Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

• Replies 16.5k
  • Views 1.4m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Dankan Ajdaho
    Dankan Ajdaho

Pokušaj da uključiš mozak, ukoliko postoji gram mogućnosti za to. Ako u toj praznini između ušiju, u toj praznini koja odzvanja postoji makar neki misleći deo, pokušaj da ga uključiš.   Moja

• gospa buba
    gospa buba

draga, zato i jeste inicijalna ideja vakcinacije bila da bez izuzetka primi svako ko moze, ma kako superiornim smatrao svoje zdravlje i sposobnosti. na velikoj populaciji se po pravilu pokaze da je on

• ljudi vakcinisani u mitrovici bez ikakvog problema, ništa ih niko pitao nije, nije bilo ni reda   posle svega na sajmu, potpuno šokirani i kažu kao da su u drugu državu došli    za

Posted Images

@mraki. nema logike.

sent from bubamoto

43 minutes ago, omiljeni said:

peeking_skeleton_still_waiting_meme1.jpg

Tako mi cekamo spansku bocu, kazu bice najbolja na ceo svet.

4 minutes ago, Lancia said:

Tako mi cekamo spansku bocu

Sad-Pablo-Escobar.jpg

Edited by mraki

da ne rondam sad po topiku, šta kaže forumski konzilij koliko se čeka posle druge doze kineza za maksimalnu učinkovitost

33 minutes ago, mraki said:

Pa jebote, zar se ne formira ništa od antitela posle samo prve doze kod kineza? Ili je to prosto toliko malo da ne može da pomogne?

Koliko mi je rekla drugarica, teca je imao gomilu pridruzenih bolesti i nije bio bas mladjahan. Verovatno se zarazio izmedju dve doze. Ako sam dobro skontao umro je nekih nedelju dana nakon druge doze :(  To je sve sto znam. 

Oprecne su price oko kineza, te treba 2 nedelje te 28 dana te 40 dana od druge doze. Ja cu da vidim da vodim sebe i staramajku na merenje antitela posle dve nedelje. 

niko ne zna. na tv-u neko rekao 40 dana. doktori na vakcinaciji kazu da se 7-10 dana formiraju antitela. sad ce da krenemo da se testiramo na de nedelje, pa ce da vidimo.

28 dana kasnije :fantom:

Nebitan je nivo antitela racuna se samo koliko cipovanje smanjuje rizik od hospitalizacije

A skoti su radili istrazivanje koje je pokazalo da je taj rizik, 3 do 4 nedelje od cipovanja:

- 84% umanjen kod rajfajzan vak

- 94% kod astrice

Podaci su reprezentativni jer obuhvataju 1,1 milion ljudi

- kod starijih od 8 banki kombinovana efikasnost je 81%

38 minutes ago, mraki said:

Ma jasno da sistem ne radi kako treba po mnogim skoro svim parametrima, ali pomislih da možda zaista prepoznaje one koji su bili registrovani kao pozitivni i ostavlja ih za kasnije. Mislim, trudim se da nadjem neku logiku tamo gde je očigledno nema. :isuse:

Ma jok, moj tata je preležao koronu (sa blagim posledicama, hvala bogu), mesec dana kasnije sam ga prijavio, dobio je poziv sledećeg dana. Očigledno sistem™ radi po nekom totalno random principu, nema svrhe tražiti logiku.

5 hours ago, Sandradjer said:

Izgleda zovu 45+,  ako je 76 godina rodjenja i nisi zimsko dete jan,  feb :D

Ne bih stvarno da stajem na muku :D, ali zovu sad i mlađe. Kad sam se vakcinisao u subotu, odokativnom procenom skoro polovina prisutnih je spadala u grupaciju 30-40 godina (u kojoj sam i ja :happy:), a bio je i neki dečko koji nije mogao imati više od 25 godina.

Stvarno mislim da će uskoro svi koji su se prijavili dobiti poziv, jasno je da količine dobijenih vakcina ima sasvim dovoljno za broj registrovanih. Jedino ako sistem u nekim slučajevima nije zabagovao pa neke prijave prosto ne prepoznaje, ali opet, kako to znati...

Nevolja je sto Astra drugu dozu zahteva tek posle 3 meseca... a to je prilican period...ovako boc na 3 nedelje, pa cekas jos 2-3 da budes "bezbedan"

Oksfordska po svoj prilici daje dosta bolju zaštitu posle prve doze nego Sinofarmova.

EtPytljXIAQBBZU?format=jpg&name=medium

Edited by vememah

Ja ubacio moje podatke, najranije 1, juna, najkasnije 1.marta. Mashala.

19 minutes ago, Halvard said:

Jedino ako sistem u nekim slučajevima nije zabagovao pa neke prijave prosto ne prepoznaje, ali opet, kako to znati...

Potrebno je bump-nuti se. 

Samo da pozovu sve starije sto pre, vreme prolazi 

Edited by Sandradjer

17 hours ago, General Ripper said:

Dobio poziv SMS i mejl za vakcinaciju prekosutra, prijavio samo fajzera  3. dana prijave i nisam nešto star. 

Fajzera očigledno i dobijam pošto kad očitam QR kod iz mejla, piše Pfizer i serijski broj.

Gde si prijavljen? 

edit: zaboravi, loše pročitao, inicijalno razumeo 3 dana od prijave te zvali  :twak:

Edited by ducca

Background Picker
Customize Layout