Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

Dnevni prosek datih doza državljanima Srbije od 9. do 23.11.

3.433 prve (-20% u odnosu na prethodni 14-dnevni period)
4.227 drugih (+43%)
19.457 trećih (+8%)
27.117 ukupno (+7%)

https://vakcinacija.gov.rs/

Edited by vememah

Na žalost, najviše trećih

Anaj ko je bio odgovoran, i ostao je odgovoran

Ja ću se sutra probat bocnut busterom na prepad, javim čime me bolo nakon 2 vajzera.
Prepad uspio, uz malo nagovaranja buster je u nadlaktici, pelcovalo me trećim vajzerom.

ja opet prošao bez ikakvih posledica, tri doze bez da me nešto bolelo

Ti si taj.

Busterovan fajzerom pre 3 dana, reakcija kao od prve Astre, dakle do 38.5 I ozbiljna slabost 2/3 dana

Tako sam i ja, doduše i nemam nekih zdravstvenih tegoba, pa je i bilo logično da bude tako.
52 minutes ago, renne said:

Ti si beše 2xAZ + Fajzer?

43 minutes ago, booyaka said:
56 minutes ago, renne said:

Tako sam i ja, doduše i nemam nekih zdravstvenih tegoba, pa je i bilo logično da bude tako.

Kakve veze imaju zdravstvene tegobe sa reakcijom na vakcinu? Nije rec o prelezavanju kovida

56 minutes ago, Filozof manijak said:

Ti si beše 2xAZ + Fajzer?

tako je

18 hours ago, msv said:

https://rs.n1info.com/vesti/kon-svaka-treca-osoba-u-bolnici-vakcinisana-najvise-sinofarmom/

28. 5. 2021. direktor Kancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović je izjavio da je vakcinisano ispod 14% u uzrastu od 18 do 30 godina.

bilo bi dobro i da je iznet podatak i o ukupnom udelu sinofarma 

za prve dve doze sinofarm je najzastupljeniji, tako da ne cudi sto su i najayastupljeniji medju vakcinisanima koji su zavrsili u bolnici

jel postoi u srbiji uopst informacija o udelu vakcina medju vakcinisanima

Mislim da postoji na osnovu podataka koliko je kojih vakcina utroseno. Sumnjam da postoje podaci o raspodeli vakcina po starosti, i to je bitan faktor 

bilo bi dobro i da je iznet podatak i o ukupnom udelu sinofarma 
za prve dve doze sinofarm je najzastupljeniji, tako da ne cudi sto su i najayastupljeniji medju vakcinisanima koji su zavrsili u bolnici

jel postoi u srbiji uopst informacija o udelu vakcina medju vakcinisanima
Pogrešan pristup. Bitno je vakcinisati se bilo kojom vakcinom, a ne praviti hajp protiv bilo koje vakcine.
Sinofarm pokazuje slabije rezultate među starijom populacijom, što je i logično, prva je vakcina koja je počela da se upotrebljava, ali to svakako ne znači da i ona ne štiti u priličnoj meri.
1 hour ago, booyaka said:

Pogrešan pristup. Bitno je vakcinisati se bilo kojom vakcinom, a ne praviti hajp protiv bilo koje vakcine.
Sinofarm pokazuje slabije rezultate među starijom populacijom, što je i logično, prva je vakcina koja je počela da se upotrebljava, ali to svakako ne znači da i ona ne štiti u priličnoj meri.

Sinofarm pokazuje slabije rezultate. Tačka. Ima milion pokazatelja za to, kačio sam gomilu puta. Evo i najnovija mađarska studija s rezultatima do 10. juna (dakle pre delte) pokazala je da je još tad bio najslabija vakcina.

fEhHFKH.png

In Hungary, Pfizer-BioNTech and Moderna vaccines were the preferred options for patients with chronic conditions such as type 2 diabetes or cardiovascular disease, which may limit vaccine effectiveness.

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1198743X2100639X (kliknuti na View PDF)

Bitno je ne vakcinisati ljude bilo kojom vakcinom iz političkih razloga kad postoje dostupne bolje vakcine. Zločin je što vlast u Srbiji ne objavljuje detaljne podatke o efikasnosti svih vakcina iako njima raspolaže i što drži upravo one koji su generalno najugroženiji - penzionere - u uverenju da je OK vakcinisati se Sinofarmom. To je neke od njih već koštalo života, a koštaće još mnoge do kraja pandemije.

Niko nije pravio "hajp" protiv Sinofarma kad je on bio jedini i kad nije bilo viška vakcina.