Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

6 minutes ago, renne said:

@morgana

jesi li se častila trećom dozom

jesam, jesam, sad vidim kroz zidove

41 minutes ago, morgana said:

jesam, jesam, sad vidim kroz zidove

sad bar mozes da izadjes iz ikee

16 hours ago, Roger Sanchez said:

23 primio, umro nije, pušite ga antivaxxeri, štaćetesad

Sad nije umro, a sta ce biti za 10 godina?!?!

18 minutes ago, Milosh76 said:

Sad nije umro, a sta ce biti za 10 godina?!?!

ili za 100?!?!?

lako moze da umre.

sve je u rukama gospodnjim.

sent from novi mnogo jak bubamoto.

6 hours ago, ravena said:

ima i za tebe i slichne penzose shto vise na internetu mera. eto da ti se usheta neki komesar i uzme rachunar jer kvarish vid a i razum preteranim boravkom na forumu. on sav zabrinut za tebe. on to za tvoje dobro. po naredjenju drzhavhe. koja bolje od tebe zna shta je za tebe dobro.

Zarazna bolest, ponovi jos jednom, nije tesko, shvatices u nekom trenutku, bas je jednostavno i lako za razumeti.

Africa's COVID-19 Vaccine Problem Is More Than Just a Shortage of Doses

The emergence of the Omicron COVID-19 variant, which was first detected in South Africa and other southern African nations, is casting a harsh new spotlight on vaccine inequality. For months, health experts have warned that low vaccination rates in the developing world make it more likely for dangerous new mutations to form as the SARS-CoV-2 virus spreads unchecked.

Dosta zanimljivo i neobično, jedna vakcina s inaktivisanim virusom ima najbolji, a druga najgori rezultat po pitanju sprečavanja smrti.

Moram da kažem da mi deluju dosta uski ti intervali poverenja za ukupno 179 preminulih osoba vakcinisanih bilo kojom od navedenih vakcina (navedeno u članku).

Je l' se zna koliko je osoba vakcinisano kojom vakcinom ili makar koliko je doza koje vakcine dato?

Edited by vememah

svakako da pohvalim makedonce, sramota je da mi nemamo slicnu studiju. ili ikakve sopstvene podatke javno prezentovane.

Kad budu lideri u regionu, nek se jave :fantom:

ovo oko smrtnosti i vakcina 

gde je podatak o kojim se starosnim grupama radi ?

bez toga, čini mi se, ne vrede ove statistike mnogo

Piše u tabeli "korigovana efektivnost", to bi trebalo da znači da je za sve vakcine ona prilagođena starosnoj strukturi stanovništva u Makedoniji. Dakle, ako je jednu vakcinu primalo prosečno mlađe stanovništvo od druge, to ne bi trebalo da ima veze kad su korigovani rezultati.