Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

bolje stekajte pare da se proverite za 6 meseci, posto su otprilike svi, manje vise saglasni da vakcine pokrivaju bar toliko. 

mada, nadajmo se da cemo imati do tada vise informacija globalno. 

• Replies 16.5k
  • Views 1.4m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Dankan Ajdaho
    Dankan Ajdaho

Pokušaj da uključiš mozak, ukoliko postoji gram mogućnosti za to. Ako u toj praznini između ušiju, u toj praznini koja odzvanja postoji makar neki misleći deo, pokušaj da ga uključiš.   Moja

• gospa buba
    gospa buba

draga, zato i jeste inicijalna ideja vakcinacije bila da bez izuzetka primi svako ko moze, ma kako superiornim smatrao svoje zdravlje i sposobnosti. na velikoj populaciji se po pravilu pokaze da je on

• ljudi vakcinisani u mitrovici bez ikakvog problema, ništa ih niko pitao nije, nije bilo ni reda   posle svega na sajmu, potpuno šokirani i kažu kao da su u drugu državu došli    za

Posted Images

Branislav Trifunovic posle 2 nedelje od druge doze Fajzera

EvzH7A1XMAYNadM?format=jpg&name=medium

4 minutes ago, Milosh76 said:

To si ti priznaj:lolol:

jooo tresy me koyotuša, bridy mi rame
:cry:
Dok su neki padali u nesvest i imali napade panike, da im vakcina ne izazove pozitivan PCR test.
:cry:

.... Shiit has hit the fan!

Što se tiče Fajzerove vakcine, posle koje se imunitet najbrže stiče, test na antitela možete raditi sedam dana nakon druge doze. Za rusku vakcinu to je 15 dana od druge doze. S kineskom vakcinom, kod koje se antitela razvijaju sporije, treba sačekati oko 21 dan od druge doze. Za vakcinu AstraZeneka još uvek nema dovoljno podataka jer se druga doza, za bolji efekat, sada daje oko 12 nedelja posle prve.

A kada je vreme za drugu proveru antitela?

“Za one koji bi da prate antitela drugi test je preporučljivo da se radi tri do šest meseci nakon prve provere”, priča Danica Ćujić, medicinski biohemičar i naučni saradnik INEP-a, objašnjavajući zašto ne treba malo-malo trčati do laboratorije, vrlo je važno raditi isti test u istoj laboratoriji kao prethodni put da bismo mogli da uporedimo parametre.

Takođe, antitela mogu da porastu sa svakim novim dodirom s virusom, recimo, ako ste u kontaktu s nekim ko je zaražen, a prethodno ste preležali kovid i razvili ste antitela. To dođe kao dodatna injekcija koja pruža još zaštite”, zaključuje Danica Ćujić.

https://nova.rs/magazin/zdravlje/kako-je-najbolje-pratiti-antitela-posle-vakcinacije/?ref=fbnova&fbclid=IwAR0VLw2ZHgxhbihVk-6cmrySCjYR_9_EurKAU6-HzQEAyeuUJtjNnfsYcCY

Edited by Milosh76

28 minutes ago, Milosh76 said:

Kad se samo setim da me nisu zvali dok sam imala prijavljene sve vakcine,  muka mi je i sad.  A vidi ga ovaj vec mu prosle dve nedelje od druge doze, koja li je prioritetna grupa :D 

Upravo stigao poziv za moju mamu, koju su 23. 01. vratili jer je ranije imala jaku alergijsku reakciju, pa nisu bili sigurni da li smeju da je vakcinišu. Znači, kupe sve što je prijavljeno.

Ne piše koja je vakcina u pitanju.

3 hours ago, morgana said:

a dobro, moze malo da bude i do preciznosti testa i kojecega, ne bih ja panicila

malo? :D

za te domaće labaratorije sa ćoška je veliki uspeh otprilike kad potrefe krvu grupu, a kamoli da izmere da li ti tačno imaš 48 ili 65 nečega.

ovo što rade ljudi sa stalnim merenjem antitela je em nabijanje nervoze, em bacanje para.

btw, današnji motivacioni poster za nas nekoliko koji još uvek čekamo:

DJR170q.png

7 minutes ago, Milosh76 said:

zašto ne treba malo-malo trčati do laboratorije

Tsai be like

I Hate My Job Reaction GIF

Kad se samo setim da me nisu zvali dok sam imala prijavljene sve vakcine,  muka mi je i sad.  A vidi ga ovaj vec mu prosle dve nedelje od druge doze, koja li je prioritetna grupa [emoji3] 

Radnici u kulturi, špricali su ih još u januaru mislim po pozorištima, odatle je nastao i slučaj Vedrane Rudan izmedju ostalog.
39 minutes ago, Milosh76 said:

Bane da se sakrije u mišju rupu sa svojih 9k.

Šije ga naša @Arkadija a nije ni prebolovala prethodno :fantom:

Moj ortak fazer dve nedelje posle druge fajzer
10000
taj neki spajk drž ne daj

.... Shiit has hit the fan!

Pa bila ona doktorka u početku što je sa fajzerom probila skalu sa >40.000. al zato mi kinezi imamo i na resto virusa ne znam jel se to sabira :)

• Author
23 minutes ago, Valkyrie said:

Tsai be like

I Hate My Job Reaction GIF

:lolol:

IMG_20210306_202640.jpg

Ju, što sam slatka na tuđim ekranima :lolol:

Ko Čuma jebote 

Background Picker
Customize Layout