Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

9 hours ago, vememah said:

Vukadinovićevo istraživanje o vakcinama u Vremenu:

https://www.vreme.com/cms/view.php?id=1912981

Toliko o poslovicnom Miletu i Slavici. Logicno, najveci otpor vakcini je medju gimnazijalcima, mediokritetima koji su sposobni da savladaju osnovne informacije ali im logicka zakljucivanja viseg reda slabije idu od teorija zavere jer su zahtevnija. Sve u svemu, srce otpora vakcinaciji se moze ilustrovati kao

http://www.prelistavanje.rs/slike/20150101/novogodisnji-tv-program-otkaceni-bjela-i-kojo-u-nezaboravnom-izdanju-znaci-dva-sata-kvalitetnog-programa-video-1212172-velika.jpg

• Replies 16.5k
  • Views 1.4m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Dankan Ajdaho
    Dankan Ajdaho

Pokušaj da uključiš mozak, ukoliko postoji gram mogućnosti za to. Ako u toj praznini između ušiju, u toj praznini koja odzvanja postoji makar neki misleći deo, pokušaj da ga uključiš.   Moja

• gospa buba
    gospa buba

draga, zato i jeste inicijalna ideja vakcinacije bila da bez izuzetka primi svako ko moze, ma kako superiornim smatrao svoje zdravlje i sposobnosti. na velikoj populaciji se po pravilu pokaze da je on

• ljudi vakcinisani u mitrovici bez ikakvog problema, ništa ih niko pitao nije, nije bilo ni reda   posle svega na sajmu, potpuno šokirani i kažu kao da su u drugu državu došli    za

Posted Images

Ništa, odoh da se sjurim do KBCa, hvala još jedno puno na informaciji, pa javim šta se desilo i da li sam postao naturalizovan Kinez i ja :D

1 minute ago, harper said:

Toliko o poslovicnom Miletu i Slavici. Logicno, najveci otpor vakcini je medju gimnazijalcima, mediokritetima koji su sposobni da savladaju osnovne informacije ali im logicka zakljucivanja viseg reda slabije idu od teorija zavere jer su zahtevnija. Sve u svemu, srce otpora vakcinaciji se moze ilustrovati kao

http://www.prelistavanje.rs/slike/20150101/novogodisnji-tv-program-otkaceni-bjela-i-kojo-u-nezaboravnom-izdanju-znaci-dva-sata-kvalitetnog-programa-video-1212172-velika.jpg

Hvala na ovoj generalizaciji. U potpisu, gimnazijalac koji je morao da napusti fakultet posle 2 godine da bi počeo da radi. 

Dobio i ja poziv za sutra, Phizer, NBG. Nisam nikakav prioritet, prijavio sebe kad i kevu isti dan. Ona prioritet po svim parametrima, prijavljena za sve vakcine i nisu je zvali do sada. 

Nezvanično čujem (ne znam koliko je istina) da stižu neki nedeljni kontigenti fajzera koji moraju brzo da se troše (skladištenje?), pa zovu sve prijavljene samo za tu vakcinu

Edited by banatjanin

Jel i dalje ko ne dobije poziv za "drugu fazu" ode sam tamo gde je primio prvi put?

.... Shiit has hit the fan!

2 minutes ago, Sammael said:

Hvala na ovoj generalizaciji. U potpisu, gimnazijalac koji je morao da napusti fakultet posle 2 godine da bi počeo da radi. 

Nema na cemu. Nista nisam generalizovao, eno ti procenti iz istrazivanja u tekstu. BTW, ja sam takodje svojevremeno morao da napustim fakultet zbog posla i lose finansijske situacije, samo sa trece godine, tako da komotno mogu i samog sebe da optuzim zbog generalizacije.

Edited by harper

1 hour ago, Sammael said:

Problem je i što je na studijama pokazala manju efikasnost.

Pa čekaj sad, jel manje efikasna ili je sve netransparentno i nema podataka?

Primila sam drugu dozu kineza. Ovog puta bezbolno. Dala mi klinka sa lakom rukom kao leptirić. Prvu dozu mi je dala sestra Rejčel, ali sem neprijatnog uboda nisam imala nikakve druge reakcije. I sada se osećam odlično. Nadam se da nije istraživanje a ja u kontrolnoj grupi koja prima placebo. Zezam se. Još dve nedelje da se strpim i napokon da koronu skinem sa dnevnog reda i vratim se normalnom funkcionisanju na autopilotu. Ovo stalno preslišavanje da li sam sve uradila po protokolu i da nisam slučajno napravila neku brljotinu me je koštalo živaca. 

Edited by mammy two shoes
Telefon, ćevapi od prstiju

22 minutes ago, harper said:

ali to je upravo definicija slavice, bar ja sam je tako kapirala :)

Hehe, duda jako i do samog kraja veruje da postoji sistem [emoji3]
shto, ja isto verujem da postoji sistem kad se 83godishnjak preskache proudly since jan 11. mislim shta drugo moze da bude s_w.gif

sent from bubamoto

Meni se čini da su te koji su zaokružili samo Rajfajzena zvali da prime kinesku vakcinu, nadam se da grešim.

Meni se čini da su te koji su zaokružili samo Rajfajzena zvali da prime kinesku vakcinu, nadam se da grešim.
sve vreme.

tj - su ih zvali.

sent from bubamoto

stigao poziv majci, prijavio sam je još prvog dana za Fajzera, sad ne piše za šta

9 minutes ago, Tresko said:

Pa čekaj sad, jel manje efikasna ili je sve netransparentno i nema podataka?

¿Porque no los dos? Nedovoljno je transparentno, a po onim podacima koje imamo, manje je efikasno.

1 minute ago, Aleksija said:

ali to je upravo definicija slavice, bar ja sam je tako kapirala :)

Onda sam ja tu nesto prezupcio, koristio sam ta dva imena kao ilustraciju za oba pola kategorije ljudi koji se ovde smatraju marginom. Moram da priznam da sam ocekivao ovakve rezultate i da me nisu iznenadili. Dok na ekstremnim polovima obrazovne strukture dominiraju autoritarnost s jedne i kauzalnost s druge strane, u srednjem preseku postoji veliki procenat ljudi s "nedovrsenim" zakljucivanjem. Informisani, radoznali, ambiciozni ali takodje skloni da ne poklanjaju u potpunosti poverenje nauci vec tragaju za objasnjenjima u nekim drugim formama. Naravno, ne treba valjda da naglasavam da se radi o varijacijama u procentima a ne o zakljuccima za svaku od tih grupa.

Background Picker
Customize Layout