Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

Evropska agencija za lekove odobrila je Fajzerove vakcine protiv koronavirusa za decu uzrasta od 5 do 11 godina.

Podsetimo, SAD, Kanada i Izrael već su odobrile ovu vakcinu za decu.

Kod dece uzrasta od 5 do 11 godina doza će biti niža od one koja se koristi kod starijih od 12 godina, a daje se dva puta u razmaku od tri nedelje, navode u EMA.

Glavna studija na deci uzrasta od 5 do 11 godina pokazala je da je imuni odgovor Fazjer dat u nižoj dozi uporediv sa onim koji je primećen sa višom dozom u uzrastu od 16 do 25 godina.

Tokom ispitivanja uočeno je da je od 1.305 dece koja su primila vakcinu troje razvilo Kovid-19 u poređenju sa 16 od 663 dece koja su primila placebo.

EMA zaključuje da je efikasnost ove vakcine 90,7 odsto u prevenciji simptomatskog Kovid-19.

Najčešći neželjeni efekti kod dece uzrasta od 5 do 11 godina su slični onima kod osoba od 12 i više godina, a uključuju bol na mestu injekcije, umor, glavobolju, crvenilo i otok na mestu injekcije, bol u mišićima i jezu.

https://www.euronews.rs/svet/fokus/26586/ema-odobrila-fajzer-vakcinu-za-decu-od-5-do-11-godina/vest

kuci nek se vracaju, nazad u nashe blato, za bolje nisu :hihi:

Fejk. Google ne pronalazi taj tekst i na sajtu je drugačiji font za naslove i malo drugačija struktura stranice. Primer: https://www.krone.at/2118018

Edited by vememah

e shteta :lolol:

Imam u porodici stariju osobu sa dijabetesom i ozbiljnim alergijama na razne lekove u prošlosti. Za prvu i drugu dozu nije bilo leba da dobije išta sem Sinopharma, i to uz neke pronizone dva dana pre i posle. Sada bismo (članovi porodice) hteli da joj daju Pfizer, prošlo je 4 meseca, kakve su šanse da se to desi? Problem je što lekari forsiraju taj Sinopharm a ona više veruje njima no nama -- što bi bilo logično u skoro svakoj drugoj situaciji, ali sada jebiga lupetaju. Pristala bi na Pfizera ako bi to lekari aminovali al ovi kod kojih ide se slepo drže nekih protokola, zato je i vrlo kasno dobila jer su u početku smatrali da nije bezbedno, džaba što se po amerikama i engleskama uveliko davale mRNA vakcine i AZ ljudima s takvim stanjima.

lupetaju i ne znam zašto, preporuka je da se za booster primi mRNA vakcina (Pfizer ili Moderna), a alergije na lekove uopšte nisu kontraindikacija. Treći buster inaktivisane vakcine isto diže nivoe AT, ali ne kao mRNA

17 minutes ago, Kelt said:

lupetaju i ne znam zašto, preporuka je da se za booster primi mRNA vakcina (Pfizer ili Moderna), a alergije na lekove uopšte nisu kontraindikacija. Treći buster inaktivisane vakcine isto diže nivoe AT, ali ne kao mRNA

Moje neko iskustvo je da se ta preporuka slabo probija, mislim da se kod uzdraznih il protivnika kinez smatra potrebnim i dovoljnim kompromisom i bez neke instrukcije odozgo. Onda se kao povratna informacija sa terena dobijaju drugaciji podaci pa ce se verovatno svuda korigovati, samo sto to traje.

Ima li neki konsenzus šta je najbolje za buster nakon 2 Sputnjika?

Moderna ili Pfizer-BioNTech.

Dajte neki linak na neko istraživanje, treba da ubedim teško ubedljivog.

Neka teško ubedljivi prvo uradi test na antitela, da ne bilo ništa u domenu nagađanja.

Dajte neki linak na neko istraživanje, treba da ubedim teško ubedljivog.

Ja ću se sutra probat bocnut busterom na prepad, javim čime me bolo nakon 2 vajzera.

Jel se zna kakva je situacija sa Modernom na Sajmu? Probao bih sutra da primim buster. Jel ima još neka lokacija da mogu da banem samo?