Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

• Author

jasno, hvala

Jedno pitanjce, u ponedeljak bih otišao da primim buster, izabrao sam Modernu (nakan dva Fajzera).

Da li mogu u pon prepodne samo da banem na sajam i tamo to rešim bez najavljivanja?

Takođe, kakva je situacija sa parkingom na sajmu, pretpostavljam da nema problema da se parkiram na licu mesta?

Nema potrebe da se najavljujes, parking se placa po satu.

Tamo konstantno ima Moderne?

To vec ne znam, ali verujem da ako negde ima, to je Sajam. Mozes eventualno da ih pozoves da pitas, znam da Fajzer imaju sigurno.

Vozio kevu na treću dozu, fajzer posle dve zeke

20 hours ago, Dankan Ajdaho said:

Tamo konstantno ima Moderne?

Ima, bilo je i danas, ima svaki dan, samo bani

Prošlo tačno 4 meseca od trećeg Sinofarma. Kapiram da ako je uopšte bilo neke zaštite sada je sigurno više nemam. Tajming kako stvari stoje ne može biti bolji 🙄

Nisam baš ispratio zna li se nešto o drugom basteru ili kako će već da se zove?

Još nije odobrena četvrta doza

Da se pribeležim, od početka novembra 2x AZ ukršten sa 1x Pfizer, isto i ženica mi. Od tada sam bio jedno 4x u rizičnim situacijama u kontaktu sa zaraženima i buster radi posao. Kao zanimljivost, ovde u Sloveniji je vlada, to jest vrhovni poglavica general Glanzkopf Janša svim stanovnicima poslala pismo na ime i adresu, gde od nevakcinisanih traži da se bocnu a vakcinisanima se zahvaljuje što štite sebe i ostale. Sve bi to bilo OK, da nema rejting variole a samo pismo sročeno u maniru dr. Goebbelsa, teško bi mogao smisliti bolju antireklamu vakcinaciji. Sada se vodi polemika, da li je uopšte imao pravo dostupa do ličnih informacija i zašto su do sada namenili samo 50k evra za promociju vakcinacije a za stranačko obojena pisma oko 1m.

Balkane evo nas! 

[mention=1038]renne[/mention]
odobrena
https://www.batut.org.rs/index.php?content=2289

Јок..
Само за имунодефицијентне..
Додуше не пише ко и како то одређује..
Prošlo tačno 4 meseca od trećeg Sinofarma. Kapiram da ako je uopšte bilo neke zaštite sada je sigurno više nemam. Tajming kako stvari stoje ne može biti bolji [emoji849]

Nisam baš ispratio zna li se nešto o drugom basteru ili kako će već da se zove?

Заштита после треће дозе требала би бити значајно боља, односно дужа..
Када читам какву хистерију праве фармацеутске куће од како су скапирали да је омикрон знатно блажи него што су очекивали(надали), капирам да је четврта доза непотребна
8 hours ago, VukJov said:

Јок..
Само за имунодефицијентне..
Додуше не пише ко и како то одређује..

Tako su napisali prvobitno i za treću, pa je dobio svako ko je hteo.

9 hours ago, Svemir Zeka said:

nije ovo ta varijanta.

ovo je za one koji su imunodeficijentni, kod kojih se pokaze da nema imunog odgovora nakon 2 doze i koji mogu/treba da prime 3. dozu u roku od 4 nedelje. jos uvek se ne prica o 4. dozi za opstu populaciju, koliko vidim. sto ne znaci da nece.