Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

1 minute ago, Milosh76 said:

Meni sad drugarica, lekarka inace, kaze da je njen kolega dobio Kineza i radio antitela 3 nedelje posle revakcine i nema ih uopste, kao ni njena kuma koja je tacno 21 dan od revakcine radila analizu.

A opet imam dvoje kolega koji su uzeli Kineza koji isto imaju bas dosta antitela, a nisu prelezali kovid. Jedan je radio posle Sputnika i ima ih, manje nego ovi Kinezi, ali daleko od toga da je los rezultat.

iz mog okruženja, niko nije baš potpuno bez antitela

neki su i požurili, možda zato lošiji rezultat, možda će još da rastu ko zna

kakogod, znam da smo svi radoznali, ja sam prvo rekla da ću ih raditi, pa da neću, pa sam sada opet na ''hoću'' :D

svakako treba imati u vidu da imunitet nije tako prosta stvar, tj. ako neko i nema antitela, ne znači da ipak nije razvijen nikakav imunitet

mnogo smo mi to uprostili :tongue:

• Replies 16.5k
  • Views 1.4m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Dankan Ajdaho
    Dankan Ajdaho

Pokušaj da uključiš mozak, ukoliko postoji gram mogućnosti za to. Ako u toj praznini između ušiju, u toj praznini koja odzvanja postoji makar neki misleći deo, pokušaj da ga uključiš.   Moja

• gospa buba
    gospa buba

draga, zato i jeste inicijalna ideja vakcinacije bila da bez izuzetka primi svako ko moze, ma kako superiornim smatrao svoje zdravlje i sposobnosti. na velikoj populaciji se po pravilu pokaze da je on

• ljudi vakcinisani u mitrovici bez ikakvog problema, ništa ih niko pitao nije, nije bilo ni reda   posle svega na sajmu, potpuno šokirani i kažu kao da su u drugu državu došli    za

Posted Images

Samo pravite sebi psihozu tim besomučnim testiranjem na antitela

• Author

@adam @Filozof manijak

u pravu ste 100%

resio sam da se na nekoliko meseci iskljucim i pojacam pivo

10 minutes ago, adam said:

meni je potpuno nejasno zasto vi radite te testove za antitela. moguce da je to zato sto ovde to uposte nema niti ikom pada na pamet da se time bakce al i mimo toga mi nije jasno. sta ce vam jos koji krug pakla?

a tek ovo uporedjivanje vrednosti mi je jos vise nejasno. da izvinete malo mi je kao ono kad u spajnal tapu baja ima pojacalo do 11. :D

hocu reci - ja uradio sve sto je do mene a zivot nek radi svoje kao i do sad.

Objasnio je Tsai za sve njih - hipohondrija. Objasnjenja su razlicita ali poriv je isti, stari dobri strah. Jednom ima smisla izmeriti kad prodje period za koji se svi slazu da mora da prodje da bi se razvila antitela, sve preko toga je samoubijanje psihe iz zasede.

Upisujem se u Ficer čipovane. NS Sajam. Vakcinacija je protekla svečano. Nema gužve poslepodne, bilo je ujutru. Osoblje ljubazno, kontam zbog manjeg pritiska, ima ih baš dosta. U lepom sećanju ostaće mi ljubičaste plastične baštenske stolice i grbavi stolovi na kojima popunjavaš formu----lar.

Od reakcije Nikola Žigić u nadlaktici.

28 minutes ago, Milosh76 said:

Meni sad drugarica, lekarka inace, kaze da je njen kolega dobio Kineza i radio antitela 3 nedelje posle revakcine i nema ih uopste, kao ni njena kuma koja je tacno 21 dan od revakcine radila analizu.

:isuse:

nema budale dok školu ne završi

26 minutes ago, adam said:

moguce da je to zato sto ovde to uposte nema niti ikom pada na pamet da se time bakce al i mimo toga mi nije jasno.

vi ste sirotilja a mi puni para pa nam se može.

2 hours ago, palikaris said:

Mene (konacno) vakcinisali astrazenekom pre 3 dana. Upisao se za bilo koju. Nikakve reakcije nemam za sada. Jel zna neko posle koliko vremena se dobija imunitet od AZ?

Ako ti je prva doza, tri nedelje da počnu da se stvaraju antitela. Druga doza za 12 nedelja a imunitet za 14 nedelja. 

45 minutes ago, adam said:

meni je potpuno nejasno zasto vi radite te testove za antitela. moguce da je to zato sto ovde to uposte nema niti ikom pada na pamet da se time bakce al i mimo toga mi nije jasno. sta ce vam jos koji krug pakla?

Pa ja sam npr radio antitela zato što za kinesku vakcinu nema objavljne treće faze. Pritom javlja se tamo-vamo već nemali br. testova koji su negativni, što uopšte nije u skladu sa dosada objavljenim podacima u kojima 100% pacijenata ima antitela 42. dana. 

Ovi sa fajzerom ni meni nisu jasni :tongue:

3 minutes ago, yabadaba said:

Pa ja sam npr radio antitela zato što za kinesku vakcinu nema objavljne treće faze. Pritom javlja se tamo-vamo već nemali br. testova koji su negativni, što uopšte nije u skladu sa dosada objavljenim podacima u kojima 100% pacijenata ima antitela 42. dana. 

hoces reci - da si primio fajzera testirao bi se da proveris da li je istina da lepo radi posle prve doze (nije dokazano) i usput zasto se kinezi koji moj testiraju?

nemam nameru da prebrojavam antitela. čekam da prođe tri nedelje od drugog žuće i ćao zdravo. svuda u zatvorenom sa maskom ali bez tenzije i psihoze.

To je mi je najveće benefit vakcinacije, ponašam se i dalje isto (oprezno) ali mi je psiha mnogo rasterećenija.

26 minutes ago, adam said:

hoces reci - da si primio fajzera testirao bi se da proveris da li je istina da lepo radi posle prve doze (nije dokazano) i usput zasto se kinezi koji moj testiraju?

Ne kod fajzera bih proverio jer je moguće da je neko uzeo suvi led da pravi dim na korona žurci, a umesto njega stavio običan.

Znači jedno duboko nepoverenje u zdravstveni sistem.

A pored toga jer je vakcinacija verovatno najbitniji događaj u mom životu u poslednjih godinu dana, i 2k din je smešna cifra ako će mi što kažu gore spustiti tenziju

edit. Da znači zbog hipohondrije :)

Edited by yabadaba

36 minutes ago, yabadaba said:

upravo tako. podaci o kinezu su par pomenutih procenta iz novinskih clanaka, nijedan objavljen rad u strucnim casopisima (posle 2. faze)

recimo, kao sto bi neko ko je imao blazi vid korone uradio igg da vidi kakva je otprilike situacija sa antitelima, pa se i dalje ponasa oprezno sta god da dobije od rezultata.

cini mi se da ce se tak nakon ovih, kakvih- takvih podataka, posto sistematicnog istrazivanja kod nas nema, moci otprilike da iskristalise koja vakcina je pogodna za koju grupu ljudi.

mozda se ispostavi da se kinez dobro podnosi, ali da je za stare (70 +) vrlo nepraktican. videcemo.

iskreno, da sam dobila bilo koju od vakcina za koje su podaci transparentni i jasni, ne bih se trudila niti interesovala dalje. ako sledecu budem mogla da biram, i za mene i za moje, to ce biti upravo takva vakcina. sad nije bilo biranja.

naravno, i dalje se ponasam isto kao i do sada, osim sto sam za blagu nijansu opustenija (u odnosu na ranija rigorozna pravila) kada sam u komunikaciji sa vakcinisanim prijateljima i rodbinom.

Edited by Aleksija

Background Picker
Customize Layout