Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

11 hours ago, bejzbolka said:

Mozda gresim, ali mislim da ovaj pristup vakcinaciji, da se vakcinisu prvo najstariji nije dobar.

Razumem potrebu da se zastite najugrozeniji, ali valjda primarni cilj vakcinacije treba da bude zaustavljanje sirenja virusa, pa tek onda zastita pojedinih grupa stanovnistva.

Virus sire mladi i radno aktivni ljudi. Uz svo postovanje i empatiju prema najstarijima koji su bili i zatvoreni mesecima, ali mislim da bi mnogo efikasnije bilo, da se krenulo obrnutim redosledom.

Gresis, vakcinacija umanjuje smrtost i odlazak u bolnice, to je primarni cilj.

• Replies 16.5k
  • Views 1.4m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Dankan Ajdaho
    Dankan Ajdaho

Pokušaj da uključiš mozak, ukoliko postoji gram mogućnosti za to. Ako u toj praznini između ušiju, u toj praznini koja odzvanja postoji makar neki misleći deo, pokušaj da ga uključiš.   Moja

• gospa buba
    gospa buba

draga, zato i jeste inicijalna ideja vakcinacije bila da bez izuzetka primi svako ko moze, ma kako superiornim smatrao svoje zdravlje i sposobnosti. na velikoj populaciji se po pravilu pokaze da je on

• ljudi vakcinisani u mitrovici bez ikakvog problema, ništa ih niko pitao nije, nije bilo ni reda   posle svega na sajmu, potpuno šokirani i kažu kao da su u drugu državu došli    za

Posted Images

12 hours ago, Joe D said:

generalno, kod nas se nije ni milion ljudi prijavilo za vakcinaciju.

12 hours ago, munze said:

Za onih 100 evra se prijavilo oko 6.2 M ljudi. Dodas maloletnike i to je onda oko 7M.

Nek vežu ovih najavljenih 30€ sa potvdom o izvršenoj vakcinaciji, i da vidiš lomljenja za vakcine.

• Author

odlicna ideja

ili sadnice japanske trešnje. 

svi su antivakseri dok ne dobiju nešto džabe, što će baciti kasnije. 

:laugh:

Pre nekih mesec dana je na DW bio rezultat ankete da u Srbiji svega 38% pristaje na vakcinisanje, što je bio ubedljivo najgori rezultat u Evropi. Pre neki dan se pojavio rezultat da je otprilike (zaboravio sam tačnu cifru) sličan procenat protiv vakcinisanja, što nije mali skok (ili pad).

Reklo bi se da su ljudi budale i da veoma lako promene mišljenje povodom ovog.

Edited by Anonymous

13 minutes ago, Anonymous said:

Pre nekih mesec dana je na DW bio rezultat ankete da u Srbiji svega 38% pristaje na vakcinisanje, što je bio ubedljivo najgori rezultat u Evropi. Pre neki dan se pojavio rezultat da je otprilike (zaboravio sam tačnu cifru) sličan procenat protiv vakcinisanja, što nije mali skok (ili pad).

Reklo bi se da su ljudi budale i da veoma lako promene mišljenje povodom ovog.

secas li se gde si video to istrazivanje? ja sam videla neko koje je radjeno sirom sveta, ali ne i na balkanu i gde je skok zainteresovanosti veliki.

nisam skoro videla za nas.

ah, to je od 11. decembra, pominjali smo to istrazivanje. 

prakticno radjeno u slicno vreme kao ono koje ti pominjes, a to je verovatno ovo

Capture.thumb.JPG.c3c1fc18d6ba8f3aac457d7ba4f0fd56.JPG

nema nista svezije, izgleda.

Edited by Aleksija

Nisam proveravo datum istraživanja, čudno je da se BBC onda poziva na njega. Ono što je DW pisao je isto tu negde, neverovatno je kakve se razlike u rezultatima pojavljuju.

I sta bi na kraju, posle druge doze, koliko jos treba da postanes "imun"?

3 hours ago, Kundera said:

I sta bi na kraju, posle druge doze, koliko jos treba da postanes "imun"?

23681.jpeg

slično je i za ostale...

13 hours ago, Lena said:

Možda ti sutra stigne poziv. Ja sam danas dobila mejl i sms, zakazano za sutra ujutru.

Cale moj isto tako, dobio sms danas a ide sutra, ja ocekujem obavestenje u ponedeljak za utorak.  

10 hours ago, Budja said:

Gresis, vakcinacija umanjuje smrtost i odlazak u bolnice, to je primarni cilj.

nisu to dve odvojene stvari, sporije sirenje i vodi manjoj smrtnosti i odlasku u bolnice.

nacelno je verovatno bezjzbolka u pravu, samo bi u praksi to bilo tesko izvesti.

Ispred Belexpoa ima ljudi, ali nema guzve... koliko sam iz kola uspeo da vidim :D 

I dalje ni moju kevu ni mene nisu zvali, dakle ili nema Fajzera/Sputnjika još dovoljno ili je algoritam™ zakazao u njenom slučaju. Razmišljam da dodam Kineze i promenim opštinu na kojoj sam se prijavio.

Background Picker
Customize Layout