Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

Batut, nema gužve, sve gotovo za 5 minuta.

Sjajno, Batut mi i više odgovara od Sajma.

Hvala!

Ako te slučajno sestre na popunjavanju upitnika otkače da nema Moderne, odeš do kabine br. 3 i pitaš tamo.

Meni se desilo, a ispostavilo se da nisu imale više formulara za Modernu, mrzelo ih da se cimaju po nove, lakše im da kažu da nema :dry:

Jel se zna kakva je situacija sa Modernom na Sajmu? Probao bih sutra da primim buster. Jel ima još neka lokacija da mogu da banem samo?
Ima na sajmu Moderna u jednoj kabini (kombi kabina sa fajzerom)

E pitao doktorku kad mogu da se cepnem posle ovoga.
Odgovor :

Mesec dana otprilike, ali uradi i lgg pa da vidimo...

I pitao je za ono oticanje što su imali neki od vas, rekla mi da je i ona imala na vratu posle kineza i to je normalno.

... Shiit has hit the fan

Dokle radi Sajam za vakcinaciju ovih dana?

do 15

Zabodoh Fajzera i 3. put, lokacija Ušće. Nemaju Modernu i dalje, ima Fajzer, Rus i Kinez, ide turbo, završio sve za tipa 10 minuta. Do pola 8 rade, ako neko planira nek ponese samo olovku jer slepci nemaju nijednu za popunjavanje upitnika.

Aj turicu ovde:

https://www.reuters.com/legal/government/wait-what-fda-wants-55-years-process-foia-request-over-vaccine-data-2021-11-18/

FDA wants 55 years to process FOIA request over vaccine data

Reuters) - Freedom of Information Act requests are rarely speedy, but when a group of scientists asked the federal government to share the data it relied upon in licensing Pfizer’s COVID-19 vaccine, the response went beyond typical bureaucratic foot-dragging.

As in 55 years beyond.

That’s how long the Food & Drug Administration in court papers this week proposes it should be given to review and release the trove of vaccine-related documents responsive to the request. If a federal judge in Texas agrees, plaintiffs Public Health and Medical Professionals for Transparency can expect to see the full record in 2076.

The plaintiffs, a group of more than 30 professors and scientists from universities including Yale, Harvard, UCLA and Brown, filed suit in September in U.S. District Court for the Northern District of Texas, seeking expedited access to the records. They say that releasing the information could help reassure vaccine skeptics that the shot is indeed “safe and effective and, thus, increase confidence in the Pfizer vaccine.”

U Batutu ne može Moderna buster, mora da se skupi određeni broj. Uzeli su mi podatke, navodno će me zvati za sledeći vikend (bilo bi i pre, nego meni ne odgovara radni dan).

E jebiga, ja banuo u prolazu i izgleda imao sreće...

I ja sam banula u DZ NBG i bez reči mi dadoše Modernu. Valjda im zavisi od prometa ljudi.

2 hours ago, Sokrat said:

U Batutu ne može Moderna buster, mora da se skupi određeni broj. Uzeli su mi podatke, navodno će me zvati za sledeći vikend (bilo bi i pre, nego meni ne odgovara radni dan).

Sajam?

Sačekaću sledeći vikend, ne žuri mi se. Ovih dana je 6 meseci od druge doze Astrice™, a preležao sam pre mesec dana.

Svaka treća osoba u bolnici je vakcinisana, ali postoji razlika u odnosu na vakcine, najviše u bolnici ima onih koji su vakcinisani Sinofarm vakcinom, izjavio je epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon.

Kon je za K1 televiziju rekao da je samo četiri odsto populacije uzrasta od 18 do 30 godina vakcinisano. /.../

https://rs.n1info.com/vesti/kon-svaka-treca-osoba-u-bolnici-vakcinisana-najvise-sinofarmom/

28. 5. 2021. direktor Kancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović je izjavio da je vakcinisano ispod 14% u uzrastu od 18 do 30 godina.