Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Vakcinacija

Vakcinacija 329 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      67%
      221
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      17%
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      4%
      16
    • Ne, nikako
      6%
      20
    • Ne znam
      4%
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      44%
      145
    • Moderna
      4%
      14
    • Sputnik V
      7%
      25
    • AstraZeneca
      6%
      21
    • Sinopharm China
      3%
      10
    • Svejedno mi je
      34%
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

Dnevni prosek datih doza državljanima Srbije od 9. do 23.11.

3.433 prve (-20% u odnosu na prethodni 14-dnevni period)
4.227 drugih (+43%)
19.457 trećih (+8%)
27.117 ukupno (+7%)

https://vakcinacija.gov.rs/

Edited by vememah

• Replies 16.5k
  • Views 1.4m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Dankan Ajdaho
    Dankan Ajdaho

Pokušaj da uključiš mozak, ukoliko postoji gram mogućnosti za to. Ako u toj praznini između ušiju, u toj praznini koja odzvanja postoji makar neki misleći deo, pokušaj da ga uključiš.   Moja

• gospa buba
    gospa buba

draga, zato i jeste inicijalna ideja vakcinacije bila da bez izuzetka primi svako ko moze, ma kako superiornim smatrao svoje zdravlje i sposobnosti. na velikoj populaciji se po pravilu pokaze da je on

• ljudi vakcinisani u mitrovici bez ikakvog problema, ništa ih niko pitao nije, nije bilo ni reda   posle svega na sajmu, potpuno šokirani i kažu kao da su u drugu državu došli    za

Posted Images

Na žalost, najviše trećih

Anaj ko je bio odgovoran, i ostao je odgovoran

Ja ću se sutra probat bocnut busterom na prepad, javim čime me bolo nakon 2 vajzera.
Prepad uspio, uz malo nagovaranja buster je u nadlaktici, pelcovalo me trećim vajzerom.

ja opet prošao bez ikakvih posledica, tri doze bez da me nešto bolelo

Ti si taj.

Busterovan fajzerom pre 3 dana, reakcija kao od prve Astre, dakle do 38.5 I ozbiljna slabost 2/3 dana

Tako sam i ja, doduše i nemam nekih zdravstvenih tegoba, pa je i bilo logično da bude tako.
52 minutes ago, renne said:

Ti si beše 2xAZ + Fajzer?

43 minutes ago, booyaka said:
56 minutes ago, renne said:

Tako sam i ja, doduše i nemam nekih zdravstvenih tegoba, pa je i bilo logično da bude tako.

Kakve veze imaju zdravstvene tegobe sa reakcijom na vakcinu? Nije rec o prelezavanju kovida

56 minutes ago, Filozof manijak said:

Ti si beše 2xAZ + Fajzer?

tako je

18 hours ago, msv said:

https://rs.n1info.com/vesti/kon-svaka-treca-osoba-u-bolnici-vakcinisana-najvise-sinofarmom/

28. 5. 2021. direktor Kancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović je izjavio da je vakcinisano ispod 14% u uzrastu od 18 do 30 godina.

bilo bi dobro i da je iznet podatak i o ukupnom udelu sinofarma 

za prve dve doze sinofarm je najzastupljeniji, tako da ne cudi sto su i najayastupljeniji medju vakcinisanima koji su zavrsili u bolnici

jel postoi u srbiji uopst informacija o udelu vakcina medju vakcinisanima

Mislim da postoji na osnovu podataka koliko je kojih vakcina utroseno. Sumnjam da postoje podaci o raspodeli vakcina po starosti, i to je bitan faktor 

bilo bi dobro i da je iznet podatak i o ukupnom udelu sinofarma 
za prve dve doze sinofarm je najzastupljeniji, tako da ne cudi sto su i najayastupljeniji medju vakcinisanima koji su zavrsili u bolnici

jel postoi u srbiji uopst informacija o udelu vakcina medju vakcinisanima
Pogrešan pristup. Bitno je vakcinisati se bilo kojom vakcinom, a ne praviti hajp protiv bilo koje vakcine.
Sinofarm pokazuje slabije rezultate među starijom populacijom, što je i logično, prva je vakcina koja je počela da se upotrebljava, ali to svakako ne znači da i ona ne štiti u priličnoj meri.
1 hour ago, booyaka said:

Pogrešan pristup. Bitno je vakcinisati se bilo kojom vakcinom, a ne praviti hajp protiv bilo koje vakcine.
Sinofarm pokazuje slabije rezultate među starijom populacijom, što je i logično, prva je vakcina koja je počela da se upotrebljava, ali to svakako ne znači da i ona ne štiti u priličnoj meri.

Sinofarm pokazuje slabije rezultate. Tačka. Ima milion pokazatelja za to, kačio sam gomilu puta. Evo i najnovija mađarska studija s rezultatima do 10. juna (dakle pre delte) pokazala je da je još tad bio najslabija vakcina.

fEhHFKH.png

In Hungary, Pfizer-BioNTech and Moderna vaccines were the preferred options for patients with chronic conditions such as type 2 diabetes or cardiovascular disease, which may limit vaccine effectiveness.

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1198743X2100639X (kliknuti na View PDF)

Bitno je ne vakcinisati ljude bilo kojom vakcinom iz političkih razloga kad postoje dostupne bolje vakcine. Zločin je što vlast u Srbiji ne objavljuje detaljne podatke o efikasnosti svih vakcina iako njima raspolaže i što drži upravo one koji su generalno najugroženiji - penzionere - u uverenju da je OK vakcinisati se Sinofarmom. To je neke od njih već koštalo života, a koštaće još mnoge do kraja pandemije.

Niko nije pravio "hajp" protiv Sinofarma kad je on bio jedini i kad nije bilo viška vakcina.

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.