Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

5 hours ago, vememah said:

srbijadanas.com/vesti/drustvo/za-koju-vakcinu-se-gradani-najcesce-odlucuju-kod-trece-doze-iako-su-svi-tipovali-na-fajzer-jos-jedna-2021-08-28

u izvestaju iz nisa stoji da se manje od 5% odlucilo za miksovanje vakcina.

a odmah ispod apel

Koordinartor kovid bolnica na jugu zemlje i zamenik direktira KC Niš Radmilo Janković apelovao je na starije ljude koji su primili Sinofarm vakcinu, da kao treću dozu prime neku drugu. 

• Replies 16.5k
  • Views 1.4m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Dankan Ajdaho
    Dankan Ajdaho

Pokušaj da uključiš mozak, ukoliko postoji gram mogućnosti za to. Ako u toj praznini između ušiju, u toj praznini koja odzvanja postoji makar neki misleći deo, pokušaj da ga uključiš.   Moja

• gospa buba
    gospa buba

draga, zato i jeste inicijalna ideja vakcinacije bila da bez izuzetka primi svako ko moze, ma kako superiornim smatrao svoje zdravlje i sposobnosti. na velikoj populaciji se po pravilu pokaze da je on

• ljudi vakcinisani u mitrovici bez ikakvog problema, ništa ih niko pitao nije, nije bilo ni reda   posle svega na sajmu, potpuno šokirani i kažu kao da su u drugu državu došli    za

Posted Images

Drugim recima reko im je da je sinofarm sranje

On 27.8.2021. at 12:09, fren said:

Vakcine su bezbedne i sasvim je ok razmisljati daj sta das u zemlji koja ne preduzima nista u vezi s javnim zdravljem. Ili mislis da treba da se prepustimo stihiji i odmah se spakujemo za Arenu?

Bezbedne su i sve ostale vakcine, kao i registrovani lekovi. Začudo, ne biramo šta ćemo koristiti po slobodnom izboru, ograničeni samo tim šta je raspoloživo, već  stručnjaci propisuju šta i pod kojim uslovima (bolesnoj deci se ne daju vakcine) . Ovde se napadaju doktori što pacijenatima pod hemoterapijom ne preporučuju vakcinu. 

Kod nas se masovno daje treći sinofarm. Radi li se to gde, sem kod nas? 

Meni je reklama u kojoj klinac izjavljuje da se vakciniše da zaštiti druge dno, dna. Jedinom vakcinom koja je odobrena za decu neće da se vakciniše 80% penzionera. Kod nas 50% prosvetara i zdravstvenih radnika uopšte neće da se vakciniše. Država neće da ih natera, već propagira vakcinaciju dece. 

Trudio sam da se pratim, ali nisam našao na podatak: postoji li uopšte bilo kakav pokazatelj da treća doza Sinofarma daje dodatni imunitet onima koji su već primili dvije doze? 

Stigao mi mejl da je prošlo šest meseci od druge doze, iako sam prvu primio u martu, a drugu u aprilu. Sačekaću ipak do treće.

Bezbedne su i sve ostale vakcine, kao i registrovani lekovi. Začudo, ne biramo šta ćemo koristiti po slobodnom izboru, ograničeni samo tim šta je raspoloživo, već  stručnjaci propisuju šta i pod kojim uslovima (bolesnoj deci se ne daju vakcine) . Ovde se napadaju doktori što pacijenatima pod hemoterapijom ne preporučuju vakcinu. 
Kod nas se masovno daje treći sinofarm. Radi li se to gde, sem kod nas? 
Meni je reklama u kojoj klinac izjavljuje da se vakciniše da zaštiti druge dno, dna. Jedinom vakcinom koja je odobrena za decu neće da se vakciniše 80% penzionera. Kod nas 50% prosvetara i zdravstvenih radnika uopšte neće da se vakciniše. Država neće da ih natera, već propagira vakcinaciju dece. 

to si apsolutni sve apsolutno u pravu, ali se nema mnogo kud, nego probira narod na koga da se osloni i radi shta moze. ne verujem da ce se ta kolichina haosa smanjiti pod ovom ekipom. a kad se promeni ekipa, shteta ce vec biti tolika, da ne znam kako cemo se ikad uterati u razumne tokove.

za lekare koji nece da se vakcinishu, stvar je jednostavna. u kovid, neka tamo rade, jer na njih nece. i gotova stvar. mislim, jebiga, ako nije nishta, idi pomozi ljudima, izgiboshe dry.png

sent from novi mnogo jak bubamoto.

9 hours ago, duma said:

Ovde se napadaju doktori što pacijenatima pod hemoterapijom ne preporučuju vakcinu.

Pa naravno da se napadaju, kad rade suprotno preporukama I vode ljude u smrt.

Vakcina se ne daje u periodu aktivne hemoterapije ne zato sto je opasno, već zato što neće delovati. Ali generalno altivni režim hemotherapije ne traje u kontinuitetu 7+ meseci, pa se može dati u pauzi između režima. Takođe, u USA se za imunokompromitovane pacijente odmah preporučuju 3 doze.

A što se tiče dece, šta smeta da prime još jednu vakcinu? Što da ne primi npr klinac koji živi sa dedom ili bakom ili imunokompromitovanim roditeljima kojime vakcina možda ne štiti u potpunosti.

Edited by Spooky

13 minutes ago, Spooky said:

A što se tiče dece, šta smeta da prime još jednu vakcinu? Što da ne primi npr klinac koji živi sa dedom ili bakom ili imunokompromitovanim roditeljima kojime vakcina možda ne štiti u potpunosti.

Zato sto sve sto smo se branili i sakupljali od tih nuspojava infoa je otislo na tu stranu i tu stoji. Ne kazem da nisi u pravu.

Ne mora cak biti nista konkretno kao info.

Edited by villiem

54 minutes ago, Spooky said:

Pa naravno da se napadaju, kad rade suprotno preporukama I vode ljude u smrt.

Vakcina se ne daje u periodu aktivne hemoterapije ne zato sto je opasno, već zato što neće delovati.

Ma, može i 10 doza odjednom, neće da škodi. PPfizer ima jake reakcije. Slabe osobe i ta reakcija može da ubije. Bode oči da je za Astru ispraćen svaka iole sumnjiva reakcija i da su svi mediji brujali o tome. Pfizer, ili je izmislio najbolju vakcinu u istoriji svemira, ili su iskontrolisali najuticajnije medije. 

54 minutes ago, Spooky said:

Za te prethodne vakcine postoji iskustvo u primeni i praćenju potencijalnih dugoročnih problema. U ovom slučaju iskustvo se nadoknađuje viškom samopouzdanja (koje iz nekih isijava) . Naprimer, bolesnoj deci i deci s oslabljeni imunitetom ne daju se vakcine. Nije ti poznato? 

Naravno, što da ne primi klinac da zaštiti babu i dedu. Utoliko pre  ako baba i deda neće Pfizera, jer su čuli da je štetan. 

kao shto rekoh, kod mene se imunokompromitovano dete vakcinisalo na sopstveni zahtev, fajzerom, jer drugi srbi nece, njima je frka i imaju dileme, kako mogu da budu pozitivni kad su zdravi, kako mogu da.prenose kad nisu bolesni i sve te perverzije i pizdarije nedovrshenih srpskih genija, a njemu se ne dobija kovid opet :dry:

kao shto rekoh, prokuzivace se neki drugi :s_w:

duma, sasvim je jasan oprez kad je rec o vakcinama za decu.

ali racunam da, kao i do sada u ovoj pandemiji, moramo da se oslonimo na to da sve ove zemlje koje uveliko vakcinisu decu (kod nekih vec vise od polovine iznad 12 godina), valjda ne bi unistavale svoju buducnost.

mislim, mozda i bi, ali smo onda kao covecanstvo svi u istom cabru.

svejedno, nema brige da ce se ovde nesto nametati pred izbore, vucic vec uglavnom pusta da sve ide prirodno i organski, a 50% nevakcinisanih ce vec sami naci nacin da se imunizuju. s tim sto ce to potrajati...

to si apsolutni sve apsolutno u pravu, ali se nema mnogo kud, nego probira narod na koga da se osloni i radi shta moze. ne verujem da ce se ta kolichina haosa smanjiti pod ovom ekipom. a kad se promeni ekipa, shteta ce vec biti tolika, da ne znam kako cemo se ikad uterati u razumne tokove.

za lekare koji nece da se vakcinishu, stvar je jednostavna. u kovid, neka tamo rade, jer na njih nece. i gotova stvar. mislim, jebiga, ako nije nishta, idi pomozi ljudima, izgiboshe dry.png

To za lekare to je ozbiljno govnarenje, upravnica jednog covida ne može da natera glavnu sestru da se vakciniše, vraća je u matičnu bolnicu, ovi je vraćaju njoj nazad...

... Shiit has hit the fan

To za lekare to je ozbiljno govnarenje, upravnica jednog covida ne može da natera glavnu sestru da se vakciniše, vraća je u matičnu bolnicu, ovi je vraćaju njoj nazad...

... Shiit has hit the fan

to je problem upravnice. ove moje lujke su cikale nikad nikad ni mrtva nece grom u koprive, onda je doshao direktor i rekao narode zavrcemo rukave i posle 15 minuta su ishle objave na instagram, slikanje sa fajzerom zvezdice i srcad. i glavna i neglavna i svi. uvek moze da se napravi paralelna medicina, pa neka shkoluje i radi drugachije.

ovde ni iza necu ni iza ipak hocu ne stoji nikakva posebna pamet.

• Author
  • Popular Post

Primio treceg pfizera pre 5 minuta. :wub:

Background Picker
Customize Layout