Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

Ako ne bude AZ, meni nekako logično da nas istamburaju Sputnjikom, najsličnije su vakcine. Ne pravim pitanje, samo da zatvorimo krug. 

• Replies 16.5k
  • Views 1.4m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Dankan Ajdaho
    Dankan Ajdaho

Pokušaj da uključiš mozak, ukoliko postoji gram mogućnosti za to. Ako u toj praznini između ušiju, u toj praznini koja odzvanja postoji makar neki misleći deo, pokušaj da ga uključiš.   Moja

• gospa buba
    gospa buba

draga, zato i jeste inicijalna ideja vakcinacije bila da bez izuzetka primi svako ko moze, ma kako superiornim smatrao svoje zdravlje i sposobnosti. na velikoj populaciji se po pravilu pokaze da je on

• ljudi vakcinisani u mitrovici bez ikakvog problema, ništa ih niko pitao nije, nije bilo ni reda   posle svega na sajmu, potpuno šokirani i kažu kao da su u drugu državu došli    za

Posted Images

otprilike. ne pravim pitanje samo da se formalno zavrshi. medigrup je mogao chasovnik da mi spremi koliko sam testova platila dry.png

ili kilav laptop djetetu da uzmem na akcji :dry:

sent from bubamoto

8 minutes ago, gospa buba said:

otprilike. ne pravim pitanje samo da se formalno zavrshi. medigrup je mogao chasovnik da mi spremi koliko sam testova platila dry.png

ili kilav laptop djetetu da uzmem na akcji :dry:

sent from bubamoto

Jel' imaš pakettm il' te deru po viđenju?

Ostvariće se procena da ako doguramo do 3M vakcinisanih da ćemo dostići imunitet stada, mada ne u punom smislu reči. 

Dakle, virus će cirkulisati, bića par desetina/stotinaa novoobolelih dnevno, ali će se život manje više vratiti u "normalu", uz malo mera predostrožnosti.

Verovatno će zdravstvo izaći iz kovid sistema, tj namenski pravljene kovid bolnice biće dovoljne da zbrinu pacijente koji su za hospitalizaciju.

Naravno, ovo podrazumeva i redovnu revakcinaciju do pronalaska nekog leka koji će uz vakcinaciju efikasno lečiti bolest ili je svoditi na laganu varijantu.

Jel' imaš pakettm il' te deru po viđenju?
po vidjenju, i to nas nekoliko iz istog budzeta. plachem nad svakim, dinarom, em odradish (kilavi) kovid, em ti to nishta ne znachi :dry:

sent from bubamoto

U nas gospođi odbijaju dogovorno od plate 4k dindži za nas četvoro.

Pregled 300 kinti, antigenski na popustima -25%, ful lab 1730.00 (gledo sam na šalteru lika koji plaća 5), rentgen 1300...

Isplatio nam se kovid do jaja :D

^ Skyhighatrist u epizodi “Ne prodajem ništa, samo se hvalim” :dry:

8 hours ago, Jumanji said:

Jesus

Nego... starci, moje komšije zovu me, revskcinisani Sinofarmom jutros kod kuće (nisu baš pokretni), ali za potvrdu o vakcinisanju moraju u DZ. Je l to ok, mislim normalna procedura?

Moze na portalu e-zdravlje.gov.rs, ja sam ukucala podatke iz tatine zdr. knjizice i dobila njegovu potvrdu.

kad zavrshim vakcinaciju ima da ne shisham vishe kovid nizashta! :dry:

sent from bubamoto

THERE IS NO evidence the Pfizer/BioNTech vaccine against Covid-19 needs updating to protect against variants, BioNTech has said.

In its financial and company update report, the German firm said: “To date, there is no evidence that an adaptation of BioNTech’s current Covid-19 vaccine against key identified emerging variants is necessary.”

However, the company said it had developed a “comprehensive strategy” to address any coronavirus variants in the future should the need arise.

https://www.thejournal.ie/no-evidence-pfizer-vaccine-update-variants-5433235-May2021/

Edited by vememah

E1D223AXEAAEkpL?format=jpg&name=900x900

9.5.

Укупно вакцинација: 3.798.942, од тога ревакцинација: 1.649.237

7.5.

Укупно вакцинација: 3.757.088, од тога ревакцинација: 1.640.502

https://vakcinacija.gov.rs/

41.854 doza za 2 dana, tj. oko 21.000 dnevno.
Revakcinacija: 8735, tj. oko 4400 dnevno.
Prvih vakcinacija: 33.119, tj. oko 16.600 dnevno.

nevakcinisani medicinari....

flegma, kafa, pusite ga svojski

• Popular Post

stvarno je krajnja vreme da se preduzmu drakonske mere za pripadnike nekih profesija.

medicinari koji su nevakcinisani, a rade sa bolesnim ljudima su najvece zlo. 

pod hitno da se donese zakon da takvi ne smeju i dalje da budu zaposleni u zdravstvenom sistemu, bilo drzavnom bilo privatnom.

kao sto ne mozes da budes pilot, a da se plasis visine, niti rudar a da se plasis dubine, kao sto da bi radio kao ronilac moras biti besprekorno zdrav, kao sto moras za ulazak u neku stranu zemlju da primis masu vakcina, tako i to.  eventualno da stave one koji ne smeju da prime vakcinu iz nekih zdravstvenih razloga da rade u administraciju, ali sa bolesnima - ne moze. neka su oni zivi i zdravi ali taj posao ne smeju da rade.

a u pm vise za cinculiranjem sebicnjacima.

Background Picker
Customize Layout