Jump to content
Kraljeva magija

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

10 hours ago, Sandradjer said:

Da li u UK daju trecu dozu? Videcete kod njih sta predlazu pa onda to

Samo za one sa ozbiljnim problemima sa imunitetom:

Third Covid jab advised for most vulnerable 1%

People over the age of 12 with severely weakened immune systems should have a third vaccine dose to top up protection against Covid-19, experts say.

About 400,000 to 500,000 in the UK are eligible and will be contacted soon.

They include those with blood cancer, advanced HIV and recent organ or stem-cell transplants.

The Joint Committee on Vaccination and Immunisation (JCVI) said a separate booster programme for other age groups was still being considered.

Drugari, kolko treba da prođe od preležanog kovida do vakcine? Nameračila sam se da vakcinišem dete (čim su dozvolili 12+ no tad su me iskulirali kao gospođo nema potrebe). Uglavnom dete na moru fasovalo jednostranu upalu pluća, od tada je prošlo oko tri nedelje, stigli večeras rezultati antitela IgG 4.22 i sad mene zanima kolko treba da čekamo do vakcine (ili barem koliko dugo će biti zaštićena)? Meni se to čini kao nizak titar, mada se zaista ne razumem. A vakcine deluju, na moru je bila sa babom i dedom (vakcinisani astrom), tatom (fajzer) i nikome ništa nije bilo (plus imaju raznorazne pripadajuće bolesti).

Tri meseca savetuju.

Just now, Facundo Orellana said:

Tri meseca savetuju.

ko će da čeka tri meseca :( da je bar 10, a ne 4 rezultat, nemam pojma deluje mi malo. i bojim se da se ne izgube ranije od tog tromesečnog perioda

Meni rekli mesec dana po normalizaciji rezultata (prvi fajzer početkom marta, korona sredinom, rezultati se sredili sredinom aprila, drugi fajzer sredinom maja). Doduše više od nekoliko puta sam stariji od 12 godina :happy:

@Skyhighatrist e strava, mesec dana mogu da budem razumna :) pod normalizacijom rezultata misliš na ove brojčane ili na kliničku sliku? nju je ta upala relativno brzo prošla uz dve kutije konjskih antibiotika i neku pumpicu koju je dobila na kontroli. ček, ti se zarazio u sred vakcinacije? pre nedelju dana sam primila treću dozu (fajzera) nakon januarskog kineza, nadam se da treća sreća brže deluje nego prva doza.

Kon:

Ukazao je da nije nemoguće da se korona virusom zaraze i građani koji su vakcinisani, navodeći da je svaki treći zaraženi vakcinisan.

blic.rs/vesti/drustvo/zabrana-javnog-okupljanja-moguca-brze-nego-sto-se-misli-dr-kon-svaki-treci-zarazeni/clt7ln2

7 minutes ago, -izm said:

pod normalizacijom rezultata misliš na ove brojčane ili na kliničku sliku?

Čekao sam da ddimer padne na ~normalu, bockao se fraksiparinom tri nedelje. Klinička slika bila skroz light...

7 minutes ago, -izm said:

ček, ti se zarazio u sred vakcinacije?

Jep. Prvi boc 06. marta, 13. otišao da uradim antigenski zbog neke operacije vilice, kad ja tamo a ono međutim.

@Skyhighatrist ti si bukvalno prva osoba za koju čujem da je bila pozitivna na antigenskom testu, odnosno da si uspeo da uloviš u tom trenutku kad taj test može da detektuje virus. ono, mislila sam da to služi samo za putovanja i štednju pcr-ova pri kovid ambulantama. al dobro je što je sve dobro prošlo :)

Evo mene jutros, ruka boli ali to je manji problem, generalni osećaj kao da me izbacilo iz centrifuge :blink:. Cca 24 sata nakon fajzera.

dobila mi mati sms da ide po booster.

treba li ona da se prijavi na euprava ili samo da ode sa papirima od prethodnih vakcinacija?

dobila mi mati sms da ide po booster.
treba li ona da se prijavi na euprava ili samo da ode sa papirima od prethodnih vakcinacija?
Moja žena dobila sms ibsamo otišla u najbliži DZ, ne znam da li je nosila papire.

... Shiit has hit the fan

1 minute ago, Frank Pembleton said:

Moja žena dobila sms ibsamo otišla u najbliži DZ, ne znam da li je nosila papire.

... Shiit has hit the fan

ok, hvala. bitno je da ne mora prijava, a keva neka ponese papire. zlu ne trebalo :)

ja sam išao po treću dozu u DZ u Nehruovoj (Novi Beograd).

iako nigde to ne piše tražili su potvrde o prethodnim vakcinacijama, ako to nemaš prihvataju poziv na vakcinaciju (SMS ili mail).

takođe, iako se nigde to ne navodi treba da popuniš neki papir sa saglasnošću.

pretpostavljam da na Sajmu je to mnogo organizovanije i da taj papir dobijaš još dok čekaš u redu.

U Nehruovoj je pakao od organizacije. ljudi koji dolaze neinformisani, bahati i unapred nervozni. sestre na ivici živaca i stalno urlaju.

dobra stvar je što nema gužve i onda i pored haosa sve se brzo završi.

26 minutes ago, Ros said:

ok, hvala. bitno je da ne mora prijava, a keva neka ponese papire. zlu ne trebalo :)

predlažem svima da idu u batut

em nema gužve, em su lepo organizoani neka ljubazna devojka vas prvo dočeka, da vam da potvrdu o saglasnosti (ja sam to već imala popunjeno)

onda se ide ispred kabina, ne traže nikakve ranije papire, ne traže lk, samo ukucaju podatke iz saglasnosti i vide sve u sistemu

shvatila sam samo da je bitno da je prošlo 6 meseci

na papiru o saglasnosti se takođe upisujue koja vakcina se želi

i da, u batutu nisu imali rusku

ed.

na licu mesta izdaju potvrdu na  kojoj su upisane sve tri vakcine

danas mi na mail stigao sertifikat na kome je upisana prva i poslednja vakcina

Edited by dùda

Background Picker
Customize Layout