Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

2 minutes ago, InvisibleLight said:

Rekli joj da ne moze rusku, da bi morala za nju da se konsultuje s doktorom i primila fajzer :lolol:

Nemaju rusku verovatno

Just now, Sandradjer said:

Nemaju rusku verovatno

Imali su sve

1 minute ago, InvisibleLight said:

Imali su sve

Svakako, Fajzer je super izbor. 

Edit: Greska

Edited by Sandradjer

1 minute ago, Sandradjer said:

Prvi put cujem. Svakako, Fajzer je super izbor 

I ja,zato sam se i smejala

Mada..ko zna sta je ona cula, ujutru kad je zvala rekli imaju sve, a tamo nisu rekli da rusku nemaju nego to "da za nju mora vidi s doktorom", tako da..mozda ipak znaci da nemaju.kakogod, jos bolje.

I ja cu fajzer kad budem.

Ruska valjda ne može boost zbog "konstrukcije" prethodnog davanja..
Tj. načina kako su podeljene dve doze.
Ili lupetam?

... Shiit has hit the fan

i muž i ja smo imali imuni odgovor na kineza, on doduše nešto manji, a ja recimo prosečan

sad posle fajzera, bogme smo bili prodrmani, to bi valjda značilo i da je kinez odradio, a da sada radi i fajzer

ja juče ceo dan kao da me je pregazio tramvaj, subjektivni osećaj groznice, temp oko 37, a kod muža išlo do 37,5. noćas baš dobro preznojavanja i jutros oboje odlično

ja sam išal logikom (kojom je valjda išao i onomad neki stručni štab) da mi je kinez razvio antitela a da bi sada bilo lepo da dobijem i neki celularni imunitet

ne znam, samo lupam :D

2 minutes ago, Frank Pembleton said:

Ruska valjda ne može boost zbog "konstrukcije" prethodnog davanja..
Tj. načina kako su podeljene dve doze.
Ili lupetam?

pa ima smisla, mada, onda mi nije jasno koji će im uopšte više ruska. Novih za vakvinaciju prvi put neće biti, a za treću dozu je ne daju...

Mozda nekome bude znacilo. 

Najzad se vakcinisala fajzerom. Kao dojilji su mi trazili dozvolu ginekologa. Pricala sa gin. i slozile smo se da je to samo prebacivanje odgovornosti i nije nam bas jasno zasto se gin. pita za dojenje. Ona se odmah ogradila da nista ne moze da mi garantuje. Kada sam objasnila da ne ocekujem garancije od nje, nasle smo se :).

Inace, majku ubedila da uzme fajzera posle 2 kineza. Drama oko toga. Ubedile su je neke komsije da su od fajzera jake reakcije, temperatura i sl. 3 dana je bila u strahu 😀. Nije pomoglo sto je moj suprug prosao bez toga, kada ljudi kazu da su culi 🤣🤣🤣.

A dodatni biser. Komsija preko 80 god. U porodici svi bolesni, lici na kovid, ali brzi test negativan. Vakcinisani su i guraju ok. Ne idu nigde jer veruju da je kovid. On se bez njihovog znanja izvuce iz kuce i ode na 3. dozu. Sledeceg dana krece temperatura i evo ga u bolnici. Kazu svi od fajzera 🙄

• Popular Post

ja sam primio Fajzera kao treću dozu, posle dva Sputnjika.

DZ u Nehruovoj, Novi Beograd.

doktorka tamo na prijemu je rekla da je to ok, nikakvih komplikacija.

međutim kada su sestre trebale da mi daju vakcinu nisu htele.

jedna je tvrdila da to ne može.

druga da još uvek nisu imali takav slučaj i da ne zna.

onda su zvale tu doktorku da dođe i ona je ponovila šta je i meni rekla. da može.

međutim, njih dve nisu baš bile zadovoljne odgovorom pa su tražile da se pozove neko ko je izgleda odgovorna osoba i radi kontrolu.

dok su čekali da doktorka obavi taj razgovor sestre su krišom, ali preda mnom, komentarisale kako je ova doktorka mlada i ne veruju joj baš.

onda se doktorka vratila i još jednom ponovila da je sve ok.

i tako sam ja primo Fajzer posle dva Sputnjika.

Sputnjik, Sputnjik, Fajzer, Skočko.

Edited by vememah

Тачно се види та нека идеологија око фајзера, океј, јесте јача од кинеске, али јаче су од кинеза и оне две векторске (живе) вакцине, па шта. А знам и људе слабог имунитета у озбиљним годинама којима је "кинез" спасио живот, неки пријатељи мојих родитеља, у првој дози им сачувао главу. Моји преци су се комплетирали са 3 х кинезом и не видим да су погрешили пуно, њихова одлука, нисам се мешао, а имају знања (и искуства) у вакцинацији пуно више од свих нас овде. Био им је и фајзер опција, али треба да се чека да се накупи довољан број људи да би отворили "паковање" фајзера (за 8 или 10 особа, ваљда?) па су опет узели синофарм. 

Edited by Duhovnost, ljubav i med

opet trolujes. radi se o transparentnosti i objavljivanju podataka, a ne o ideologiji.

Daj ukinite više ovog medenog tipusa...Čuješ ti njega "ta neka ideologija oko fajzera"...:frust:

Background Picker
Customize Layout