Jump to content
Kraljeva magija

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

2 hours ago, Filozof manijak said:

Moje neko nebitno mišljenje, mislim da neće biti AZ vakcina za treću dozu, pa ćemo mi, zečevi, birati izmeđi fajzera i kineza. Ili ako bude Sputnjik V, mada je to vektorska vakcina kao i AZ.

esid: nešto ne verujem da su naši toliko organizovani i savesni da bi naručili kontigent AtroZeka na isteku 6 meseci u novembru.

Da li u UK daju trecu dozu? Videcete kod njih sta predlazu pa onda to

24 minutes ago, beeva said:

supruga  juli 2020 pozitivna uz blage simptiome, temp 1 dana, revakcinisana krajem juna ove godine kinezom, juče ponovo pozitivan nalaz uz temperaturu par dana jak kašalj i glavobolju.

Proci ce, jos joj je sveza vakcina, to je pozitivno

10 minutes ago, Milosh76 said:

A sta uzeti posle 2 Fajzera?

Posle 2 Fajzera i prelezanog kovida cenim da je svaka odluka dobra odluka :)

Edited by Sandradjer

11 hours ago, precog said:

pogledacu to detalinije sutra, mrzi me da palim komp, imam 4-5 clanaka.

spominju se dve stvari, 1. spricevi i kontaminacija prilikom uzimanja doze i 2. potencijalna kontaminacija u procesu proizvodnje u spanskoj fabrici. japanci su zaustavili oko 1.6 miliona vakcina, proveravaju, valjda, 2 serije. juce su ponovo nasli u drugoj seriji isto neka strana tela, farmaceut prijavio, proveravao pre davanja. zaustavljena i ta serija.

7 hours ago, foto said:

ok, kinezi i fajzerovci, do sada ste proanalizirali buster u sitna crevca, sa tabelama iz svih relevantnih zemalja itd, itd, itd...

@renne, @gospa buba, @Frank Pembleton i ostali forumski zercovi. zna li se sta je nama ciniti?

mixovati? sa sinofarmom, fajzerom, sputnjikom?

ne mesati? dodati i treceg kunića na nasu malu farmu?

znam da imamo fore do novembra, kada nama pada 180 dana, ali niko se ozbiljno nama ne bavi (bar da sam primetio). da li se iskristalisala neka preporuka vremenom? ili je nase cijepivo stavljeno ad acta i time se niko ozbiljan vise ne bavi?

da li smo ostavljeni sami da se spremamo za virusologiju 2 (ili smo vec stigli do virusologije 3 ?) pa da se javimo u novembarskom roku?

ja malo nemam vise ni zivaca, ni koncentracije, a ni volje da se bavim ovim vise na svoju ruku i rasudjivanje. ocu jednostavan tekst i nacrtanu tabelu gde ce da pise: primio si 2 ovoga sada ti sleduje ovo, primio si 2 onoga sada ti ide ovo.

pa, jbm mu mtr trazim li ja mnogo?

ja sam otisao u umetnike jer sam na vreme shvatio da nisam za egzaktne nauke i mnogo se od mene trazi da u ovim godinama citam naucne radove i sudim o njima. pa moje znanje medicine je stalo sa PAS i lekovima koje ima svaka kuca u ormaricu za lekove.

da se vec skoro dve godine bavimo istorijom ili geografijom pa bi bilo mozda i zanimljivo ali hemija!!! pa od toga sam bezao jos u skolu dok sam isao.

ukratko: sa cime cemo mi da se zveknemo kada nam dodje vreme i zasto?

p.s.

izvinjavam se svim forumskim zecevima koje nisam pomenuo. njihovo misljenje je takodje dobrodoslo.

ko zna šta će biti do novembra, ali sve mi se čini da ćemo mi nastaviti da se zekujemo

8 minutes ago, renne said:

ko zna šta će biti do novembra, ali sve mi se čini da ćemo mi nastaviti da se zekujemo

+1

Najviše vakcinisanih zekom, najmanje obolelih(da ja znam)

30 minutes ago, precog said:

spominju se dve stvari, 1. spricevi i kontaminacija prilikom uzimanja doze i 2. potencijalna kontaminacija u procesu proizvodnje u spanskoj fabrici. japanci su zaustavili oko 1.6 miliona vakcina, proveravaju, valjda, 2 serije. juce su ponovo nasli u drugoj seriji isto neka strana tela, farmaceut prijavio, proveravao pre davanja. zaustavljena i ta serija.

čipovi, eto :unsure:

da bre, ali loseg kvaliteta, trebalo je da koriste  japanske cipove, domace.

Popović za RTS: Ruske vakcine proizvedene na Torlaku odobrene za upotrebu

Institut Gamaleja sinoć je odobrio za upotrebu 550.000 vakcina "sputnjika V" koje su proizvedene na Torlaku do 13. avgusta, navodi za RTS ministar bez portfelja Nenad Popović.

Nenad Popović je gostujući u Jutarnjem dnevniku RTS-a naveo da su vakcine potpuno istog kvaliteta kao one proizvedene u Rusiji.

"Institut Gamaleja sinoć je odobrio za upotrebu 550.000 doza vakcina 'sputnjik V' koje su proizvedene na Torlaku do 13. avgusta. Kontrolisano je 18 parametara po najvećim svetskim standardima i svi oni su pokazali izvrstan rezultat – vakcine su potpune istog kvaliteta kao one proizvedene u Rusiji", rekao je Popović i dodao da je kontrolisano 960 uzoraka, po svim svetskim standardima.

Kako kaže, vakcine su spremne za upotrebu.

"Imamo 550.000 vakcina (275.000 vakcina komponente 1 i i 275.000 vakcina komponente 2) spremnih za upotrebu ovde u Srbiji s oznakom 'proizvedeno u Srbiji'", navodi gost Jutarnjeg dnevnika.

Govoreći o izvozu vakcina, objašnjava da će odluku o tome doneti Vlada Republike Srbije i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Mi treba da usaglasimo sa našim ruskim partnerima u koje zemlje ćemo izvoziti. Treba da dobijemo od njih odobrenje za izvoz da se ne bi desilo da i jedni i drugi izvozimo na ista tržišta. Ali siguran sam da će za Republiku Srpsku, Crnu Goru, Severnu Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu, za naše komšije sigurno biti ovih vakcina u dovoljnim količinama", navodi Popović.

Do kraja godine planirana je proizvodnja četiri miliona doza, a ministar navodi da imamo kapacitete za to.

"Toralak ima izvanredne kapacitete. Mi u toku septembra i oktobra planiramo po proizvodnom planu koji smo usaglasili sa našim ruskim partnerima da proizvedemo još milion i po vakcina, a do kraja godine sve zajedno oko četiri miliona vakcina 'sputnjik V' – polovina komponente 1, polovina komponente 2", navodi Popović.

Ističe da smo mi prvi u Evropi proizveli rusku vakcinu "sputnjik V".

https://www.rts.rs/page/stories/sr/Коронавирус/story/3134/koronavirus-u-srbiji/4496219/koronavirus-srbija-vakcina-sputnjik-v-torlak.html

Edited by vememah

danas muž i ja fajzera, posle dva sinofarma

u batutu, gužve nema, par ljudi svega, doduše, to je bilo nešto pre 9

ali zakasnilil za studiju, tj. ništa od merenja antitela džabalesku :dry:

za sada, ama baš nikakava reakcija, ni ne vidi se ubod

Jaoooo....jjjj. 

Dakle, obzirom da mi je supruga medicinski radnik ali i teski astmaticar, kao i da ima probleme sa venama, da imam malca u prvom/drugom razredu osnovne a cerku u 2/3 razredu srednje medicinske, da i sam radim u zdravstvu gde vrlo cesto moram hitno da intervenisem kako bi lekarima omogucio da nastave sa radom, da privatno radim posao koji zahteva svakodnevni kontakt sa kuririma postanskih sluzbi, negde u aprilu sam resio da se vakcinisem kako bi bar od mene smanjio rizike, pre svega za suprugu.

Izbor je pao na Rusa (takva mi je struktura licnosti, jednostavno ne volim nikakve novotarije, ma koliko bio svestan onoga sto donose, i ne, to, ma koliko se trudio, ne mogu da promenim kod sebe) i prva vakcinacija je prosla relativno ok, uz standardne propratne efekte.

Medjutim, revakcinacija se pretvorila u horor, gde sam 6-og dana od revakcine mislio da je kraj, i da je doslo moje vreme. Ne bih da prepricavam sta mi se sve dogadjalo, medjutim, sad vec imam ozbiljan strah od trece doze, i podsvesno sam ubedjen da ne bih preziveo.

U Kragujevcu situacija postaje sve gora, i pitanje je dana kada cemo opet postati Covid ambulanta, a ja prosto ne znam sta da radim, jer razum mi govori da primim i trecu dozu ali iracionalni strah stalno nadjacava razum. Od pomoci nije ni sto su 2, doduse starije osobe, iz zeninog neposrednog okruzenja preminule ubrza nakon vakcinisanja bas ruskom vakcinom.

Ti koronu,da ti jebem koronu... pardon my french😞

E-GLqjIXsAE55Lk?format=jpg&name=900x900

Violin plots of circulating SARS-CoV-2 anti–spike protein receptor-binding domain antibodies in serum samples obtained from participants after they received 2 doses of an mRNA vaccine. Inside each violin plot, the geometric mean is depicted as a point.

A, Difference between participants vaccinated with mRNA-1273 (Moderna) vs those with BNT162b2 (Pfizer-BioNTech).

B, Difference according to previous SARS-CoV-2 infection and the type of mRNA vaccine.

C, Difference according to age and the type of mRNA vaccine in previously uninfected participants. All comparisons were significant at P < .001 except previously infected participants (panel B), which was significant at P = .01.

https://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/2783797

Ćale danas posle 2 Kineza primio Fajzera.

Keva je u dilemi da li trećeg Kineza ili Fajzera, ali ona ionako više ide na intuiciju nego što stvarno ima neko mišljenje koju da primi, niti sluša druga mišljenja :D

Jebo sve ovo, izgleda da sam ja neka kontrolna placebo grupa. Primio Fajzer kao treću dozu, nakon dva Sputnjika. Ni jednom nit temperature, nit bola u ramenu, nit boljeg WiFi signala... Ništa. 

45 minutes ago, Svarog said:

Jebo sve ovo, izgleda da sam ja neka kontrolna placebo grupa. Primio Fajzer kao treću dozu, nakon dva Sputnjika. Ni jednom nit temperature, nit bola u ramenu, nit boljeg WiFi signala... Ništa. 

ja primila jutros, sve nešto kao čekam, rekla mi drugarica posle 6 sati kreće da boli ruka, ali evo, ništa se ne dešava :D

samo mi se spava, no meni se uvek spava :rolleyes:

e da, mene danas neka revnosna doktorica sve propitala, te jesam li bolovala, te jesam li pila ab, te ostale lekove, a muža (u drugoj kabini bio), ništa

on doduše sam rekao da je imao posle kineza cca 300 antitela na granicu 50, dr mu rekla da je  to super obzirom na to kakav je prosek za njegove godine :blink:

a oni (batut) verovatno imaju podatke (one koje nama ne objavljuju)

Background Picker
Customize Layout