Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

10 minutes ago, Jimmy Kowalski said:

Neko ko nije prioritet a hoce samo Fajzera je dosao na red, jer samo za tu vakcinu vise nema prioritetnih..

Kako nema prioritetnih, ako još ima njih koji čekaju, a prijavili su sve vakcine, pa i Pfizer? A inače naravno da je problem što do sada nisu pozvani za neku drugu.

Ovako ispada da su se oni koji su izabrali sve vakcine zeznuli, kao i oni koji su u onom formularu označili da imaju neku hroničnu bolest, pošto je po mom uzorku broj takvih koji su dobili poziv mizeran.

To naprosto nije smelo da se desi.

10 minutes ago, morgana said:

kladim se da prosto nisu mogli da automatizovano izvuku godista iz prijavnog formulara (koji je prenamijenjen od nekog starog, sigurno, sto ne bi bio problem da nema ove nedostatke)

Nisam siguran. Moji roditelji koji su 65+ su dobili poziv dan nakon prijave. Brat, koji je logično dosta mlađi ali ima bolest/stanje koje ga čini rizičnom grupom još uvek čeka poziv, prijavljen istog dana. 

Edited by Halvard

• Replies 16.5k
  • Views 1.4m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Dankan Ajdaho
    Dankan Ajdaho

Pokušaj da uključiš mozak, ukoliko postoji gram mogućnosti za to. Ako u toj praznini između ušiju, u toj praznini koja odzvanja postoji makar neki misleći deo, pokušaj da ga uključiš.   Moja

• gospa buba
    gospa buba

draga, zato i jeste inicijalna ideja vakcinacije bila da bez izuzetka primi svako ko moze, ma kako superiornim smatrao svoje zdravlje i sposobnosti. na velikoj populaciji se po pravilu pokaze da je on

• ljudi vakcinisani u mitrovici bez ikakvog problema, ništa ih niko pitao nije, nije bilo ni reda   posle svega na sajmu, potpuno šokirani i kažu kao da su u drugu državu došli    za

Posted Images

prioritetne grupe se ne poklapaju sa grupama potrebnim za završnu fazu ispitivanja

:fantom:

2 minutes ago, aram said:

prioritetne grupe se ne poklapaju sa fokus grupama

:fantom:

Just now, Halvard said:

Kako nema prioritetnih, ako još ima njih koji čekaju, a prijavili su sve vakcine, pa i Pfizer? A inače naravno da je problem što do sada nisu pozvani za neku drugu.

Ovako ispada da su se oni koji su izabrali sve vakcine zeznuli, kao i oni koji su u onom formularu označili da imaju neku hroničnu bolest, pošto je po mom uzorku broj takvih koji su dobili poziv mizeran.

To naprosto nije smelo da se desi.

Pa ocigledno nema prioritetnih za Fajzer na toj opstini gde vakcinisu njom. Dakle medju onima koji su samo tu vakcinu izabrali za tu opstinu, a ne da generalno nema.. 

7 minutes ago, Jimmy Kowalski said:

Pa ocigledno nema prioritetnih za Fajzer na toj opstini gde vakcinisu njom. Dakle medju onima koji su samo tu vakcinu izabrali za tu opstinu, a ne da generalno nema.. 

ali sto bi ta vakcina bila rezervisana za one koji su zaokrizuli samo fajzer? 

Edited by Joe D

Još par ljudi koje znam se pelcovalo sad na KBC Zvezdara, kažu ide solidno brzo. Davaće i sutra, pretpostavljam da se sad pročulo i da će se više čekati sutra.

2 minutes ago, Joe D said:

ali sto bi ta vakcina bila rezervisana za one koji su zaokrizuli samo fajzer? 

Zato su oni nemaju alternative na osnovu prijave. Ili Fajzer ili nista. Pojavila se kolicina tih vakcina na njihovoj opstini, nema vise prioritetnih samo za nju, dosli oni na red. Ako preostane opet neka kolicina, pa mora da se brzo potrosi, onda ce doci na red i oni sa alternativom, koji su uz Fakzera zaokruzili i druge vakcine..

ne znam kako ide raspodela, ali ako je neko prioritetan a zaokruzio je sve vakcine, nema apsolutno nikakve logike da pre njega dobije neko ko je zaokruzio samo jednu, a nije prioritetan. ne bi smelo tako da ide. 

Taj koji je prioritetan a zaokruzio je sve je morao da bude pozvan makar za kinesku, kojih je stiglo preko milion. To sam i napisao u prvom komentaru, meni je to problem..

37 minutes ago, Jimmy Kowalski said:

...

Neko ko nije prioritet a hoce samo Fajzera je dosao na red, jer samo za tu vakcinu vise nema prioritetnih..

prema tome sto si rekao primarna raspodela je po izboru vakcine, kao da se svi prijavljeni dele u grupe formirane po tome koja im je preferencija i da se u okviru tih grupa vrsi rangiranje po prioritetu, ali nije (niti to ima smisla :))

ne znam odakle tvrdnja da zovu samo one sto su zaokruzili fajzerovu, jer sad imaju fajzerovu. da to nije malo neka leva glasina? 

Moji su proritetni valjda po godinama, a ćale i po bolesti.

Prijavio sam ih nekih nedelju dana po početku prijave, znači pre mesec dana, za bilo koju. Još nisu dobili poziv.

I još jednom, sistem da funkcioniše dao bi nam neki uvid u  listu i gde se na njoj nalazimo. Ovako je totalno random.

Edited by mraki

Keva (69 god) upravo u belexpo centru čipovana Sputnjikom.

Odakle uopšte ideja da se nekome ispunjavaju muzičke želje? OK, kapiram da je mogućnost izbora ostavljena jer ima mnogo onih koji smatraju da bi ih zapadnjaci™ čipovali, a Rusi i Kinezi neće, kao i onih koji ne veruju u ruske i kineske vakcine, pa da se da dodatni podsticaj imunizaciji. Ali sve vreme ide mantra kako je najbolja vakcina ona koje ima, ogroman broj ljudi se rukovodio time i sad ispada da za njih vakcine (još uvek) nema. Ako postoji makar i jedan jedini slučaj da je neko ko nije prioritet imao posebne uslove i da mu se izašlo u susret, dok neko spada u prioritetne/rizične grupe još čeka iako nije pravio pitanja oko konkretne vakcine, to je užasan propust. A ne verujem da je samo jedan slučaj.

I kakvo je sad to vakcinisanje na Zvezdari? Još jedna divna poruka građanima Srbije da poštuju zvanične procedure i veruju u njih.

17 minutes ago, mraki said:

I još jednom, sistem da funkcioniše dao bi nam neki uvid u  listu i gde se na njoj nalazimo. Ovako je totalno random.

Totalno i mislim da je konačna potvrda da se odustalo od praćenja prioriteta i da se uz očigledno neujednačenu distribuciju vakcina, u zavisnosti od opština, treba pomiriti sa haosom i odustati od pokušaja da se isprati logičnost i predviđa. 

I skupovi a) prioritetne grupe koje su se opredelile za sve vakcine (i za Fajzer) b) ostatak populacije koji se opredelio samo za Fajzer se seku, pri čemu bi prva grupa morala da ima prednost i kod Fajzera, ali se to ne dešava, znači prioritetne grupe i sistem zasnovan na njima propo, jbg. 

U pojedinim delovima Nemačke medicinari masovno odbijaju da se vakcinišu oksfordskom vakcinom.

In connection with the lower efficacy, there have been reports about a lower willingness to be vaccinated with the [AstraZeneca] jab in Germany.

Monika Bachmann, the health minister of Saarland, said at the weekend more than half of of 200 people registered for a special vaccination for medical staff cancelled their appointment.

https://www.thelocal.de/20210217/top-german-virologist-backs-mass-rollout-of-astrazeneca-vaccine-in-germany

Background Picker
Customize Layout