Jump to content
Kraljeva magija

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

kazu da je to od sprica, prilikom uzimanja doza se kontaminiralo, navodno.

Hvala, nisam video to.

On 30.8.2021. at 17:10, Frank Pembleton said:

Kevu mi u domu vakcinisali danas.
Posle dva kineza bustovali opet kinezom.
Pričao sa doktorkom, kaže takva je preporuka iz MZ, to će stići i to će da joj daju.
Ja tražio fajzera, ona mi rekla da je i njeno mišljenje da je kinez ok i to je to.

U toku dana ženi mi stigao sms da je prošlo 6 meseci otišla u DZ u Nehruovoj ona među penzosima jedina cepnuta fajzerom svi penzosi kineza cepaju. Čekala 45 minuta.

pominjao je čini mi se kon negde prethodnih nedelja, da po njemu pojačavanje ide istom vakcinom. što i meni kao laiku ima smisla. u suprotnom, zašto ne onda revakcinacija sa dve druge ako se prva nije "primila"? hoće li nakon pola godine, u sred sezone virusnih infekcija biti potreba i za četvrtom? malo je sumorno sve ovo sa mutacijama i koktelisanjem vakcina.

mislim da ću sačekati do jeseni, taman da se većinski izređaju penzioneri.

Edited by Takeshi

53 minutes ago, precog said:

kazu da je to od sprica, prilikom uzimanja doza se kontaminiralo, navodno.

ali to mi je malo nejasno, zar analiza uzorka iz proizvodnje ne bi trebalo da se radi na nekorišćenom pakovanju, šta su uzorkovali, sadržaj izbočice nakon upotrebe..??

Pogotovu što je japanski javni servis NHK danas objavio ovo:

A pharmacist in Saitama Prefecture discovered black specks in Moderna vials while checking them before use in mid-August.

"They were much smaller than sesame seeds -- less than a millimeter. They looked like slices of something and were floating inside the bottle as I shook it," said Ishii Koki.

Similar foreign substances were subsequently found in 39 unopened Moderna vials at eight vaccination sites across Japan.

Health ministry officials say the particles are likely metal as they are attracted to a magnet, and probably entered the vials during the manufacturing process at a Spanish factory.

https://www3.nhk.or.jp/nhkworld/en/news/backstories/1748/

Edited by vememah

Majka (69) juce i treceg kineza.

Moje obe Moderne su iz te spanske fabrike (mislim da ovde nisu davali americku proizvodnju).

27 minutes ago, Kelt said:

ali to mi je malo nejasno, zar analiza uzorka iz proizvodnje ne bi trebalo da se radi na nekorišćenom pakovanju, šta su uzorkovali, sadržaj izbočice nakon upotrebe..??

pogledacu to detalinije sutra, mrzi me da palim komp, imam 4-5 clanaka.

10 najgorih zemalja sa više od milion stanovnika po zaražavanju i broju umrlih u zadnjih 7 dana na milion stanovnika i broj datih doza vakcina na 100 stanovnika u njima:

ecH1qen.png

Izvor tabela: https://www.newsnodes.com/worldmonitor/

Izvor za doze: https://ourworldindata.org/explorers/coronavirus-data-explorer?zoomToSelection=true&time=latest&facet=none&pickerSort=asc&pickerMetric=location&Metric=Vaccine+doses&Interval=Cumulative&Relative+to+Population=true&Align+outbreaks=false&country=ISR~GEO~MNG~MYS~CUB~GBR~USA~CRI~MKD~IRN~LKA~TUN~SWZ~BGR~ZAF

5 zemalja koje su u top 10 po broju slučajeva na milion stanovnika u zadnjih 7 dana, ali ne i po broju umrlih na milion stanovnika u zadnjih 7 dana (tj. imaju smrtnost manju od proseka) i broj datih doza na 100 stanovnika u njima:

Izrael 155

Mongolija 130

Britanija 133

SAD 110

Kostarika 78

5 zemalja koje su u top 10 po broju umrlih na milion stanovnika u zadnjih 7 dana, ali ne i po broju slučajeva na milion stanovnika u zadnjih 7 dana (tj. imaju smrtnost veću od proseka) i broj datih doza na 100 stanovnika u njima:

Šri Lanka 91

Tunis 48

Esvatini (bivši Svazilend) 20

Bugarska 33

Južnoafrička Republika 20

Edited by vememah

Novi podaci:

Broj doza: 5.882.966 – prva doza 2.923.123, druga doza 2.804.423, treća doza 155.420
Državljani RS – prva doza 2.757.999, druga doza 2.658.622, treća doza 154.940
Strani državljani sa boravkom u RS – prva doza 9.489, druga doza 8.821, treća doza 180
Strani državljani bez boravka u RS – prva doza 155.635, druga doza 136.960, treća doza 300
ažurirano 30.08.2021

https://vakcinacija.gov.rs/

Podaci od pre nedelju dana:

On 24.8.2021. at 14:45, vememah said:

Broj doza: 5.728.761 – prva doza 2.899.188, druga doza 2.784.053, treća doza 45.520
Državljani RS – prva doza 2.735.581, druga doza 2.639.819, treća doza 45.392
Strani državljani sa boravkom u RS – prva doza 9.303, druga doza 8.701, treća doza 45
Strani državljani bez boravka u RS – prva doza 154.304, druga doza 135.533, treća doza 83
ažurirano 23.08.2021

Dnevni prosek za doze date državljanima Srbije:

Datih doza (svih): 21.538

Datih prvih doza: 3203

Datih drugih doza: 2686

Datih trećih doza: 15.650

Sadašnjim tempom potrebno je oko 160 dana da broj trećih doza pristigne trenutni broj drugih doza, tj. to bi se desilo tamo negde prve nedelje februara.

Edited by vememah

ok, kinezi i fajzerovci, do sada ste proanalizirali buster u sitna crevca, sa tabelama iz svih relevantnih zemalja itd, itd, itd...

@renne, @gospa buba, @Frank Pembleton i ostali forumski zercovi. zna li se sta je nama ciniti?

mixovati? sa sinofarmom, fajzerom, sputnjikom?

ne mesati? dodati i treceg kunića na nasu malu farmu?

znam da imamo fore do novembra, kada nama pada 180 dana, ali niko se ozbiljno nama ne bavi (bar da sam primetio). da li se iskristalisala neka preporuka vremenom? ili je nase cijepivo stavljeno ad acta i time se niko ozbiljan vise ne bavi?

da li smo ostavljeni sami da se spremamo za virusologiju 2 (ili smo vec stigli do virusologije 3 ?) pa da se javimo u novembarskom roku?

ja malo nemam vise ni zivaca, ni koncentracije, a ni volje da se bavim ovim vise na svoju ruku i rasudjivanje. ocu jednostavan tekst i nacrtanu tabelu gde ce da pise: primio si 2 ovoga sada ti sleduje ovo, primio si 2 onoga sada ti ide ovo.

pa, jbm mu mtr trazim li ja mnogo?

ja sam otisao u umetnike jer sam na vreme shvatio da nisam za egzaktne nauke i mnogo se od mene trazi da u ovim godinama citam naucne radove i sudim o njima. pa moje znanje medicine je stalo sa PAS i lekovima koje ima svaka kuca u ormaricu za lekove.

da se vec skoro dve godine bavimo istorijom ili geografijom pa bi bilo mozda i zanimljivo ali hemija!!! pa od toga sam bezao jos u skolu dok sam isao.

ukratko: sa cime cemo mi da se zveknemo kada nam dodje vreme i zasto?

p.s.

izvinjavam se svim forumskim zecevima koje nisam pomenuo. njihovo misljenje je takodje dobrodoslo.

Nemam pojma tebra zečeći...
Moj "stručni časopis" je ovaj topik.
[emoji23]
Imamo vremena do nov/dec valjda će da se "iskristališe".
A zar uopšte ima u ponudi SvemirZeka?

... Shiit has hit the fan

Moje neko nebitno mišljenje, mislim da neće biti AZ vakcina za treću dozu, pa ćemo mi, zečevi, birati izmeđi fajzera i kineza. Ili ako bude Sputnjik V, mada je to vektorska vakcina kao i AZ.

esid: nešto ne verujem da su naši toliko organizovani i savesni da bi naručili kontigent AtroZeka na isteku 6 meseci u novembru.

Edited by Filozof manijak

supruga  juli 2020 pozitivna uz blage simptiome, temp 1 dana, revakcinisana krajem juna ove godine kinezom, juče ponovo pozitivan nalaz uz temperaturu par dana jak kašalj i glavobolju.

A sta uzeti posle 2 Fajzera?

Background Picker
Customize Layout