Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

• Author

hit

• Replies 16.5k
  • Views 1.4m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Dankan Ajdaho
    Dankan Ajdaho

Pokušaj da uključiš mozak, ukoliko postoji gram mogućnosti za to. Ako u toj praznini između ušiju, u toj praznini koja odzvanja postoji makar neki misleći deo, pokušaj da ga uključiš.   Moja

• gospa buba
    gospa buba

draga, zato i jeste inicijalna ideja vakcinacije bila da bez izuzetka primi svako ko moze, ma kako superiornim smatrao svoje zdravlje i sposobnosti. na velikoj populaciji se po pravilu pokaze da je on

• ljudi vakcinisani u mitrovici bez ikakvog problema, ništa ih niko pitao nije, nije bilo ni reda   posle svega na sajmu, potpuno šokirani i kažu kao da su u drugu državu došli    za

Posted Images

4 hours ago, zoki said:

Teška glupost, lupeta neviđeno..

Ne znam tačno koliko je kod mene pelcovano fajzerom, desetine su u pitanju, nisam ni za jednog čuo da je imao "teške komplikacije" šta god to značilo, osim umora, malaksalosti i dan dva temperature i to kod par ljudi...

Kod mene u porodici danas i žena dobila drugu dozu isto fajzer, aj da vidimo nju kako će proći :unsure:

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

Lik je došao i napisao jedan (1) post, gde je naveo, viđu kurca, da je Čovek od nauke, zatim prosrao Miloizam™ par excellence. Nek moderacija odstrani budalu.

Edited by Dankan Ajdaho

13 hours ago, radisa said:

Ja na primeru okruzenja koje je dobilo Rajfajzen™, i sopstvenom primeru, od 10ak ljudi, imam jednu osobu sa 1 dan temperature...

7 hours ago, Dankan Ajdaho said:

Lik je došao i napisao jedan (1) post, gde je naveo, viđu kurca, da je Čovek od nauke, zatim prosrao Miloizam™ par excellence. Nek moderacija odstrani budalu.

ja sam i zvanično prijavio

sa sve linkovima ka drugim forumima gre piše isto

Ne mogu sa telefona da pišem ispod citata, elem, ako računam i forum kao okruženje jedino Štains prijavio "teže" simptome. I još jedan koji se drugi dan po drugoj dozi osećao kao da ima 20 kila više.

18 minutes ago, desboj said:

drugi dan po drugoj dozi osećao kao da ima 20 kila više.

Pa ja se svaki drugi dan po pojedenoj celoj kutiji nugat vafl batona od 500g osećam baš tako.

Jel taj nugat vafl fajzerov ili Sinofarmov?

53 minutes ago, papapavle said:

Pa ja se svaki drugi dan po pojedenoj celoj kutiji nugat vafl batona od 500g osećam baš tako.

ja bi imao +30 da to jedem, ne bih se samo tako osećao. 

U moru informacija tek sada pročitala ovo, malo dobrih vesti, da kažeš... naročito za brata Sija o kome i dalje ne znamo baš puno
Dr Salim Abdool Karim, the co-chair of South Africa's coronavirus ministerial advisory committee, said that the Pfizer and Sinopharm COVID vaccines had "minimal reduction" in the antibodies...

https://www.euronews.com/2021/02/08/who-vaccine-manufacturers-will-have-to-adjust-vaccines-to-variants

Mozda gresim, ali mislim da ovaj pristup vakcinaciji, da se vakcinisu prvo najstariji nije dobar.

Razumem potrebu da se zastite najugrozeniji, ali valjda primarni cilj vakcinacije treba da bude zaustavljanje sirenja virusa, pa tek onda zastita pojedinih grupa stanovnistva.

Virus sire mladi i radno aktivni ljudi. Uz svo postovanje i empatiju prema najstarijima koji su bili i zatvoreni mesecima, ali mislim da bi mnogo efikasnije bilo, da se krenulo obrnutim redosledom.

Ja sam to pomenuo jednom u drustvu i gledali me kao da sam Mengele. Sa epidemioloske tacke gledista mnogo vise ima smisla imunizovati one koji imaju najvise kontakata, ali rizicne grupe apsolutno moraju da imaju prioritet jer su... pa rizicne

Još kada bi mladi uopšte hteli da se vakcinišu ,bar kod nas mislim da je procenat mladih do 30 koji hoće vakcinu mizeran.

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

generalno, kod nas se nije ni milion ljudi prijavilo za vakcinaciju.

O tome i pričam . Ima verovatno još zainteresovanih koji su u fazonu da malo sačekaju ali mislim da je ukupan broj ispod 2 miliona . Mada kod nas se konstantno uzima brojka od oko 7 miliona kao broj stanovnika što mislim da je glupost . Gomila ljudi je otišla u inostranstvo a vodi se na našoj adresi . Tako da 2 miliona je i solidno .

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

mozda deluje solidno, ali ne radi posao. 

Background Picker
Customize Layout