Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

• Popular Post

Odoh na revakcinu. Cuvajte mi srboslaviju! 

• Replies 16.5k
  • Views 1.4m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Dankan Ajdaho
    Dankan Ajdaho

Pokušaj da uključiš mozak, ukoliko postoji gram mogućnosti za to. Ako u toj praznini između ušiju, u toj praznini koja odzvanja postoji makar neki misleći deo, pokušaj da ga uključiš.   Moja

• gospa buba
    gospa buba

draga, zato i jeste inicijalna ideja vakcinacije bila da bez izuzetka primi svako ko moze, ma kako superiornim smatrao svoje zdravlje i sposobnosti. na velikoj populaciji se po pravilu pokaze da je on

• ljudi vakcinisani u mitrovici bez ikakvog problema, ništa ih niko pitao nije, nije bilo ni reda   posle svega na sajmu, potpuno šokirani i kažu kao da su u drugu državu došli    za

Posted Images

7 hours ago, harper said:

Trebalo bi samo dobrom doktoru neko da kaze da nije zabranjeno reci "ne znam" na pitanje na koje ne se ne zna odgovor, umesto da ad hoc smislja "odgovore".

Ne znam na šta u ovom slučaju konkretno misliš,  ali to je jedan od ozbiljnijih problema. Pojavljuje se more doktora koji o koroni ne znaju ništa više od prosečnog slučajnog prolaznika, ali niko od njih ne kaže ne znam. Dobar deo još želi da privuče pažnju, pa svima u poverenju priča što je čuo od nekog ko je hteo da privuče pažnju. Priča da vakcine nisu štetne manje je zanimljiva od priče šta mogu da izazovu vakcine. Dobar deo onih koji neće da se vakciniše stavove zasniva na tome što su čuli od nekog lekara, eventualno medicinske sestre. Naravno, Nestor i Danica pokrivaju 50% slučajeva.

Upravo sam se prijavio za vakcinisanje, po drugi put . Prvi put sam bio prinuđen da propustim termin usled obolevanja od kovida. Prijavio se za datum posle 11.04. jer pada negde ~45 dana nakon prvog simptoma, što valjda odgovara preporučenoj vremenskoj distanci od zaražavanja, često se da pročitati da se bar mesec dana ljudi suzdrže od vakcine, nakon bolesti.

Jedna zanimljivost:

Nakon popune e-prijave i pritiskom na zeleno polje za slanje prijave, SMS i e-mail za uspešno popunjavanje prijave su stigle nakon 1 sekunde. Kad sam se onomad prijavio 12.01. čekao sam više od 4-5h na povratni SMS, dok je e-mail stigao posle nekoliko dana. Ovo govori ili da su popravili softverska "uska grla" ili da je zaista interesovanje novih, odnosno nevakcinisanih, za vakcinu nikakvo.

edit: moderna i pfizer kao i u januaru

Edited by J-♣

kada su lekari u pitanju, ja sam očekivao od njih argumentovano, stručno mišljenje koje bi, sažeto, bilo jasno svima šta im je činiti. moguće je da ne znaju ništa o Covid virusu, nov je, neispitan, ali lekari imaju osnovu znanja, znaju gde da traže i istraže. tu su i specijalisti: virusolozi, pulmolozi, anesteziolozi, oni koji se bave alergijama ......... dosta njih je na nekim medijima, "slobodnim", iznelo  svoje viđenje koje je bilo potpuno suprotno od onih koje smo čuli od vlasti i Njegovih medija podobnih lekara. tu je nastalo 1 sluđivanje naroda. za potrebe vlasti koja evo skoro deceniju uništava zdravorazumsko razmišljanje i donošenje odluka.

Zavrsio revak, ozbiljnija guzva nego prvi put, i dalje gomila njih dolazi bez popunjene saglasnosti... 

1 minute ago, MocaVukotic said:

Zavrsio revak 

:hail:

das ti nama živ i zdrav

16 minutes ago, MocaVukotic said:

i dalje gomila njih dolazi bez popunjene saglasnosti... 

Pa dobro, to se popuni za minut. Meni vakcinacija bila u nedelju ujutru, mrzelo me da idem do kancelarije da štampam, pošto sam zaboravio u petak, pa sam na licu mesta ispisao tih nekoliko podataka za 30 sekundi.

Edited by napadaj

41 minutes ago, J-♣ said:

Kad sam se onomad prijavio 12.01. čekao sam više od 4-5h na povratni SMS, dok je e-mail stigao posle nekoliko dana. 

Isto se prijavila 12. 01. i dobila odmah sms i mail. Doduše to je bila maltene ponoć 11. na 12. pa je možda bio manji priliv prijava.

• Popular Post

Ma dobro, ali mislim da bi valjalo izbeci ono saltanje hemijske i ljude koji gledaju jedni drugima u papir "a el ovde pisem koja sam opstina".... 

No, nije ni to, vec sto kad im traze saglasnost oni gledaju bledo, sta je sad to, otkud sad ovo, kao da im traze lamelu za ajkulu. Posle 4 meseca sveopsteg idenja u sitna crevca. 

Ma nema veze, danas je lep dan, neradan, vakcinisan, sad cu lepo s klincem u setnju, laksi za jedno 50 kila.. 

33 minutes ago, MocaVukotic said:

Ma nema veze, danas je lep dan, neradan, vakcinisan, sad cu lepo s klincem u setnju, laksi za jedno 50 kila.. 

To je pogled na svet. Na vrh svake strane.

može li se na sajam bez zakazivanja?

I meni se dvoje kolega revakcinisalo.
Jel to danas na sajmu da samo za revax.

.... Shiit has hit the fan!

Pregladali su na ulazu poruke u telefonu, svi su imali, tako da ne znam sta se zbiva sa onima koji nemaju

Ja bih pokušala, mada nema zvaničnih informacija osim da Đerlek od sutra najavuljuje 50 punktova za vakcinaciju bez najave.

1 minute ago, Frank Pembleton said:

I meni se dvoje kolega revakcinisalo.
Jel to danas na sajmu da samo za revax.

.... Shiit has hit the fan!

Mislim da da, koliko sam video radi samo hala 3, svi oko mene su bili druga doza

Background Picker
Customize Layout