Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

7 minutes ago, Aleksija said:

tesko da neko moze dati precizne preporuke za trecu dozu vakcine kada se tek krece sa primenom svuda na svetu, sa nekoliko izuzetaka koji jos uvek nisu ni blizu dovoljni za decidirane zakljucke. 

U Nemačkoj će 3. dozu dobiti samo zdravstveno najugroženiji i najstariji, primarni plan je i dalje da se što više ljudi privoli prvu dozu da primi.

Meni ovo ima smisla, mladji ljudi bez zdravstvenih problema bi pomogli ubedjivanjem nekoga ko se još nije vakcinisao više nego zaletanjem na treću dozu. Mi kljakavi smo ionako već u šta bogovi daju modu. 

Edited by Mos

3 minutes ago, Mos said:

U Nemačkoj će 3. dozu dobiti samo zdravstveno najugroženiji i najstariji, primarni plan je i dalje da se što više ljudi privoli prvu dozu da primi.

Meni ovo ima smisla, mladji ljudi bez zdravstvenih problema bi pomogli ubedjivanjem nekoga ko se još nije vakcinisao više nego zaletanjem na treću dozu. Mi kljakavi smo ionako već u šta bogovi daju modu. 

i meni je to sasvim ok u zemljama gde drzava ima ikakav plan kako da poveca obuhvat prvom dozom.

kao i u drzavama gde su se primenjivale vakcine za koje postoje kakve - takve studije i metodoloski iole korektno prikupljeni podaci - a ne one gde nagadjamo i izvlacimo anegdotske primere iz pete.

Ja bih bila najsrećnija da se narod masovno vakciniše. Ne bi mi na pamet pala treća doza.

Ali ovako, sa više od pola budala, ostaje samo individualna borba, zaštita, kakogod.

Mislim, ako već može.

Danska je lider u vakcinaciji u Evropi (ako izuzmemo mikrodržave), Bugari i Rumuni su na začelju.

35KYC6L.png

Kada je u pitanju vakcinacija u G20, Kina je izbila na prvo mesto i deli ga s Kanadom, a na začelju su Južnoafrička Republika, Indonezija i Indija. EU je ispred SAD.

gUSk3de.png

https://data.spectator.co.uk/

Edited by vememah

19 hours ago, Mos said:

meni su koliko juče (lokalni Impfzentrum) rekli da 3.dozu mogu primiti u novembru, tj 6 meseci nakon moje 2. doze (primljene u Srbiji)

16 minutes ago, barrcode said:

meni su koliko juče (lokalni Impfzentrum) rekli da 3.dozu mogu primiti u novembru, tj 6 meseci nakon moje 2. doze (primljene u Srbiji)

Za mene je to sjajna vest ako je tako, zovem u ponedeljak da pitam. Ovo sam preneo sta sam cuo na vestima. Mozda je drugacije od pokrajine do pokrajine.

IMG-20210828-094441.jpg

spacer.png

Primio i ja fajzer posle dva sinofarma. Evo vec treci dan bol u ruci, malaksalost, pospanost i glavobolja - bez temperature. Nasi stariji sugradjani (dz Vozdovac) redom svi za 3. sinofarm nakon 2 sinofarma.

Edited by Boza_zvani_Pub

Problemi s Moderninom vakcinom u Japanu: u dozama proizvedenim u Španiji pronađeni metalni opiljci, dvojica muškaraca umrli, a vakcinacija tom vakcinom suspendovana.

Primio sam Sinopharm, u februaru drugu dozu, krajem aprila sam fasovao covid, srednje težak oblik, sa jakom upalom pluća, ali bez hospitalizacije. Stigao poziv za buster, i ipak odlučim da izmerim antitela. Imam 202, pri čemu je referentna vrednost 1. Što će reći vrlo odlično, nisam džaba bolovao [emoji16]. Tako da neću da žurim sa busterom, pokušao bih da sačekam novu verziju Fajzera... Eto, možda je nekome interesantno.

Poslato sa AGS-W09 pomoću Tapatoka

Brazilac otkriven pri pokušaju da primi šestu dozu:

Na najvećem punktu za vakcinaciju Beogradskom sajmu treću dozu do sada je primilo više od 5.000 ljudi.

Koordinator tog punkta Zoran Bekić  kaže da je najviše ljudi na sajmu primilo kao buster dozu Fajzer vakcinu – 2.700, zatim Sinofarm – 1.800, a ostale mnogo manje.

srbijadanas.com/vesti/drustvo/za-koju-vakcinu-se-gradani-najcesce-odlucuju-kod-trece-doze-iako-su-svi-tipovali-na-fajzer-jos-jedna-2021-08-28

SDHUTkA.jpeg

Background Picker
Customize Layout