Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

Meanwhile, nezavisno od statusa (ne/vakcinisan x1,2,3) - moze da vam se desi da za odlazak kod lekara specijaliste (u zapadnom Sidneju) morate da imate negativan test 'ne stariji od 72 sata'... Ako ce neko da factcheck-uje - za detalje - check within...

Meanwhile, nezavisno od statusa (ne/vakcinisan x1,2,3) - moze da vam se desi da za odlazak kod lekara specijaliste (u zapadnom Sidneju) morate da imate negativan test 'ne stariji od 72 sata'... Ako ce neko da factcheck-uje - za detalje - check within...
pa kod nas isto to treba, dodushe za hospitalizaciju, ne josh za specijalistu, 72h pcr ili 48h brzi antigenski. zamalo sam poshla da se zgrozim [emoji38]ol:

sent from novi mnogo jak bubamoto.

pa kod nas isto to treba, dodushe za hospitalizaciju, ne josh za specijalistu, 72h pcr ili 48h brzi antigenski. zamalo sam poshla da se zgrozim [emoji38]ol:

Za u hitnu hospitalizaciju nadam se isto prave test kod prijema pacijenta?

Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk

Ja se javljam iz #normalnije zemlje, mis'io sam da je to razlika... :)

ako je planirana hospitalizacija, donosish svoj test na prijem, ako je hitna rade oni na licu mesta. periodichno (nedeljno) rade i sve zaposlene po klinikama gde se lezi

Mama napokon otisla na revakcinaciju fajzerom :)

imala je nekih zdravstvenih problema pa malo kasni, ali eto :)

Sad samo da ne reaguje previse burno i bude oke :)

Laknulo nam svima

Cale jos nije dobio poziv za 3.dozu iako se odavno vakcinisao kineskom

Mada ni ne ide nigde u narod

Kevu mi u domu vakcinisali danas.
Posle dva kineza bustovali opet kinezom.
Pričao sa doktorkom, kaže takva je preporuka iz MZ, to će stići i to će da joj daju.
Ja tražio fajzera, ona mi rekla da je i njeno mišljenje da je kinez ok i to je to.

U toku dana ženi mi stigao sms da je prošlo 6 meseci otišla u DZ u Nehruovoj ona među penzosima jedina cepnuta fajzerom svi penzosi kineza cepaju. Čekala 45 minuta.

... Shiit has hit the fan

A senior Israeli health official expressed hope Sunday night that the third dose of the Pfizer-BioNTech coronavirus vaccine will have a longer lasting impact than the first two doses, while admitting that there is no evidence that will be the case.

Speaking with Channel 13 Sunday, Sharon Alroy-Preis, the head of the [Israel's] Health Ministry’s public health services department, said that the Ministry has found that the immunity against COVID provided by the Pfizer vaccine wanes after five months, adding that it remains unclear how longer the booster shot will extend protection for.

Nevertheless, Alroy-Preis pointed to examples of other vaccines which demonstrate significantly stronger and more lasting protection after the third booster shot.

“We understand now that the vaccination protocol for coronavirus vaccines is such that after five months, there is a decline in protection.”

“But it is a bit difficult to tell how long the third vaccine will last. With many other vaccines, like with hepatitis, for example, there are two shots one after the other, then a booster shot. We’re following this, and there is a good chance that the booster shot will provide much longer-lasting protection, and not just half a year.”

Alroy-Preis added that following the Ministry’s decision Sunday to offer booster shots to all vaccinated Israelis over the age of 12, health officials will closely track side-effects from the vaccine.

Now that we’ve vaccinated more than two million people [with the third dose] and we know that there isn’t anything unusual, the number of side-effects being reported remains smaller than with the second dose. But we’ll track every unusual side-effect among the young people getting vaccinated.”

https://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/312655

Edited by vememah

8 hours ago, mlatko said:

rade, sem kad ne urade

rade, sem kad ne urade
Ovde se pola sata-sat čeka rezultat (kome nije tako hitno) i onda dalje kod specijaliste

15 hours ago, iDemo said:

Ja se javljam iz #normalnije zemlje, mis'io sam da je to razlika... :)

Šta si ovim hteo da kažeš (da je mera čudna pošto se javljaš iz normalnije zemlje)? - mera je vrlo racionalna, s obzirom da si u kraju sa dosta zaraženih:

More than 100 people caught COVID-19 in Sydney’s public hospitals

...

“Theatre staff including anaesthetists, registrars, neurosurgeons and nurses are now isolating because of emergency patients that were not swabbed on admission and found to be positive after people were exposed to them,” the staff member said.

...

Uostalom, i u istočnom Sidneju te ako se javljaš sa simptomima koji mogu da ukažu na koronu prvo upute na testiranje, ništa čudno.

SaE

6 minutes ago, Gojko & Stojko said:

Šta si ovim hteo da kažeš (da je mera čudna pošto se javljaš iz normalnije zemlje)? - mera je vrlo racionalna, s obzirom da si u kraju sa dosta zaraženih:

Mera je, naravno, racionalna a posto se radi o 'vanbolnickoj' lokaciji i pokazatelj kako ce uskoro da se radi u svim (van)bolnickim objektima - nezavisno od (vidljivih) simptoma i nezavisno - naravno - od nivoa (ne)vakcinisanosti. Za sada to ne rade svi - tako da smo uspesno obavili 'snimanje' dva clana porodice a ne sumnjam - kao sto rekoh - da ce to vrlo brzo postati pravilo gde god se covek okrene (ambulante, specijalisti, bolnice... skole, firme, radnje, etc). Poenta je sto ni cinjenica da neko izgleda "zdravo & debelo" niti da je vakcinisan ( 1, 2, 3, pa onda "tri pa jednu" ) nije niti ce biti dovoljna garancija da ne nosi "load" (tim recima mi je gospodicna iz firme sa linka #objasnila). Znaci - na stranu zajebancija i dijagonalno citanje - uz buduci CovID - bice testiranje on-the-go - da bi uopste moglo da se krene bilo gde... S pravom i smislom, da ne bude zabune. 

3 hours ago, iDemo said:

Mera je, naravno, racionalna a posto se radi o 'vanbolnickoj' lokaciji i pokazatelj kako ce uskoro da se radi u svim (van)bolnickim objektima - nezavisno od (vidljivih) simptoma i nezavisno - naravno - od nivoa (ne)vakcinisanosti. Za sada to ne rade svi - tako da smo uspesno obavili 'snimanje' dva clana porodice a ne sumnjam - kao sto rekoh - da ce to vrlo brzo postati pravilo gde god se covek okrene (ambulante, specijalisti, bolnice... skole, firme, radnje, etc). Poenta je sto ni cinjenica da neko izgleda "zdravo & debelo" niti da je vakcinisan ( 1, 2, 3, pa onda "tri pa jednu" ) nije niti ce biti dovoljna garancija da ne nosi "load" (tim recima mi je gospodicna iz firme sa linka #objasnila). Znaci - na stranu zajebancija i dijagonalno citanje - uz buduci CovID - bice testiranje on-the-go - da bi uopste moglo da se krene bilo gde... S pravom i smislom, da ne bude zabune. 

Ili što bi rek'o jedan moj ovdašnji bivši kolega: "we live, we learn, we try to make tomorrow better".

U međuvremenu - pokvaren narod Paramate, nisam očekiv'o (zamišljam ovu madam kao Dolores Bognor iz serije Les Norton, samo stariju):

Western Sydney brothel shut down, fines issued

A brothel in Sydney’s west has been shut down and $12,500 in fines issued after police allege it was operating in breach of the public health order and no one at the premises was wearing a face mask.

One woman is also due to face court in October after allegedly attempting to return to the address.

Officers were called to the brothel in Rydalmere about 10.15pm on Monday after receiving a tip-off via Crime Stoppers that the business was still in operation.

Rydalmere is in the Parramatta local government area, considered an area of concern by the NSW government and under tighter lockdown restrictions including a 9pm to 5am curfew.

Police spoke with the 57-year-old female owner before entering the premises and finding three women aged 31, 36 and 56, considered employees, and two men aged 56 and 57, considered patrons.

...

SaE

3 minutes ago, Gojko & Stojko said:

and 57, considered patrons.

Nisam ja.

Što se tiče starijih ljudi i treće doze. Moja majka je pre tri meseca imala 4,5 u aqualab, sada 0.98 na referentnoj od 1. Primila je drugu dozu Kineza sredinom februara. Moram da porazgovaram sa njom, ali iskreno verujem da ne treba da je ubeđujem da kinez više nije opcija, odnosno da je bio opcija kada drugih nije bilo.

Background Picker
Customize Layout