisi koliko ću sutra imati revakcinisanih pacijenata na odeljenju- a ne razlike u performansama na nivou ljubavi prema Kinezima, Amerima, Britancima ili Rusima. 

Kako vam se cine antitela 277 na granicu 50? Kinez bio pre 6 meseci- 6 dana. 

Meni se cini da je to skroz ok. Umirujem uznemirene prosvetne jadnike 

Background Picker
Customize Layout