Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

Kretanje slučajeva u Izraelu po starosnim grupama od 30 godina naviše u apsolutnim brojevima - crveno su nevakcinisani, zeleno su vakcinisani, kod vakcinisanih je pik prošao u grupama starijim od 50 godina, a ostale zaravnjuju ili usporavaju rast, dok kod nevakcinisanih to nije slučaj. Reklo bi se da se već vidi efekat treće doze i da će stvari nadalje ići nabolje kako vakcinacija njom bude odmicala.

E-DZZepXsAIMyWx?format=jpg&name=large

Kretanje slučajeva u Izraelu po starosnim grupama na 100.000 nevakcinisanih odnosno vakcinisanih pripadnika te starosne gurpe - crveno su nevakcinisani, zeleno su vakcinisani:

E-DZ2QzXIAgirPM?format=jpg&name=large

Izvor: https://twitter.com/feldman_gil/status/1432384378982780928

Ako nekom ovi grafikoni izgledaju čudno u smislu normalizovane incidence (donji graifkon) u odnosu na apsolutni broj slučajeva (gornji grafikon), treba da ima u vidu da je Izrael vrlo mlada zemlja, medijana starosti je 30,5 godina.

Edited by vememah

• Author

Radi booster! :thumbsup:

Evo i ovako, za celu populaciju: eksponencijalni rast usporava, trebalo je 10 dana za dupliranje sa 250 na 500 slučajeva na milion stanovnika, a sada 20 za rast sa 500 na 1000.

Primio bi Modernu,nema kod nas.Fuck.

Čini mi se da sam čuo letos u vestima kako je 577 najavio da će na jesen stići i vakcine Moderne.

E sad, znajući kako ovaj sipa istine brzinom munje, treba ovo uzeti s rezervom.

Videh ovu veliku studiju u USA odradjenu,Moderna se pokazala dosta bolje od Fajzera.Dvostruko vise antitela pravi i ima zastitu preko godinu dana,Fajzer 6-8 meseci.

Edited by Bogotac

ne mora bas svako smece da se prenese postavi ovde.

3 hours ago, Bogotac said:

Primio bi Modernu,nema kod nas.Fuck.

Evo:

Vakcine Moderna u Srbiji

I sta je na kraju najbolje uzeti kao trecu dozu, Sinofarm (kao prve 2) ili fajzer?

Meni 2 doze Sinofarma dale dobra antitela, ali sada mi dr preporucuje fajzer kao trecu dozu. 

Ja planiram Fajzer posle kineza, mada bi najradije Modernu ako bude. Taman mi u oktobru istice 6 meseci.

Ne znam jel bas moze da se bira ili ko sa prvom, sta imaju na lageru tog dana. Ne znam ni da li i dalje sljakaju sajam ili belexpo, ili sad to samo po domovima zdravlja..   

Bolje ti je dom zdravlja, nisu neke guzve.

^

Moderna posle ovoga?

Hrabro.

Edited by vememah

51 minutes ago, Uskebasi said:

I sta je na kraju najbolje uzeti kao trecu dozu, Sinofarm (kao prve 2) ili fajzer?

On 26.8.2021. at 11:03, Spooky said:

Sinofarm daje vidljivu zaštitu i od infekcije, i od hospitalizacije, i od smrti - mada je ta zaštita slabija kod starijih ljudi (kao što već znamo).
U poređenju sa nevakcinisanima, ljudi koji su primili Sinofarm (svih godišta) se otprilike duplo ređe razboljevaju. Kod starijih od 50, čak i sa Delta podacima uključenim, nivo smrti se smanjuje na četvrtinu (OR 3.8).
ALI. U studiji su i podaci o Pfizer, Covishield (indijska verzija AstraZeneca vakcine), i Sputnik V. Sve tri su se pokazale značajno boljim u zaštiti od zaraze, i daleko boljim u zaštiti od teške bolesti i smrti.

E9t-BKzVkAU2YuG?format=png&name=900x900

https://assets.researchsquare.com/files/rs-828021/v1_covered.pdf?c=1629920029

Edited by vememah

3 minutes ago, vememah said:

^

Moderna posle ovoga?

Hrabro.

Ja sam mid 40s, tako da sam siguran.. :D

Background Picker
Customize Layout